Přejít na obsah

VeteranChild

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    1 264
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    64

Vše zveřejněné uživatelem VeteranChild

  1. Já bych pomoc klidně nabídnul, ale moje VCDS bohužel nezvládne tvůj novější MR. Za sebe můžu @Vaša taky plně doporučit. Za tu zajížďku do Prostějova to určitě stojí. Věřím, že když se předem dohodnete, co je potřeba nakódovat, bude to akce na počkání. Při pohledu na tvůj seznam každopádně vidím, že některé věci určitě nebudou jen otázkou kódování. Pak by asi dávalo smysl, domluvit se v jeden den na dovezení auta a pak si ho jiný po dokončení vyzvednout.
  2. You're welcome. 🙂 Anyway it's just a guessing on my part, so fingers crossed it will be nothing expensive and complicated to repair. Není za co. 🙂 Stejně je to z mé strany jen hádání, takže držím palce, ať to není nic drahého a komplikovaného na opravu.
  3. Hello, not really sure what could be causing this, but did you try to check all the rubber hoses on the intake? If there is even a small crack somewhere it could be causing similar problem which you are describing. In the warm weather the rubber is more flexible and combined with higher pressure under load, it would explain this behaviour. But then again, this would most likely cause error like: intake pressure regulation - not reached. 🤔 Ahoj, nejsem si úplně jistý, čím by to mohlo být, ale zkoušel jsi kontrolovat všechny gumové hadice sání? Pokud je tam někde jen i malá prasklinka, může to způsobovat podobný problém, co popisuješ. V teplém počasí je guma pružnější a v kombinaci s vyšším tlakem při zátěži by to vysvětlovalo tohle chování. Ale zase na druhou stranu by se pravděpodobně objevila chyba jako: regulace plnícího tlaku - nedosaženo. 🤔
  4. Taky jsem na to nedávno narazil. V koncernu u benzínových motorů od MR 2015-2016 už je filtr přímo součástí palivového čerpadla. A není to jen tady, třeba Renault to u benzínových motorů má posledních 10 let úplně stejně. Diesely palivák pořád standardně mají. Starší F3 z počátku výroby by palivový filtr ještě mít mohla, ale určitě to pak nebude s tímto motorem. Doporučuju se zeptat přímo v AS.
  5. Tak v obou případech jsem se mýlil. Odrazky jsou aspoň na předních dveřích na úzké zadní straně tapecu. A výdechy nakonec vypadají plně nastavitelné s nezávislou regulací. Obojí je vidět v následujícím videu:
  6. Keď ráno štartuješ svoju 1.9TDI (instagram.com)
  7. @Malta Taky koukám. 😲 Snad nám ji Tomek brzo představí. 🙂
  8. Elektromobily jsou budoucnost, ale éra spalovacích motorů „není u konce“, říká finanční ředitel VW (autosystem.cz)
  9. Vidím, že se výlet s exkurzí vydařil. Snad mi to příště vyjde taky. 🙂 Poznávám auta snad všech účastníků, ale čípak je tohle? 🤔
  10. Řešil jsem to ještě na S2, ale postup by to měl být celkem univerzální. Samotná instalace podložek je tady: A něco k zápisu potom tady: V případě dotazů jsem k dispozici. 🙂
  11. VeteranChild

