Přejít na obsah

Erik_CZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Erik_CZ

  1. V 5. 5. 2024 na 11:44, Ondrej2005 napsal:

    Ahojte,

    asi jsem špatně otevřel kufr (možná jsem v prvních sekundách chtěl zadní víko mechanicky otevřít. Nevybavím si to 😞 ). Neví někdo prosím jak udělat základní nastavení přes tlačítko?

    Problém je ten, že když kurf tlačítkem zavřu, tak cvakne jednou, ale po druhé zámek už víko nepřitáhne. A je tam cítit vůle a na palubce svítí symbol, že kufr není pořádně dovřený. Jako by přestal fungovat "dověr" 😞

     

    Děkuji za pomoc.

    Otevřeš kufr a podržíš to tlačítko na 5tých dveřích, držíš cca. 10-15 sekund, dokud se neozve "blip" pak už zmáčkneš normálně a kufr se zavře. Až se zavre tak myslim uslysis znova "blip", u toho si ted nejsem jistej.

  2. před 10 minutami, Martin_V napsal:

    zlomeny kablik, mne sa to stalo pred 2 rokmi a ten isty kabel sa mi zlomil pred tyzdnom. Asi to bola fuserska oprava.

    Ak vies letovat kable, opravis si aj sam. Doporucuje sa ale vymena celeho kabla, no ze vraj je to trochu drahsie.

    Ahoj, nemyslím si, že by to byla fušeřina.  Ty vodice vč. pryže nejsou moc kvalitní, takže se to má tendenci lámat, hlavně hned za letovaným spojem. Navíc ten tenký kabílek (od hallovy sondy) je nepatrně kratší, takže se vystavuje většímu tahu.  Celé to řešení vodičů je tam celkem nešťastné.

  3. před 16 hodinami, kuldam1600 napsal:

    Dobrý den 

    Mám taky otázku Superb combi 3 r.v. 2016 dneska jsem otevřel 5 dveře a zavřít už mi nejdou po zmáčknutí tlačítka ve dveřích to akorát 2x rychle zapípa musím ručně zavřít když otevřu kufr přes klíček dojede kufr až nahoru a dolů nejde a když značku na dveřích dveře se zvednou jenom cca 30cm a zavřít taky nejdou 🤔🥺🥺🥺

    Můžete mi poradit jestli to je opravdu spěra která stojí 10000 Kč děkuji všem za odpověď 

    Jak psal Martin_V výše, bude to na 80% nalomenej, nebo přelomenej kabílek od Hallovy sondy, která zjišťuje polohu vzpěry. U svého S3 už jsem to opravoval 2x a čeká mě to zas, bohužel.. Ty tenké kabílky mají tendenci se přelamovat, tím jak se otevírá a zavírá kufr.. 

  4. V 30. 4. 2024 na 20:06, Hoffec napsal:

    Ahoj kluci, mohl bych poprosit o radu? Mam problem s chovanim elektrickeho ovladanu kufru s3. Z vetsi vzdalenosti klickem otevru kufr ( treba v kapse omylem) vsimnu si a chci zavrit ale nejde to. Je to funkce nebo chyba? premyslim ze to odkoduju uplne protoze mam strach ze se mi to nahodne nekde otevre. Neslo by tam nakodovat automaticke zavirani po casovem intervalu?

    Je to vlastnot, 5té dveře lze přes klíček zavřít tak maximálně z 1,5m - 2m od zadních dveří.

  5. před 12 hodinami, Bondurant napsal:

    Dobrý den, mám problém s elektrickým kufrem u Superba III v combi. Jednou jsem ho otevřel přes klíč, jenže se nedootevřel a následně jsem mu pomohl rukou. Od té doby nejde otevřít ani přes klíč a ani od řidiče. Musím otevírat ručně až nahoru. Při zavírání v určité poloze začne pípat a zavírá se sám, pak se zase zastaví, přestane pípat a musím dovřít opět ručně. Má s tím někdo zkušenost nebo dá se nějak zkalibrovat? Předem děkuji.

    Ahoj, zkontroloval jsi ty kabílky (elektriku) od pružin? Když otevřeš kufr, pružina má ochrannou krytku (guma) elektriky, ta jde stáhnout i bez demontáže a je tam vidět asi 5-6 drátků, 2 silnější a pak myslím 3-4 slabší. Jeden z těch drátku má ve zvyku se lámat, už jsem to řešil 2x a tenhle kabílek je od hallovy sondy, které zjišťuje polohu pružiny. Pokud to máš nalomené, tak se to chová tak, že to nejde zkalibrovat, nebo to zkalibruješ a jde to třeba 2 dny a pak to zase nefunguje.

     

    image.thumb.png.0d36fe85d87f2ce6b4c2fb8b8929f5e7.png

  6. před 8 hodinami, DanekJ napsal:

    Ahoj, můžu se zeptat, jak to teda dopadlo s tím zámkem, zda se problém vyřešil ? Mám úplně to stejné.

