Přejít na obsah

Mrowka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Mrowka

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Year In
  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Ahoj, ten link na Aliexpress bys našel ? Děcka mi to ulomili a nechce se mi to lepit po jedné lamele)) Hledal jsem to, ale bez šance teda..
  2. Hele, nejsem automechanik, jak jsem koupil tak prodávám, tak se hned nemusíš rozčilovat :-) Vysvětlovali mi to tak, že pneumatika byla posunuta na ráfku (nezapadla na patku),protože tam byla nějaká buď nečistota nebo výstupek nebo tak něco. To způsobilo, že kolo bylo rozvážené i když se na standardním vyvažovacím stroji mohlo jevit jako vyvážené. Dělali ještě boční simulaci zatížení, tak to v podstatě zjistili. Opět jak jsem koupil tak prodávám.(ještě něco měřili laserem) Pro mě je důležité, že to zafungovalo a ty nepříjemné vibrace jsou pryč. Otázkou pro mě ale zůstává, jestli teď při každém přezouvání musím absolvovat i toto...Uvidíme jak se zimákama.
  3. No dal jsem na radu a nechal včera vyvážit kola s přítlakem. Tři kola byla v pořádku, ale čtvrté bylo jednak převážené a potom ještě nasazené na ráfku šikmo cca o 5 mm. Chlapi vyvážili přezuli znova. Neměl jsem k dispozici dálnici na vyzkoušení, ale na tom kousku okresky, kde jsem to jel vyzkoušet se to zatím jeví v pořádku. Kluci mi říkali, že takto rozvážený elektron dělá přesně podobné vibrace a že to nemají šanci zjistit na standardním vyvažováku. Ještě napíšu až vyzkouším na dálnici. Ale pokud to bylo ono tak halelujá:-)
  4. Slavnostně jsem teda oznámil, že to přešlo, ale opak byl pravdou. Nechal jsem zkontrolovat snad všechny tipy uvedené zde v diskuzích. Začali jsme jsme na silentblocích na kole i na spojce.. nic. Brzdové kotouče nic...podvozek zkrátka drží. Ohnutá poloosa - no to se mi mechanik úplně vysmál.(při tomto nájezdu a bez mechanického poškození nemá cenu řešit) Takže přijde ještě zkouška tlumičů, pokud bude OK, tak ještě mám plán na kompletní změnu kol, jak obutí tak rozměry, budem hledat. Protože ty vibrace si našli novou formu. Jdou spíše od přední nápravy a jsou cítit ve volantu. Objevují se okolo 100 km v hodině a nejpatrnější jsou kolem 140 km/h. Jsou tam i v zátahu i mimo něj, po zmáčknutí spojky i po něm, jsou tam i když zatáčím, takže sumasumárum na nic jsme nepřišli. Můj mechanik, který obvykle vím co a jak narovinu přiznal, že nemá ani ponětí, co by to mohlo být. Jsem tedy tam, kde jsem byl....bohužel. Takže pokud někdo má nějaký nápad, jsem otevřen všemu (kromě výměny celého auta a těch poloos:-) teda.
  5. Takže mohu slavnostně sdělit,že všechno trápení s vibracemi pocházelo od kol. Vymenil jsem alu disky za nové 17",to samé pneumatiky,zvolil jsem to,co je zapsáno v TP a absolutní spokojenost. Žádné vibrace necítím,udělám jen pro jistotu geometrii a konec útrap.
  6. Určitě dám vědět. Teď jsem trochu znejistěl, protože tak, jak popisuješ ty vibrace, tak to mám úplně stejně. Jde to jakoby od podlahy..no počkám na nové pneu, udělám geo a uvidím...
  7. Na servise už jsem byl, poloosy jsou OK, ale.. Koupil jsou nová kola, čekám na letní gumy, vyměním to a nechám na doporučení udělat geometrii. Pán v pneuservisu mi ukazoval nerovnoměrné ojetí pneumatik, způsobené právě asi špatně nastavenou geometrií. Takže potom dám vědět. Jinak mi taky doporučoval nechat udělat vyvážení pod zátěží na válcích, tak jestli máš možnost, zkus to. Já se zatím držím varianaty špatná kola+geometrie, pokud to nevyjde pak budu řešit dál. Nutno podotknut, že geometrie by se měla dělat jednou za dva až tři roky a u mého auta nebyla dělaná vůbec.
  8. Auto půjde za tři týdny na servis. Sesbírám všechny možnosti, řeknu jim to a uvidím, Pak napíšu jak jsem dopadl. Sám jsem zvědavej.
  9. Vibruje to tak i tak, problém je ve vyšších rychlostech, kolem 150,160. Nevím jestli by silenbloky toto mohly ovlivnit. Je to cítit při menší rychlosti i v sedadle. Musí to mít nějakou návaznost na ty ramena nebo kola. Nemůže to být něco většího... Teda snad....
  10. Tajně doufám, že by to mohla být ta poloosa, silenbloky půjdou asi taky. Jezdila s tím nějaká ředitelka, neuměla parkovat, tak spíš se přikláním k variantě : něco ohnutého. Říkám si, že to přece nemohla za 4 roky tak dorasovat.
  11. Nechal jsem vyvážit kola. Jsou tam 16".
  12. Už jsem o tom slyšel, tak nevím na co se mám připravit. Auto jsem koupil jako 4 roky staré, mám komplet servisní historii, bourané nebylo, je možné, že s tím někdo někam vlitnul.. Plast nikde netrčí. Vypadá to jako když jedeš na kole, které není vycentrované. Kola jsem nechal vyvážit a dělá to dál, možná trošku míň.
  13. Zdravím, Při rychlosti od 60 km pociťuji vibrace, podobné jako když jsou nevyvážená kola,ale ty jsem nechal vyvážit a vibrace trvají dál. Při vyšších rychlostech je to horší,ale do volantu se nic neprojevuje. Vibrace jsou cítit jakoby pod nohami v místě řidiče. Máte někdo radu nebo nápad,co by to mohlo být? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...