Přejít na obsah

nneill

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil nneill

  1. Ahoj, prošel jsem si všechny fóra na dané téma a nenašel jsem případ, kdy se nic neměnili a najednou to přestalo fungovat. Mám původní Symphony s CD a multifunkční volant. Dával jsem auto do lakovny na přestřik pátých dveří a po vrácení mi nefunguje MaxiDOT a po vytažení klíčku rádio pořád hraje. Když jsem se ptal, jestli nedělali něco s elektřinou, tak mi řekli, že pouze vypojili osvětlení v kufru a vyměnili pojistku pro vnitřní osvětlení. V čem by tedy mohla být závada? Někdo z okolí Ova, kdo by mi na to koukl? Díky. .o)

  2. Zdarec, já jsem na tom stejně - asi jako beduín znalcem skiaplpinismu. :o(

    Za zkurvená světla v kufru mě už pěkně serou. Mě naopak trápí to, že občas při zavření kufru zhasnou, ale poslední dobou pořád svítí. Něco mám asi špatně v tom zámku (v servisu to už bylo a závada je zase zpátky). Chci se tě proto zeptat, jestli bys mi neposlal ten plánek, o kterém jsi psal, nebo neporadil, jak se do toho dostanu, abych to tam promazal? Pokud sohlas, pak prosím na nneill@seznam.cz

    Díky moc.

  3. Rok se s rokem sešel a závada je tu opět stejná!Nebudu se moc rozepisovat,protože je to úplně stejné co jsem už psal před rokem. Prostě kontrolka se zase rozsvítila,jednou se mi stalo,že zase při rozjezdu se ozvalo škrčení.Teď momentálně kontrolka zhasla a nesvítí už asi třetí den.Včera jsem teda zajel do servisu ať mi zjistí který snímač to bude(vloni jsem měnil pravě levý přední snímač) počítal jsem,že odešel druhý,ale ouha-diagnostika hlásila sporadickou chybu zase na levým předním snímači ABS.

    Tak teď mi poraďte, je možný, že odešel zase ten samý nebo mám hledat závadu někdě jinde?

    Ptal jsem se jestli by to nemohlo být třeba samotné vedení k tomu čidlu,ale to prý by nepsalo sporadickou chybu-tak já nevím.

    Prosím poraďte co dál.....

    Ahoj, úplně stejný problém jsem řešil na svém autě. Závada se mi opakuje vždycky v zimě, když přituhne, začne mrznout nebo je vyloženě mokro. ABS kontrolka problikává, přičemž automaticky ABSko vypne a zase zapne. Čidlo ABS mám nový, pojistky jsou ok a podle servisu je problém v kabeláží mezi ABS a jednotkou. Už mi to několikrát opravovali, letovali a pichtili se s tím a tvrdí, že už neví co s tím - že prej by pomohly nový dráty, ale to prej stojí cca 4000....včera mi pro změnu odešly brzdy - pedál až na podlaze, vůbec to nebrzdí. Tohle auto je úplně nahovno(debilní náklapěcí lopatky v turbu, náchylná těhlice na jakýkoliv menší náraz, atd. atd..), při nejbližší příležitosti vyměním... .o(( Octavia Combi 1.9. TDII, 81kW, 2004.

  4. Hoši hoši, žádná rozumná rada. Jako laik si nejsem jist, jestli jsou origoš 16" Škoda disky Rider shit nebo ne a rovněž pneu BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS mi připadají za tu cenu docela dobrá volba. Ještě jsem na to koukal a drhne mi to zčásti o podběh a z části o plech za kolem v maximálním dorazu. Před nasazením Bridgestone a před opravou brzd mi to nedělalo - jezdil jsem na stejných, jak vy říkáte "shit" discích, pouze na jiných pneu - BFGOODRICH G-FORCE PROFILER 91V 205/55 R16. Takže názor s disky vypouštím.....

    Spíš by mne zajímalo, jestli tohle může způsobovat například zmiňovaná výměna brzd......atd....

