Přejít na obsah

LukasKotik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem LukasKotik

  1. Tak pro moje budiky prý nový software nebyl. V servisu nakonec usoudili, ze se jedná o hardwarovou závadu a dali mi nové budiky plus nový software. Buduky mi teda dali v jiném designu než byl původně, aniž by se zminili. Oprava prý za cca 20tis. Naštěstí to je ještě v záruce. Je to asi 14dni a zatím to funguje dobře. Tak to snad vydrží i nadále....
  2. Tak odpovím si sám... Pokud ručně vyresetuju dlouhodobou spotřebu, tak to pak začne po nejakou dobu blbnout, že se vymažou všechny spotřeby včetně dalších dlouhodobých údajů, jako doba jízdy a pod...
  3. Zdravím. Koupil jsem před asi dvema mesici Octavii 1,5Tsi Style plus 12/2018 najeto cca 30tis. Byl jsem zkusit v autorizaku jestli by nebyl nějaký nový software motoru s nadějí jestli se nezlepší jeho dunivost. Bohužel vlastnost! Zněla pak konecná odpověď. Nicméně nez si to tam nechali na pozorovani, požádal jsem servisniho technika pri zkusebni jizde, jestli by mi neukazal, jak se maze dlouhodoba spotreba. Smazal to pres volant v maxidotu. Naklikal tam "dlouhodobou spotrebu" a dlouhym stiskem smazal. Do te doby jsem tam mel stale "od startu". Po převzetí vozu jsem druhy den zjistil, ze se smazaly tady zminovane tri spotreby. Nejdřív jsem myslel, že je to moje chyba, az sem se dopidil az sem. Blblo to asi tyden. Jak auto stalo déle jak dve hodiny tak se to smazalo. Pak sem tam naklik zpátky "od startu" a ono se to zase chytlo a az na jedno zavahani dobrý. Ještě předtím sem se byl letmo zeptat v onom servise, jestli mi k tomu neco neřeknou. Neřekli, jen mlžili. Chci jim to tam omlátit o hlavu, ale cekam, ze to budou chtít předvést, kak naznacovali. Bohužel se mi zatim nedaří to vyprovokovat znova. Nemate uz nekdo zkušenost, jak to vyvolat? Budu vam moc vděčný... :)
  4. LukasKotik

    Mokrý tapec

    Zdravím vespolek! Přišel jsem tu kdysi asi první s myšlenkou odstranit plast, který drží zámek a po kterém stéka voda přes těsnění do interieru (teče přes plast pokud stojí auto vodorovně, když stojíte podélně půlkou auta např.na vyšším obrubníku můžet voda z hrany skla stékat rovnou na plech na vyšší straně auta). Toto funguje při problémech s vadným těsněním plechu na výbornou. U auta už jsem to nemusel předělávat. Dlouhodobé púsobení vody při neodstranění držáku totiž prověří kvalitu vašeho tmelení.. Proto je lepší se ho zbavit. Ale proč píšu.. Provizorním a dalo by se říct dostatečným řešením je v případě nýtovaného plechu odstranění třech špunťíkú držáku zámku. Do vzniklých ďer pak na pevno osadíte delší kolíčky, které držák odehnou od plechu a voda z něj pak bude odkapávat přímo dolů a nepoteče po plechu do auta. Toto řešení jsem pro absenci nýtovacích kleští s úspěchem použil na voze mé ženy. Spodní stranu plechu pak doporučuji pro jistotu aspoň z vnějšku přetmelit..
  5. LukasKotik

    Mokrý tapec

    To originál těsnění držáku příslušenství časem odejde. Je to takovej jako hustej molitan ve finále nacucanej vodou. Když se sundává, tak se trhá a jeho kusy a staré lepidlo zůstává na tom plechu. Občas to je i trochu rezaté. Čili podmínky pro nalepení nového těsnění nejsou zrovna ideální i když by to teoreticky problém možná vyřešilo. Někde jsem ale četl, že když si to lidi nechali udělat v origo servisu problém se za čas objevil znovu.. Předpokládám, že se tam s nějákým velkým čištěním od starého těsnění moc nezdržujou a to nové těsnění se brzo odlepí.. Vnější těsnění kolem dveří se zatékáním nemá nic společného. Těsnění mezi sklem a dveřmi má vůle a voda tudy protéká do dveří. Ale s tím se asi počítá a člověk s tím nic moc nenadělá. Pokoušel jsem se to z prvu na nejhorším místě v rozích utěsnit silikonem, ale na zatékání to nemělo valný vliv. Voda si prostě cestu někudy najde. Ten kritický plastový držák zámku je na vnější straně toho plechu a je k němu přichycen takovými třemi plastovými jakoby nýty viz šipky.. S nimi si každý snadno poradí. Aby člověk dostal držák ze dveří, tak musí samozřejmě sundat ten plech. Kdo ho má ve dveřích nanýtovaný má to o to bohužel komplikovanější..
  6. LukasKotik