    Sedačky

    I když taky nemají z výroby bederní opěrky, sedačky z F3 mi nikdy tak nepohodlné nepřišly. Problém bude asi v jejich samotné konstrukci. Pokud si dobře vzpomínám, sedačky v Rapidu vycházejí konstrukčně z těch v Citigo a to je auto dělané primárně na krátké vzdálenosti. V Rapidu jsem měl ty Dynamic a proti firemním autům ve výbavě Ambition se standardními sedačkami to žádný velký posun k lepšímu nebyl. Vzhledem k odlišným roztečím kolejnic a celkově jiné konstrukci se mi nezdá přehození sedaček za nějaké z jiného modelu reálné. Měly by teda pasovat ty z VW Jetta a Seat Toledo nebo právě z menších modelů Citigo, VW Up a Seat Mii, ale tam bych žádnou změnu k lepšímu nečekal. Nejlepší řešení je za mě dodělání origo bederních opěrek, jako u @miklisek a @tom01. Nebo alespoň té pevné, jak to realizoval @Deawon.
  12. Ještě jsem si vzpomněl na pár věcí. Připadá mi, že po vzoru O4 už nejsou výdechy nastavitelné v obou směrech, ale jen nahoru/dolů. Co jsem viděl ve videích, tak pohybem kolečka uprostřed se výdech jen zavírá/otevírá a do stran už natočit nejde. A druhá maličkost je, že třmen zámku pátých dveřích už nemá výklopnou krytku jako u starších generací. S3 (zvlášť po FL) na mě celkově působí mnohem lepším dojem a vůbec ne zastarale, jak občas někde čtu. 🤔
  13. Minimálně ta schránka na brýle byla v S2 tak malá, že se mi do ní žádné nevešly. Pokud je v S3 větší, tak je to škoda. Mně se třeba vůbec nelíbí to nové provedení kliky s odkrytým zámkem. Proč nepoužili stejné řešení jako u Kodiaqa 2? Nebo jak už ve dveřích nejsou ani odrazky. Aspoň ty tam mohli nechat, když už ne plnohodnotná světýlka. A co mi vadí nejvíc, je absence chromu v nejvyšší výbavě. Aspoň u toho L&K mohl být nebo jako volitelný příplatek.
  14. Pokud má člověk v AS dobré vztahy/známost, většinou není problém s nahlédnutím do servisky přes počítač servisního poradce. A v úplně nejlepším případě jde pak v rámci vzájemné důvěry tento výpis vytisknout. Je to samozřejmě neoficiální cesta. Záleží hodně na osobním přístupu a přes oficiální kanály se člověk nejspíš nikam nedostane. Prostě se zastavit přímo v určitém AS. Jinak, když už je člověk majitelem auta, je možné si vyžádat (někde to dávají i automaticky) tu souhrnou verzi servisních prohlídek.
  15. Ahoj, těmhle nákresům se úplně nedá věřit a často v nich bývají chyby. Podle dostupných informací by měl být rozvor stejný, nicméně S4 je opravdu užší. Taky se u kombi nenápadně zmenšil objem kufru při sklopených sedačkách o 30 litrů. Zrovna včera jsem si to zjišťoval v rámci doplnění tabulky rozměrů tady na fóru.
  16. Hádám, že odpovědi se jen tak nedočkám. Vzhledem k tomu, že jsem do teď nedostal odpověd ani na svůj dotaz v SZ z listopadu, moc mě to nepřekvapuje. Proč mělo prioritu zdražení členství a umístění otravných bannerů, když už víc než půl roku nefunguje citace posledního příspěvku z předchozí stránky? A taky nechápu logiku, proč tahle "reklama" vyskakuje i s aktivním členstvím. Teoreticky je to možné skrýt pomocí rozšíření prohlížeče, ale tohle by nemělo být nutné. Neměl bych problém s navýšením příspěvku na běh fóra, kdyby aspoň byla vidět nějaká větší snaha o řešení stávajících problémů a lepší komunikaci. Z tohoto pro mě vyplývá, že stávající členství nebudu po doběhnutí znovu obnovovat. Nevidím v další fóra podpoře za stávající situace smysl. Jelikož jsem za dobu členství a dalších nákupů v eshopu už nějakou větší částku fóru poslal, aspoň ta podpora ve formě odpovědi by byla na místě. Před aktivací členství jsem měl kapacitu úložiště fotek skoro vyčerpanou, takže pokud bez členství přijdu o možnost nahrávání fotek, s fórem se loučím úplně. Tohle je spíš pro mou úlevu z frustrace a jakoukoliv odpověď už stejně nečekám. Pokud si za takový příspěvek zasloužím nějaký postih, jsem s tím smířený...
×
×
  • Vytvořit nový...