Přejít na obsah

fabia 1.2htp jezdec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    71
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení fabia 1.2htp jezdec

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ano ano zvuk není absolutně na ničem závislý a otáčky to drží kdykoli (studeno/teplo) stejné. Proto se nám pořád nedaří závadu určit, jelikož to na nic neukazuje. Akorát to cvakání a všímám si i teď před výměnou oleje je to trošku intenzivnější mi přijde. Opravdu hloupý dotaz, olejem to být nemůže ? Dávám tam poslední 2 výměny Shell helix h7 10w40. Jinak jízdní vlastnosti zatím vše ok, opravdu není znát rozdíl / vysoké otáčky / nízké otáčky pořád stejné. Zkoušel jsem se zaměřit i na vše ostatní, zda-li tam necvaká např ten plast /sání/ nebo tak, ale bohužel ne, opravdu to vypadá že to jde z vnitřku motoru a nebo možná od koleček co honí řemen ( ale nejde to moc poznat dle mého ) No kdybyste někdo tušil, nebo věděl kdo by mohl poradit po Praze případně středočeský kraj tak zajedu, dejte vědět. Já teď budu bojovat s výměnou brzd ( destiček ) a objevil sem, že mi teče olej z čidla na hladinu oleje takže jdu prohledávat forum a hledat co s tím. Sranda tohle auto, opravdu ano.
  2. Na Vagu a diagnostice 100% bez chyby. Takže opravdu nevím co hledat, jelikož mi závada moc nenapovídá na co se koukat :( Motor se neklepe, startování na vteřinu i v -20 po 3 dnech venku. Dálnice 180km/hod spotřeba 8l. Jako neshledal sem s tím jiné problémy. Prozatím. Čeká mě nyní výměna oleje po cca 11tkm tak uvidím jestli se např. něco nezmění po výměně. Můžu omrknout svíčky jestli tam není něco špatně. ( pokud by byla chyba na válcích resp tam někde zatékal olej bylo by to vidět na svíčkách ? Mokré jestli by byli, nebo něco na ten způsob. Ty jsem měnil před cca 30tkm ale mohu se podívat. Cokoli co by napovědělo o závadě viz zvuk jak kdybych jel s rachtačkou na kolech :D :) Ale volant ani auto se neklepe, zvuk vychází dle (mého) někde jak je řemen a ty "běhající kolečka" (neukamenujte mě, vypadl mi název) ps hledal sem si na yotube spoustu závad na škodovkách a nic z toho tomu nebylo podobné :( Např že by to jelo na 2 válce apod. nic takového se neděje dle mého a ostatních usudků.
  3. Zvuk není závislý vůbec na ničem. Zkoušel sem zatížení, otáčky, dokonce jízda na volnoběh z kopce, stejně to takto cvaká-cinká. Zkoušel sem jiný olej, nyní už 10tkm na H7 shell helix. Co vím olej se mi neztrácí, voda také ne. Cvakavý zvuk zůstává i při zahřátém motoru po nastartování. A řekl bych že nyní od těchto videí je to malinko intenzivnější. Zkusím udělat ještě lepší video kde by to bylo znatelnější. Občas to dělá opravdu dost hlasitě. Ještě bych doplnil, po nastartování se otáčky drží pod 1000-800. ale občas se stane, nastartuji a otáčky se drží 1200-1000 proč ta změna a občas tak a občas tak ? Mohlo by to mít spojitost s tímto zvukem ? Začlo to dělat nově když se zvuk trošku zintenzivnil. Ps raději bych tomu vyměnil motor komplet. (Viděl sem po bazarech 5-10k za kus komplet) ale stejně bych raději zjistil co to je za vadu, případně chybu abych věděl třeba do budoucna. Někdo řikal že to je vyvažovací řetěz ( napínací ) někdo mluvil lecos o hřídelích... takže já jsem celkem jelen z toho a naprostý amatér, takže všem se omlouvám, nejsem zběhlý mechanik. Určitě si nechám poradit a sem vděčný za rady a rozjetou diskuzi. DĚKUJI!