    Mokrý tapec

    Nazdar pánové! Se dveřmi a zatékáním jsem u Fábie bojoval dlouhou dobu.. Zatékalo mě postupně to všech čtyřech. Voda byla buď na těsnění pod dveřmi, na koberečku nebo nacuclá od spodu do čalounění dveří. Tady jsou mé postřehy - Těsnění do oken a dveří moc nefunguje, páč je porézní a nasákavé stejně jako shnilí originál.. Silikon je řešení, ale musí se na 100% udělat ve spodní a zadní části jinak si nepomůžete. Nepřeju vám se pak ale dostávat někdy v budoucnu pod ten na fest přilepenej plech a očišťovat dveře od silikonu před následnou montáží.. Tohle všechno je ale jen odstraňování následků, ale né příčin zatékání.. Voda by logicky měla stéct po skle a odkápnout do spodní části dveří a vytéci těmi dírami ven. Nemá důvod skočit do strany na plech a pak dole skrz těsnění do interiéru, ne? Má ale pomocníka!Jednou jsem si všiml cestičky, kterou zanechává vodní kámen a špína na plechu držáku příslušenství nebo jak se tomu nadává na jeho vnější straně. Voda totiž z okna kape na plastový držák, který drží zámek pro pohodlnější montáž a po něm a po plechu pěkně dolů a do auta.. Ten držák je tam úplně k prdu. Zámek se v pohodě namontuje i bez něj. Ty držáky jsem prostě oddělal. Díry po nich zaslepil a plech dole zalepil pro jistotu ještě silikonem. Od té doby mám svatý klid!
  7. Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, jestli může mít prasklé těsnění pod hlavou vliv na spotřebu? Tedy na její zvýšení? Na víčku od oleje mám totiž i po ujetí 300km v kuse stále silnou vrstvu žlutavé emulze! Voda se ztrácí jen minimálně, ale zdá se být malinko mastná. Expanzní nádobka zatím čistá. Na boku motoru sem tam mapy černých šupinek. Přijde mi, že se začal ztrácet olej..
  8. Hradec Králové! Tak jsme zatím asi dva..
  9. Takže když to tak shrnu.. Pro co nejnižší spotřebu v zimním období ve městě je nezbytně nutné: 1, Ráno si trochu přivstat a řádně předehřát motor prdelí.. 2, Následně našponovat trenky přes značky, což nám umožní projet co nejvíc semaforů na červenou bez postihu pokutou..
  10. No teď tam budu cpát centrál s dálkou a alarmem. Dneska by měl přijít -o víkendu se na to vrhnu. Když se zadáří tohle tak pak možná.. Ještě zvažuju, jestli tam nedám plyn jako mám ve Feldě. Musím ale nejdřív prověřit, jestli se to nějak rozumě vrátí. Podle toho kolik najezdím, když teď máme dvě auta v rodině.. To by mě pak investice do PP byla celkem k prdu..
  11. No budu to chvíli sledovat a uvidím.. Zkusím ješte zamakat na ekonomické jízdě.. Vy co máte PP a podobnou motorizaci máte také jistě vysledováno v jakém rozsahu otáček má motor nejnižší spotřebu, poradíte? Nebo pokud pojedu konstantní rychlostí např. na čtyřku rychlostí asi 50km/h při cca 1800 ot./min (což už zavání mírným podtočením motoru). Bude spotřeba nižší než při stejné rychlosti na trojku (cca 2200ot./min)? Nebo se bude motor bránit a víc chlastat? P.S.: Nechytejte mě prosím za slovo, pokud uvedené hodnoty nejsou zcela přesné..
  12. U té Felície se ale chladící kapalina ohřeje ještě o kilometr dál! Olejová náplň je obdobná! Jsou to prostě porovnatelná auta na stejné trati, ale přesto se tak liší spotřebou.. Stejně si pořád myslím, že tam je něco špatně! Ale zatím mě nenapadá co..
  13. Šlapat za krk studenému motoru bych moc nedoporučoval u žádné motorizace a nikdy,pokud máš auto trochu rád A ta spotřeba jak píší kolegové prostě taková je. Ostatně co by jsi čekal od kteréhokoliv motoru, byť by byl sebeúspornější, když s ním se studeným jedeš jen 5 km??? Chladící kapalina se mě při cestě do práce ohřeje na prvozní teplotu cca po 2,5km. Předpokládám tedy, že zbytek jedu již s teplým motorem.. Spotřebu porovnávám se spotřebou Felície, která na stejné trase při daleko živějším stylu jízdy (normál né důchodce) měla o litr nižší spotřebu.. Vím, že mezi auty je váhový rozdíl cca 200kg, ale stejně je to nějak moc velký rozdíl pánové!
  14. To jsem si teda naivně myslel, že věda za ty 4 roky, co dělí moji Feldu 1.3 50kw od této novější Fóbie 1.4 44kw trochu pokročila! Inženýři ze ŠkodaMB se pochlapili a spotřeba bude když ne menší, tak alespoň stejná.. To jsem si skoro mohl nechat nebožtíka žigulíka! Tomu také takhle chutnalo.. Asi to budu po městě radši tlačit!