    :o))))))

  5. Plastovy podbeh drzi jak prikovany. Je to vydrene na spojeni plastu a kovu - v místě, kde vytočíš kola do maximálního rejdu - tak tam to chytá vnitřkem gumy. Jinak pneu jsou BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS.

  6. Zdravím,

    měnil jsem včera letní pneu (Bridgestone ER300 - 205/55/16) za zimní (Pirelli Sotozen 195/15), disky original Škoda - Rider a nestačil jsem se divit. Na jedné straně mám v podběhu vydřené místo od vnitřní strany pneu. Vůbec nechápu čím to může být. Je to vydřený v místě, kde je maximální rejd pneu, tam se to dotýká podběhu. Dřív jsem si toho nevšiml. Až nyní při výměně pneu. Nechal jsem mezitím udělat nové brzdy - kotouče i desky. Nevíte v čem by mohl být problém? Geometrie? Špatně udělané brzdy?

    Díky za názory....

  7. Zdravím, tenhle dotaz jsem už na tohle fórum připojil k jednomu dotazu k Symphony, ale i tak jsem se rozhodl, že založím nové téma. Mám Oct.1-rider, 2004 s rádiem Symphony s CD - zobrazení na panelu mezi budíky (palubní počítač a pak výstupy s rádia - číslo skladby CD, název songu, nebo RDS stanice a název songu). Dnes se mi stalo, že se mi na tomto displeii zasekla jedna z navolených stanic FM a název nějaké písničky (např. FM1 - Rihanna atd..). Jakákoliv změna stanice, změna písničky, přepnutí na CD, napojení iPodu nereaguje a pořád tam vidím tu seknutou Fm stanici a název skladby, která zrovna hrála - Rihanna. Nevíte prosím v čem může být problém? Díky moc.

  8. Zdravím, můj dotaz nesouvisí s původním dotazem, ale zkusím to, možná mi poradíte. Mám Oct.1, 2004 s rádiem Symphony s CD - zobrazení na panelu mezi budíky (palubní počítač a pak výstupy s rádia - číslo skladby CD, název songu, nebo RDS stanice a název songu). Dnes se mi stalo, že se mi na tomto displeii zasekla jedna z navolených stanic FM a název nějaké písničky (např. FM1 - Rihanna atd..). Jakákoliv změna stanice, změna písničky, přepnutí na CD, napojení iPodu nereaguje a pořád tam vidím tu seknutou Fm stanici a název skladby, která zrovna hrála - Rihanna. Nevíte prosím v čem může být problém? Díky moc.

  9. Taky jsem váhal jak připojit iPoda do Octy a nakonec jsem se rozhodl, že nechám v autě původní rádio Symphony s CD, ke kterému jsem si za 1400,- objednal připojovací originál kabel k ipodu (lze připojit přes cinch nebo přímo origoš konektor pro připojení iPodu). V podstatě jediné náklady jsou 1400,- za ten kábel, montáž je jednoduchá a zvuk je "super".No a pak zamozřejmě ten iPod, kterého jsem si nechal poslat z US a vyšel o 1/2 méně než u nás. IPoda mám připojenýho stejně jako kolegy s Alpine verzí. Mám tam 80GB a veškerou hudbu jedu z tohohle, CD jsem už dal komplet do prdele.

    Kábel dodává firma zastupující právě rádio Symphony a jmenuje se tuším Technisat a sídlí v MB.

    :palec2:

  10. http://www.stualarm.cz, pripadne http://www.connects2.co.uk, tam by neco takoveho mohlo byt. Ale jestli k Symphony pripojis Tvuj iPod nevim. Hledej

    Zatim ho připojený nemám, u nás jsou přestřelené ceny, nechal jsem si ho poslat z us, ale zatím nedorazil. Uvažuju, že si koupím ten usb konektor od stualaram.cz. Byl jsem v Škodaauto a řekli mi, že výstup tam mám. Jinak je to Symphony s CD, Octávka r.v.2004 - Rider.

