Přejít na obsah

Elpin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Elpin

  1. Zdravím všechny. Mám celkem kuriózní případ (nebo jsem úplně blbej :D). Nejdou mi stahovat okna v autě. Respektive všechny fungují, ale jen tlačítky od řidiče. Tlačítka na ostatních dveřích nic nedělají. Ze začátku takhle nešly stahovat jen ty zadní, ale teď už ani to u spolujezdce. Mám takový pocit že to začlo loni před zimou když jsem z auta vyndal baterku abych ji na zimu dobil. Myslel jsem si, že je to možná nějaká bezpečnostní funkce, ale nevím kde to hledat? Jediné co mě napadá, tak že se přerušil nějaký kabel, ale to by potom přece nešly stahovat vůbec? Takže jsem z toho trochu jelen. Díky za jakoukoli radu.
  2. Tak to by mě taky velice zajímalo... Koupil jsem si Caristu, což je bluetooth zařízení, co se připojí na konektor OBD2 a umí vyčíst data z řídící jednotky a něco i poštelovat. Tuším, že tam je i volba plynu, jeslti má být víc lineární, ale nepoznal jsem rozdíl. Ale je to závislé od modelu auta, stupně výbavy atd., takže by to stálo za zkoušku.
  3. Rozjíždět se z 1500 otáček je OK v křižovatce kdy potřebuješ odpich, ale na rozjezd z parkoviště je to hodně. Buď všechny vyplašíš a nebo vypadáš jako ňouma co neumí řídit a zbytečně to tůruje. Já to dělám tak, že sešlápnu plyn aby ty otáčky vyletěly k těch 1500 a pak ho lehce pustím a zároveň pouštím spojku, takže se ve výsledku rozjíždím z 1000 otáček. Chce to hodně cviku a někdy se motor začne dusit a je třeba trochu přidat plynu a ubrat spojky. Je to na dvě věci, co ti budu povídat, ale s tímhle motorem to asi jinak nepůjde. Míval jsem Hondu (atmosféra) a tam se plyn krásně dávkoval. Manželka má Mazdu 3 a taky tam tento problém není. Zajímalo by mě jestli to automatické přidávání plynu je u všech koncernových motorů a nebo má tohle jen EA211? Já mám konkrétně 1.2 TSI 77kw.
  4. Elpin

    Climatronic

    S tou vnitřní cirkulací na zpátečku je to dobrý postřeh, nikdy jsem si toho nevšiml, až jak jste zmínil. Každopádně, na vnitřní cirkulaci se jen trochu změní hluk od ventilátoru, ale co popisuji je zapnutí ventilátoru na plný výkon. Navíc to nedělá vždy. Jinak "auto" napsáno nikde nemám.
  5. Elpin

    Climatronic

    Taky Vám climatronic pouští ventilátor jak se mu zachce? Nastartuju auto, nastavím dvě čárky na ventilátoru a on si přepne na tři... tak dám znovu na dvě a on si tam dá opět tři. Nebo naopak dám někdy tři a on si nastaví dvě. A když už se mi ho podaří přemluvit, aby foukal tak jak chci já, tak za chvíli zastavuju auto a potřebuju se otočit, dám zpátečku a v tom momentě na mě začne fučet ze všech sil. Pochopil bych takové chování u Full Auto, ale ne když si chci ovládat ventilátor sám a potřebuju jen ať mi udržuje teplotu. Nějlepší je to v zimě, když mám ještě z předešlého dne nastaveno třeba 20 stupňů. Climatronic po pár metrech jízdy zjistí, že v autě je stupňů 5 a zpanikaří a začne na mě plnou silou fučet ledový vzduch od studeného motoru. Někdy si připadám jak v blázinci.... Není na to nějaká úprava softwaru? Díky.
  6. Dneska jsem to pořádně na parkovišti vyzkoušel, a musím přiznat, že jsem se nejspíš mýlil. Prodleva pedálu bude nejspíš opravdu jen turbo lag. Zkoušel jsem na neutrál na volnoběh na milisekundu dupnout na plyn a hned pustit, co to udělá, a motor opravdu zareagoval mírným zvýšením otáček z volnoběhu asi na 1000. Pak jsem zkusil mírným přidáním plynu zvýšit otáčky na 2500, chvíli je držet a zase na malou chvilinku dupnout na plyn a otáčky vcelku hbitě vylítly navrch. Jinými slovy, v nízkých otáčkách motoru kvůli turbu opravdu trvá než vůbec začne točit a není to tak že by byla nějak uměle nastavena prodleva elektronického plynu. Tolik můj experiment :-)
  7. Mám Seat Toledo (bratříček Rapida) s 1.2 TSI 77kw (s řetězem) a pozoruju úplně stejně lenivý plynový pedál jako zakladatel vlákna. Prostě člověk sešlápne plyn a motor dobrou sekundu nedělá vůbec nic. Řadit s meziplynem je utrpení. Předtím jsem měl Hondu s atmosférou a tam člověk na pedál jenom brnknul a otáčky okamžitě letěly vzhůru... když to stejné udělám s Toledem, motor ani neví že jsem šlápl na plyn. Pořád si na to nemůžu zvyknout... A nemyslím si že je to turbem, protože ten motor fakt nedělá celou sekundu vůbec nic. Uvažuju že oslovím nějaké chiptuningové firmy jestli by mi nepřemapovali pedál, protože si myslím že to je tak schválně v rámci Eco módu motoru... Neřešil to už někdo?
×
×
  • Vytvořit nový...