  4. naprosto nyní rozumím. Děkuju, také jsem to nemyslel zle, jen špatně pochopil :) Omlouvám se a díky, vše v pohodě :)
  5. No proto to řeším :) Ale díky za reakci. Nikdo to nechce opravovat, protože neví co to je. A nezlob se na mě na opravu za 50 000 pro 1.2 htp ? Odsuzuješ mě za to, že hledám závadu, abych mohl efektivně jednat ? Nebo proč vůbec. To že je to m**** mi nemusíš říkat, vím to. Ale rád se na tom učím.
  6. Dobré odpoledne, Tak jsem tu zas, střelec s Fobií 1, 1,2htp 2004 47kw. Už jsem navštívil 19 servisů z toho 14 absolutně nevědělo co to může být a zbylé servisy mě poutali na chyby jenž si osobně nemyslím, že by to mohlo být ono. Budu rád když si poslechnete videjko a zkusíte odhalit CVAKAVÝ zvuk který je někdy pravidelný ale ve většině případu nepravidelný. Opravdu jsme nepřišli na závadu, ale už mě to trošku rozčiluje a rád bych to "opravil" aby se nekazili další věci s tím spojené případně. Díky všem za shlédnutí a názor. Ps videjka dávám do přílohy tak zkuste omrknout jestli poznáte problém. Já už sem celkem beznadějný a více servisů po Praze google nenašel. Navíc finance lítají vzduchem a nikdo nic neřekne natož opraví :D Takže děkuju za názory a doufám, že na to přijdeme. Vždy mě toto forum zachránilo, tak třeba se zadaří i nyní. DĚKUJI VŠEM ! VID_20210321_142854.mp4 VID_20210321_142827.mp4 VID_20210321_143127.mp4
  7. no napojím ten přívodních 12v přímo na baterku. ( kabel v sobě má pojistku 10A červenou ) udajně by to mělo stačit, ale napadlo mě že tam dám raději 20A pojistku do toho kabelu co bude přívod 12V z baterie přímo do wooferu. A na radio mám napojený jen rem a signál a tohle už se mi nestane. Teď sem to trošku podcenil a chtěl mít napájení 12V na radiu kvůli spínání. Jelikož mám z té spínačky strach :)
  8. No to snad ne !!!!!!!! Fakt že jo!!!! Takže jen pojistku novou a už to nezapojovat jak vocas ? :)
  9. čau lidi, mám problém jak ....... Zapojil sem si aktivní subáč na spínací od radia ( pozice 4 červenohnědý) hrálo 14 minut a pak zhaslo i radio. Pojistky jsou ok, do kabelu stále nejde proud i po kotočení klíče, co mohu dělat ? Mam teď otevřenou spínačku. natáhnu to znovu ten kabel ? nebo to obejdu a natáhnu jinudy ? Děkuji za info
  10. Jinak máme za sebou spolu úspěšných 12 000km najeto od prosince a myslím, že zatím dobré, do 14 dní nastupuji na ložiska kol, st. tyčky a to abs čidlo. A doposud jsme neodhalili ještě jeden divný zvuk z motoru, dyžtak dám videjko kde je to snad dobře slyšet. Ale teď mám dost urgenci s tím subwooferem :(
  11. Zdravím po dlouhé a utrápené době. Nenašel by se tu nějaký profík nebo amatér zkušený co by věděl a uměl mi pomoci zapojit aktivní subwoofer ? Problém nastal když sem zjistil, že ze subwooferu vedou 2x cinch ( červený a bílý ) a v autoradiu mám jen cosi typu ISO. Autoradio jde Blaupunkt Dublin C32, schema zapojeni je zde, ale vubec netuším jak dostat ty cinche do iso a do které přesně Podle obrázků ? :( Děkuji za radu, případně dám foto subwofeeru pro lepší přehled. Děkujio všem za radu, internet nepomohl.
  12. Tak vag nainstalován, licence platná. Nějaké usb drivers sem našel tak sem zkusil instalovat. Dnes to vyzkouším spárovat, snad se podaří. Už bych se rád v té diagnostice "vrtal" :)
×
×
  • Vytvořit nový...