    Až se přiconectím, tak napíšu. Díky za rady hoši. :palec2:

  11. Tak tak, souhlasím s TDIfunem...minulý týden jsem sháněl váhu vzduchu (Octavia 1.9. TDII, 81kW, 2004) tady v okolí Ova a cena? Krám Škoda - origoš Bosch 1800 s DPH, neoriginál 1400 s DPH (asi ta čínská). :o)))) Takže se docela divím tomu rozpětí cen, které tady hážete....asi čím víc na východ, tím levněji.. :o))))) For TDIfun - tak u mě to bylo fakt turbem - zadřené lopatky a cena? 3000. :o)

    Tak to tam mas nakou bandu zlodejskou.
  12. Napis Indimu ten ti to vycisti nebo zkontroluje.Jsme z okoli Karvine.S tou zarukou to je jasne ale ze by to po vycisteni lehlo bude jen spatnou montazi.vono se to nezda ale da se to posrat a pak to tlaci hrozne spicky.

    Podle příspěvků poznáte, že jsem tady novej a stejně je to i s tím autem. Přesedlal jsem z benzínu na TDI, tak bych měl asi začít tím, že si přečtu, jak se mám s dieslem jezdit a vyvarovat se tak toho co napsal Indi, tzn., aby se to zase nezasralo. Mimochodem měli jste pravdu - závada - zadřená regulace naklápěcích lopatek v turbu. Kluci to rozebíraj a uvidíme co z toho bude. Každý kontakt z okolí Ka je super, protože je fakt, že spousta lidí se v tom už nechce hrabat, mají dost práce, tak proč něco čistit atd. Takže díkas hoši, tohle fórum už mám v oblíbených. :palec2:

  13. 4-ta čtvrtá je prasklá dadička od N75 k plechovce

    Ještě jednou hoši moc díky za info a budu tedy zvažovat co s tím a uvidím podle toho, co mi řekne servisman. Na druhou stranu vás chápu...aut jezdí hodně, servisy jsou plné, takže na nějaké individuální čištění asi fakt nebude moc času. A já jako laik, který neví, kde všechny ty váhy, ventily a turba vůbec jsou budu muset zvážit co dál.

    Tohle forum je super, vůbec jsem nevěděl, že něco takového je. Jsou tady super příspěvky a super rady.

    :o))

  14. Dobrý den,

    po přečtení většiny příspěvků jsem stále na vážkách co by mohlo být problémem u mé octávky (Octavia I, 1.9 TDII, 81kW, r.v.2004,102000km).

    Popis závady:

    Klasika - při větších otáčkách ukáže počítač hlášku "Emise-do servisu" a přepne se do nouzového režimu. Po napíchnutí na pc hodí vždy stejnou hlášku - "Regulace plnícího tlaku/Překročena horní mez. Náhodná závada." Auto nejede, ztratilo výkon, předjíždění je o ničem atd. Turbo vypadá, že jede, protože po vyresetování píská, tak jako předtím...akorát ten výkon je v háji. Přičemž někdy se výkon zdá být ok, jindy ne (po vypnutí klíče a opětovném nastartování to jede lépe). Zkoušel jsem několik nezávislých servisů a zaskočilo mě, že má každý jiný názor. Navíc mne zarazilo, že v mnoha příspěvcíh je podezření, že to turbem nebylo, jen ho v servisu vyměnili, nechali si zaplatit a "asi" použili jinde. Prosím tedy o radu - dá se z toho co jsem napsal výše, porucha turba vyloučit? Nebo mám jako laik zkusit "nasrat" servismena tím, že mu řeknu: "zkontrolujte prosím před výměnou turba váhy, jestli není prodřená podtlaková hadička, ventil plnícího tlaku N75, zatuhlost naklápěcích lopatek v turbu atd"...

    Díky za případnou odpověď.

×
×
  • Vytvořit nový...