  15. Samozřejmě motorem brzdím. Vyřazuju pokud už z dálky vidím, že např. na semaforu skáče červená a při brždění motorem bych k němu nedojel.. Jinak samotné brždění motorem je diskutabilní. Protože při brždění je od určitých otáček do motoru opět vstřikováno palivo, jináč by motor samozřejmě při nízkých otáčkách chcípl.. Alespoň u Felície se to takto děje. Od kolika otáček je to konkrétně u mého motoru mě zatím není známo. Páč nemám palubní PC.. Jinak celá věc se má tak vážení kolegové, že je to asi v řiti! Dnes jsem byl v servisu. Chlácholil jsem se představou, že bude vadná lambda, kterou vyměním a bude to se spotřebou v suchu.. Bohužel se měřením zjistilo, že lambdy jsou OK. Stejně tak jako teplotní čidla a ani žádné jiné chyby se na Vagu nenašli.. Ani je žádná jiná věc, která by to mohla způsobovat nenapadala. Klapku vyčistil a ventily jsou seřizovány hydraulicky.. Takže takováto děsivá spotřeba po městě je nejspíš holou skutečností. Pak tedy nevím co se bude dít v nádrži, až na to začnu šlapat.. Kdyby vás někoho napadlo, čím by to ještě mohlo být, tak pleas neváhejte reagovat..
  16. Kdybych jezdil zcela normálně. Či-li se nijak neomezoval. Tak bych se nad spotřebou 9,3L po městě vůbec nepozastavil.. Já jsem však jezdil vysloveně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.. Šetřil to jak to šlo! Normální Economy Run! Je jasné, že 260km pro výpočet spotřeby není zrovna moc, ale bohužel jsem toho zatím více najet nestihl..
  17. Pardón! Samo že je to 2002. Včera jsem prodával motorku 92. tak jsem se nějak nějak nevědomky upsal.. No po cestě mám cca 4 semafory. Auto se ohřeje zhruba v půlce cesty.. Ty otáčky se nehoupou v jednom kuse, ale jen tak cca jednou za půl min. Taky mám podezření na klapku, asi ji nechám preventivně vyčistit.. Předchozí majitel jezdil do práce delší štreku cca 15 km s dvěma semafory po cestě. Jezdil ale dost svižně (3-4tis). Spotřebu poslední dobou nesledoval. ale tvrdil,že mu to žralo 7-7,5L. Manželce o litr méně.. Svítila mu kontrolka emisí. V servise mu řekli že je to sporadická chyba a smázli to.. Opakovalo se to asi 3x. Párkrát se mu stalo, že sama zase zhasla. Když mě to prodával kontroka svítila. Měl jsem podezření na kabelový svazek. Byl ale odizolován a zavěšen. Odmotal jsem to ještě kousek vejš - byl vlhký a mezi dráty takové blátíčko. Vyčistil jsem to a vysušil fénem. Dojel do servisu, kde to píchli na PC. Řekli že to bude možná ta lambda za katlizátorem, ale že by se to muselo proměřit. Smazali chybu a že když se to rozsvítí, tak mám přijet. Od té doby to nesvítilo.. Jen mě zarazila ta spotřeba! Asi to nechám překontrolovat, abych měl jasno.. Možná nechám seřídit i ventily páč nevím, kdy to bylo dělané naposled.. Jinak by konkrétní odpovědi k dotazům 1;2;3 nebyly? Docela by mě to zajímalo.. Díky!
  18. Mám dotaz! Mám čerstvě Fábii 1.4 44kw r.v.92. najeto 64tis/km. Nové svíčky, vzduchový a palivový filtr. Při 60tis. absolvovala prohlídku ve škoda servisu.. Auto se jeví jako v pořádku. Na volnoběh se trošku houpou otáčky v rozsahu cca 150ot. Jezdil jsem s ní teď asi 14 dní po městě do práce. Asi 5km tam 5 zpátky. Snažil jsem se jezdit na spotřebu jak důchodce tj. plynulé rozjezdy, časté vyřazování rychlosti a otáčky povětšinou tak 2000-2600 (na krouťák). Předpisově 50-60km/h. V autě sám. Čekal jsem tak max. 7L/100... Najel asi 260km a doplnil nádrž do plné a zjistil, že to sežralo 9,3L/100km!! To mě nežrala ani Felície i když jsem ji docela honil.. A teď tedy konečně ten dotaz (teda 3 ). 1, Majitel přede mnou to honil mezi 3000-4000tic/ot. Je možné, že si řídící elektronika motoru ještě nestačila adaptovat a na můj jízdní styl a proto taková spotřeba? 2, Máte někdo stejné auto s palubním počítačem? Chtěl bych vědět v kterém rozsahu otáček to nejméně žere.. 3,Nemáte někdo praktickou zkušenost o kolik se zvedne spotřeba při vadné lambda sondě? Předchozímu majiteli totiž občas problikla kontrolka emisí.. Mockrát děkuji za fundované odpovědi!
×
×
  • Vytvořit nový...