Přejít na obsah

Kuxy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kuxy

  1. Čili to vesměs děláte, jak vám to vyjde nebo je pro vás signálem ten pokles volnoběhu?
  2. Zdravím, mám jinou otázku, která se s tímto tématem pojí. Za jak dlouho po nastartování je ideální vyjet? Tím vyjetím uvažujme rozumné přidání plynu tak, aby se auto dalo do pohybu, žádná divočárna. V manuálu se píše: " Motor nezahřívejte na místě. Pokud to je možné, ihned po nastartování vyjeďte" Jinde jsem se zase dočetl, že dokud nespadnou otáčky volnoběhu, tak není zahřátý katalizátor a ničí se. Jinde zase bylo že se má vyjet co nejdřív, že mazací čerpadlo je napojené na rozvody, čili čím dřív vyjedu tím dřív se to více maže. V jiném článku se zase doporučovalo nějakou sekundu po otočení klíčku počkat ať se "hydroštely znovu natlakují”. Mám v tom hokej, co je ideální?
  3. Díky za odpovědi chlapi. Pořád si říkám, že mě to strachování se o novy auto musí brzy přejít. Zatím mám 6 000km a pořád nic ?
  4. Zdravím rapiďáci. Při výjezdy z chaty najíždím na takovej menší kopeček, abych se s autem vytočil. Důsledkem toho nájezdu je, že se mi nachvíli ocitne zadní kolo ve zduchu (cca 10-20cm). V autě přitomto mánévru bývám pouze já a věci v kufru. Je auto na toto zatížení (jízdě po třech kolech) stavěné? Nemůže se podvozek nějak zkroutit do vrtule? Žena mě uklidňuje tím, že to musí vydržet. Já jsem ale trochu na obavách, kdýž se představím třeba 50kg v kufru na té straně, kde je to kolo ve vzduchu. ?
  5. Zdravím, dneska se mi stala nepříjemná situace. Při výjezdu od chalupy jsem si špatně najel a v prudkém klesání jsem kvůli hrozící konfrontaci s kovovým plotkem sousedky musel couvat na zpátečku do prudkého kopce. Dle mapy ten kopec má 22% stoupání. Nicméně co mě překvapilo, tak že ruční brzda neudrží Rapida v takovém kopci. Je to normální, nechci po ní už zázraky? Auto má najeto 3500km všechno by mělo být OK. Ručku jsem měl zatáhlou tak na 5-6 zub, víc jsem měl strach, že to už urvu. Jak jsem pustil brzdový pedál, tak šlo slyšet vrzání brzd a auto se pomalu sunulo dolů. Co neudržela brzda musela zvládnout spojka, která mi pak smradem dala vědět ať se krotím :D Napadá mě otázka, jak moc jde ruční brzda opravdu zatáhnout? Nehrozí při velkém zatažení rozbití něčeho, je to blbuvzdorné? Příště ji v podobné situaci zatáhnu asi na krev a budu doufat, že mi nezůstane v ruce. Díky za postřehy
  6. Kuxy

    Řazení zpátečky

    Zdravím, mám nově rapida MR2019 motor 1.0 TSI 81kw. S autem mám najeto 1500km. Se zpátečkou mám trochu jiný problém. Když sešlápnu spojku(až nadoraz) a zařadím zpátečku, tak mi to tak v 1z10 případů trhne celým autem. Trhne to v době, kdy mám spojku ještě plně sešláplou. Když jsem zkoušel se stále ještě sešláplou spojkou vyřadit na neutrál a znovu na zpátečku tak to trhlo úplně stejně. Vím, že tam neni synchro, ale zdá se mi to teda dost násilné. Máte/měli jste to tak taky? Začínnám z toho být pomalu osypanej ? Díky za postřehy. Našel jsem tu vlákno, kde se řešilo, že to jede "přes zuby" , ale ten můj případ je, jako kdyby to akorát prudce dosebe zapadlo ty zuby. Možná řadím rychle... U F2 HTP jsem ze spátečkou tento problém nemíval. Edit: vyřešeno- Před zařazením zpátečky, cca 2s postojím na spojce, pak to už nedělá. Pokud budu potřebovat rychle změnit na zpátečku, tak to řešit nebudu, je na to 5 let zaruka...
×
×
  • Vytvořit nový...