Přejít na obsah

kamiquickie

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kamiquickie

  1. kamiquickie

    Autobaterie

    Po 4 letech jsem vyměnil původní baterii ve své OIII (1.4 CNG) a zakoupil baterii Banner 12V 70Ah EFB. Po připojení a nastartování mi auto začalo hlásit problémy s nefunkčními systémy (Start-Stop, ACC, ESP, kontrola pneumatik, asistent rozjezdu do kopce, atd...). Po 15 kilometrové jízdě a opětovném nastartování všechny výstrahy zmizely a Infotainment hlásí, že je vše v pořádku a funkční. Tady na fóru jsem se dočetl, že po výměně baterie je nutné "nakódovat" baterii pomocí diagnostiky. Chci se zeptat, jestli je toto kódování nutné, když auto žádný problém nehlásí? Ani v manuálu ani zde jsem k tomu nenašel jasnou radu. Předem moc díky za zkušenosti a rady!
  2. Hezký den, mám Octavii III, infotainment Amundsen a rád bych v něm aktivoval SmartLink. Nemá prosím někdo aktuální zkušenost s cenou aktivace v autoservisu? Zajímá mě, jestli to má cenu.. Předem moc díky!
  3. Po čase jsem se zase začal věnovat tomuto problému. Zjistil jsem, že se týká právě automatů vyrobených v roce 2016 a lze to vyřešit aktualizací softwaru řídící jednotky. Takže v nejbližší době zajedu do servisu přehrát aktualizaci. Třeba to někomu z vás pomůže :-).
  4. Aktualizace 18.5.2017: Autorizovaný servis bohužel závadu nenašel, v paměti řídící jednotky žádná informace o chybě nebyla nalezena a během pobytu auta v servise se závada nevyskytla. Nesetkali jste se prosím někdo s podobným problémem?
  5. Tak čerpací stanicí to nebylo... Nějakou dobu se problém nevyskytl, myslel jsem že už bude klid, ale tento týden se problém zopakoval 2x, a benzin jsem mezitím natankoval na jiné čerpací stanici... :-/ Vidím to na servis...
  6. V servise mi při telefonické konzultaci sdělili, že takové chování může být způsobeno např. méně kvalitním benzinem... Zkusil jsem proto "vyjet" benzinovou nádrž, natankoval jsem u jiné čerpací stanice a od té doby se problém naštěstí neopakoval. Kdyby to znovu nastalo, budu to řešit servisem (doufám,že to nebude třeba...)
  7. Tak v mém autě při tomto nastavení displej zcela zhasne, nesvítí ani jeho podsvícení, takže zbytečně neoslňuje a "netahá" oči...
  8. Po stisknutí tlačítka MENU se na displeji zobrazí pohyblivé ikony, mezi nimi vybereš NASTAVENÍ a v něm je to hned nahoře pod položkou DISPLEJ :-)
  9. Dobrý den, v menu systému Amundsen jsem našel možnost vypnout automaticky displej po 10 sekundách nečinnosti, což se mi líbí, protože na dlouhých cestách displej neustále zbytečně nesvítí. Bohužel toto nastavení se po vypnutí infotainmentu deaktivuje a musím vypínání displeje opět aktivovat v menu při každé jízdě. Nevíte, jestli se je možné jej aktivovat "nastálo"?
  10. Dobrý den, mám Octavii III Combi 1.4 TSI G-Tec zakoupená před 2 měsíci, najeto 2.000 km. Za posledních 1.000 km se mi stalo asi 8 krát, že auto nastartuji, uvolním brzdu, chci přidat plyn a v tom okamžiku motor chcípne. Na displeji se zobrazí informace "Nastartujte motor ručně". Jednou se to stalo dokonce dvakrát za sebou a podařilo se mi odjet až na 3. pokus. Ještě bych dodal že nešlo o startování zcela studeného motoru, motor byl vždy ještě trochu zahřátý předchozí jízdou (typicky např. přijedu k obchodu, zaparkuji, po 30 minutách se vrátím a motor nastartuje a chcípne...) Chci se zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost a případně tip, čím by to mohlo být? Samozřejmě je auto v záruce, takže to budu řešit reklamací, ale podobná zkušenost by mi určitě pomohla...
  11. Tak to by mě nikdy nenapadlo, že je důležitá i šířka ráfku!! :-) Skvělé, díky moc za radu, co nejdřív poklice Nordic vyzkouším! ;-).
  12. Dobrý den, zakoupil jsem si 16" plechové disky pro Octavii III na serveru rajpneu.cz, (název: Disk 8247 6x16 5x112x57 ET48 , kód 81A8247000), protože se mi nechtělo platit 2.300 Kč/ks originálních plechových disků Škoda. Bohužel na mnou zakoupené plechové disky nepasují originál poklice (resp. poklice jdou nasadit, ale nedrží dost pevně, vnitřní žlábek ve kterém poklice drží je mělký...). Setkal se s tím prosím někdo? Popř. máte někdo zkušenost s jinými neoriginálními plechovými disky, na které by originál poklice Škoda pasovaly? Díky za vaše názory :-)
×
×
  • Vytvořit nový...