Přejít na obsah

pitrs78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    880
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pitrs78

  1. pitrs78

    EGR ventil

    Ahoj, začal se mi na BKY objevovat problém s nepravidelným volnoběhem a rozsvítilo se na budících grilované kuře. Přes OBDII to píše chybu P0402 - Exhaust gas recirculation (EGR) system - excessive flow detected. V servisu se tato chyba načetla jako 16786 - proud recirkulace spalin - detekován jako nadměrný. Po smáznutí chyby se auto podařilo nastartovat až napočtvrté (vždy otáčky spadly na cca 500 a chcíplo). Chvilku jezdilo (cca 20 km) bez kontrolky na budících. Pak se opět objevilo grilované kuře, a následně ještě EPC kdy spadlo do stavu nouze. Vypnuto zapalování, klíček vytažen, nový start a EPC již nesvítilo. Po načtení chyb přes OBDII to píše chybu P0106 - Maniford absolute pressure (MAP) sensor/barometric pressure (BARO) senzor - range/performance problem. Chyba smazána, volnoběh opět houpe (ne však vždy) a při projížďce se opět rozsvítilo EPC a auto drželo zvýšené otáčky na cca 1200-1300 otáček. Motor vypnut, nový start a již bez svítícího EPC. Kuře ani EPC po 20 km jízdě zatím nesvítí. Napadá vás, prosím, co by to mohlo být? Výměna EGR? Auto nájezd 215t km, kromě snímače polohy brzdového pedálu a čidla teploty chladící kapaliny vše původní. Díky moc všem
  2. nevím co je na tom pravdy, ale jednou mi v servisu technik tvrdil, že čím vyšší rychlostní index, tím měkčí směs je použita na pneumatiku a to se rovná menšímu kilometrovému proběhu. Osobně nemám zkušenost, snažím se brát vždy s rychlostním indexem stejným, který je uveden v TP.
  3. Měl si je přes léto správně uskladněné? Vyzkoušej výměnu za náhradní kolo, pokud hučí jen jedna, tak ji najdeš
  4. Ale škodovka má stále v nabídce dpf filtry za 12.900,-. Alespoň je to tak stále uvedeno na jejich stránkách
  5. Kdysi jsem se potom taky pídil a podle technických listů to jsou stejné oleje. AV-L má normy jen pro VW, ECT C2/C3 má více norem
  6. Tak už to opět funguje, Oil ash jsem poklepal, on se zvýraznil a naskočila hodnota
  7. Ono ale není základový olej jako základový olej. Základových olejů je více druhů (asi 5) a jsou více či méně kvalitní.
  8. Já prostě castrol nemusím, tak to bylo myšleno (nemá moje sympatie). Je to značka, která těží pouze ze svého profláknutého jména. Mě osobně by třeba více oslovila nějaká německá značka, třeba i FUCHS. Asi tak. Rozhodně nejsem zastáncem toho, že tento olej je horší, tento lepší apod. Prostě pokud splňuje normu, tak se netřeba ničeho obávat. Na druhou stranu, když koukneš na oil-club.de, kde jsou analýzy olejů (nových i použitých), tak třeba castrol je vyhodnocen jako Normální olej. Pak jsou samozřejmě i vyhodnocení jiných značek olejů, typu Velice kvalitní olej, TOP olej apod.
  9. Asi tak. Nevím proč, ale já ten castrol prostě nějak nemusím.
  10. Musím se doma podívat (mám to ve starém telefonu). Domnívám se ale, že je to ta, z toho odkazu na první straně tohoto vlákna
  11. Nevím jak je to možné, ale doposud mi to bez problémů ukazovalo hodnotu Oil Ash s verzí softu 8810 bez problému a najednou mi to z ničeho nic začalo ukazovat -nd-. Stalo se to taky někomu?
  12. Je to sice úplně mimo téma, ale zas tak černě bych to neviděl. Je nutné si uvědomit, že většina z nás má právě OII 1,6 tdi po operativním leasingu, takže to auto "nemělo majitele" a podle toho to v některých případech vypadá. Třeba Svět motorů hodnotí spolehlivost motoru 1,6 docela kladně, pouze zmiňuje problémy s EGR a vstřikovači, které začínají odcházet někdy kolem 200t km. Jako nevýhoda je tam ovšem zmíněna vysoká cena náhradních dílů, což je pravda. Výše byl zmíněn jako spolehlivý třeba P508. Vzhledem k tomu, že bratr ho má jako služební (mají celkem 3), o spolehlivé auto se taky nejedná.
  13. ELM327 + DPF VAG náhodou nemáš, aby ses kouknul jak to vypadá s filtrem?
  14. pitrs78

    Geometrie

    mám to samé, rovněž volant mírně nakřivo a to je auto po seřízení geometrie přímo ve škodovce podle vodováhy. Reklamoval jsem to, dělal to maník podruhé přímo přede mnou podle dílenský příručky a stejně tak zůstal. Říkal mi, ať přijedu až koupím nový gumy, tak nevím, co je na tom pravdy. Jezdím s tím, ale vadí mě to
  15. oleje s VW504.00 jsou lehkoběžné oleje pro benzínové motory - omezení sulfátového popelu, prodloužené výměnné intervaly, takže to byl patrně olej 5w30 a ten patrně plnil i 507.00 (předpokládám)
  16. Samozřejmě, že existují 5w40 pro motory s DPF, ale ty musí zároveň plnit ACEA C3 (a to PillMaister neuvedl). Takže nikdo tu nemůže napsat, že to je v pořádku!
  17. To bych tak jistě netvrdil, jedná se o motor s DPF a žádná 5w40 neplní VW507.00
  18. To je oficiální distributor pro ČR, nemusíš mít strach. Když se podíváš na stránky dovozce, tento distributor tam bude a je to cajk
  19. @Pitrsman To není úplně tak pravda. Shell samozřejmě vyrábí i 5l balení, akorát nejsou distributorem dovážena oficiálně do ČR. Tyto balení pocházejí třeba z jiného trhu (seriózní prodejce to na vyžádání sdělí, např. vyrobeno v holandsku pro německý trh)
  20. To ti nikdo neřekne, protože to nikdo neví. Vyber si ten, který je ti více sympatický, nebo ten, který je pro tebe dostupnější.
  21. To je docela darda za ten olej. U oficiálního distributora Shell (Pewag autocentrum) stojí 753,-
×
×
  • Vytvořit nový...