    Diky 

    Ahoj,

    původce problému se nakonec ukázal trochu jinde, než v zámku (ten jsem vyměnil za nový a chyba se stále projevovala).

     

    Nakonec se ukázalo, že problém je v jedné vzpěře víka kufru, kde se nalomil drátek, sledující polohu vzpěry.

     

    Oprava doma svépomocí 35 minut vč. montáže a domentáže vzpěry (bez nutnosti diagnostiky).

     

    Více ti napoví toto téma: https://forum.skodahome.cz/topic/128951-závada-servomotor-vzpěra-5dveří/?do=findComment&comment=2411396

     

     

    Níže fotka opravy přeřušeného drátku vzpěry..

    IMG_20220619_110245.jpg

    • Pozitivní 1
  7. V 1. 2. 2022 na 19:03, p2p napsal:

    Spojit se s řídící jednotkou 6D - výklopné dveře
    04 - Základní nastavení
    vyberte položku v menu – IDE02176 - nastavení úhlu výklopných dveří

    nepřerušovat komunikaci

    stisknout spínač kliky dveří, dveře se začnou otevírat a po celou dobu je slyšet pravidelné pípání
    dveře dojedou na koncovou polohu, zde je nutné dveře ponechat až po dobu, než se ozve dvakrát rychlé pípnutí
    stisknout tlačítko na dveřích pro zavření, po celou dobu zavírání bude slyšet opět pravidelné pípání až do doby úplného zavření a zajištění zámku

    ukončit základní nastavení
    06 - ukončení komunikace

     

     

    Ahoj, dveře mám resetovány, bohužel mi to vydrželo jen pár dní a zase to začalo dělat, vypadá to na špatný mikrospínač v el. zámku, takže jsem objednal nový zámek dveří. Každopádně ten popis nastaveni ve VCDS je OK, jen se Superb chová trochu jinak oproti Octávii v těch projevech nastavení dveří, viz. níže.

     

    stisknout spínač kliky dveří, dveře se začnou otevírat a po celou dobu je slyšet pravidelné pípání // žádné pípání není
    dveře dojedou na koncovou polohu, zde je nutné dveře ponechat až po dobu, než se ozve dvakrát rychlé pípnutí // v koncové poloze dveře nepípají (je to bez zvukové signalizace)
    stisknout tlačítko na dveřích pro zavření, po celou dobu zavírání bude slyšet opět pravidelné pípání až do doby úplného zavření a zajištění zámku // dveře nepípají až do doby úplného zavření, kde 2x pípnou, tím se potvrdí nové nastavení

  8. před 14 minutami, Krosta napsal:

    Základní nastavení mají určité funkce v autě, které jsou v nějaké jednotce. Třeba základní nastavení elektrické sedačky, základní nastavení automatického dojezdu bočních oken apod.

    Tady je to myšleno specificky pro jednotku pátých dveří (diagnostická adresa 6D).

    A to je fakt, zapomněl jsem napsat, kterým tlačítkem. Myslel jsem to na kufru, zevnitř. 

    Dělal jsem to základní nastavení pouze jednou a absolutně si nepamatuji už, jak ta procedura byla. Vím, že u Octavie stačilo zapnout základní nastavení a nechat dojet ty dveře do obou krajních poloh, ono si to na mě zapípalo, že je to úspěšné a bylo hotovo. Zda to jde nějak spustit bez diagnostiky, to netuším

     

    Děkuji za upřesnění

  9. Ahoj všem,

     

    mám na svém S3 problém se zavíráním / otevíráním el. kufru.

     

    Jak to vzniklo

    Nastartováno, spolujezdkyně vystoupila z auta a šla otevřít kufr, nemohla nahmatat tlačítko otevírání kufru, tak jsem po pár vteřinách zmáčkl od řidiče tlačítko na otevření kufru.

    V ten moment spolujezdkyně vzala za víko a pěkně hodně mu pomohla nahoru.

     

    Od té chvíle se kufr chová nepředvídatelně, jakoby elektronika netušila jak má nastavené polohy.

     

    Každý den se to chová jinak, dnes (viz. video) se nedovře a při otevírání zas netuší kde má horní polohu. Lze vidět jak se víko kufru otevře do maxima a "nebrzdi" ke konci. Při zavírání si zas myslí, že už je na konci dráhy. Jindy zas otevírá kufr po třetinách, takže se vám otevře místo doplna po 1/3 pak při zmáčknutí tlačítka se otevře na 2/3 a na třetí zmáčknutí se otevře naplno.

     

    Umí si tu někdo s tím poradit?

    Dá se to seřídit přes diagnostiku?

     

    Předem díky za rady

     

    Erik

     

    • Líbí se mi 1
×
×
  • Vytvořit nový...