Přejít na obsah

Krabat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    65
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

494 zobrazení profilu

Oznámení Krabat

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Nové letní pneu zatím neřeším. Kupodivu Scout mi pneumatiky moc nežere navzdory špatným zprávám, které jsem četl na netu. Ale za takový rok nebo dva to určitě budu studovat, i když to asi nemá moc cenu. Každý rok vítězí jiná značka. Asi podle toho, jak moc si který výrobce připlatí.
  2. Mám standardní, co dodává Škodovka: Dunlop SP Sport 01 225/50 R17. Na zimu jsem si koupil Dunlop Winter Sport 3D, stejný rozměr. Ty jsou perfektní, nehučí a vydrápu se s nimi kamkoliv. Díval jsem se na ty letní pneumatiky a jejich vzorek je asymetrický. Má to své výhody, ale u asymetrického vzoru se často zmiňuje jako negativum hlučnost. Kolega na Felicii má také asymetrický vzorek a auto mu při zatáčení také hučí. Je to zajímavé zjištění. Když kolem toho člověk začne běhat, nestačí se divit tomu, že je to docela běžný fenomén.
  3. Ano, mám Dunlop. Zimní jsou prý perfektní, ale letní nedoporučují.
  4. Abych uzavřel toto téma nějakým zjištěním: podle servisu způsobují hluk pneumatiky a údajně si na to stěžovalo už několik majitelů OII Scout. Zřejmě jsem tady asi jediný, kdo něco takového řešil, nicméně mi své tvrzení demonstrovali výměnou pneu (ale na jiném voze). Každopádně reklamace pneumatik nehrozí, tomu se mechanik téměř vysmál. Prostě si mám koupit jiné, až tyto odjezdím.
  5. Dobrý nápad, objednám se co nejdříve.
  6. Hmm to by bylo dost překvapující, že by odešlo až tak brzy. 20 tisíc je velmi málo. Každopádně brzy mě čeká první prohlídka, takže to nakonec stejně bude na servisu, aby to pořešil. Jen bych nechtěl něco zanedbat a přivést to až do extrému. Teď se ještě o nic nejedná, v zásadě je to prkotina, jejíž stav se nemění.
  7. Doufám, že nezakládám zbytečně nové téma, ale prošel jsem toho hodně a tenhle problém jsem nikde neviděl. Mám OII Scout (10/2007), 2.0 TDI, najeto 20 tisíc km. Už nějakou dobu slýchám nezřetelné hučení zřejmě od zadní nápravy a to při natočení volantu vlevo nebo vpravo v úhlu 10-20 stupňů. Jakmile volant srovnám nebo zatočím víc, hučení ihned utichne. Opakuji, že to není nijak výrazný zvuk, spíše je velmi nezřetelný, hluboký. Musím se na něj soustředit, abych jej slyšel, ale jakmile už člověk ví, že tam je, slyší jej pořád. Chci se proto zeptat, zda se s tím už nikdo nesetkal, případně jestli vás nenapadá, co by to mohlo být? Samozřejmě začnu tím nejjednodušším a to bude test s výměnou pneumatik. Od odborníků jsem slyšel tipy na ložiska nebo diferenciál, ale u takhle nového vozu se mi to nezdá pravděpodobné. Napadla mě ještě rozhozená geometrie zadní nápravy, ale to by byl až druhý krok po pneumatikách. Snad ještě zajímavost - kolega má Audi A4 Quattro a ozývá se mu velmi obdobný zvuk jako mně u Scouta. Je však daleko hlasitější, přičemž on tipuje na ložiska, protože už má najeto okolo 140 tisíc. Mě jen zarazilo, že průvodní jev je u něj hodně podobný, jakoby to bylo vlastní čtyřkolkám.
  8. Četli jste už "Výpověď zloděje aut", která se šíří přes email? Myslím, že je to docela zajímavé a poučné čtení. Vypoved_zlodeje_aut.doc
  9. Krabat

    Navigace

    Teď to mám klasicky na stojanu, ale to příliš budí pozornost zlodějů, pokud je člověk líný jako já a stojan nechává v autě. Navigaci však poctivě beru s sebou.
  10. Krabat

    Navigace

    Díky za fotky, dobrá inspirace. Mám taky MIO a už o tom nějakou dobu uvažuji, že jej nacpu na stejné místo.
  11. Krabat

    Navigace

    Můžeš přiložit foto, jak to vypadá? Taky uvažuji o tom, že bych přenosnou navigaci nacpal do kastlíku nahoře.
  12. Tak jistě, když to hodí na korbu náklaďáku, odvezou všechna auta. Ale zablokované pedály a zamčená zpátečka už je docela problém. S takovým autem se manipuluje složitě. Zámek zpátečky normálně vyřadíš tak, že vymáčkneš spojku, ale v tomto případě to nejde. Nezbývá nic jiného než násilím odtlačit auto přes odpor pneumatik a to nejde moc potichu. A na dusík zapomeň, protože tvrzenou karbonovou ocel v tak masivním provedení jen tak lehce nepodchladíš. Určitě ne na podlaze auta v omezeném prostoru.
  13. Krabat

    Octavia II SCOUT

    Nakonec jsem udělal dobře, že jsem si z této cesty udělal pár fotek, protože už více lidí mě podezíralo z toho, že si vymýšlím. Znají místní oblast a nevěřili, že se to dá v zimě projet. Ale jak jsem psal, šlo to v pohodě, protože letošní zima není na sníh moc bohatá. Věřím tomu, že jakmile napadne více sněhu, uzavřou to přesně tak, jak píšeš. Každopádně se čtyřkolkou je to radost, byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, který bych si s chutí zopakoval. Jakožto bývalý majitel dvojkolky jsem byl v sedmém nebi...
  14. njn ale co tak asi udělá, když narazí na zámek pedálů? Možná něco ze zlosti poškodí, ale pořád je to lepší, než když se ukrade celé auto. Navíc je ten zámek docela výrazný (má žlutou svítivou barvu) a pokud se takový zloděj podívá přes boční okno, snadno ho uvidí a doufám, že si to pak rozmyslí. Samolepku jsem na sklo nelepil, je zbytečně kravská.
  15. Krabat

    Octavia II SCOUT

    Jak jsem už psal, v tomhle úseku kolem Pradědu, Karlovy Studánky atd. je sněhu překvapivě hodně. V posledních dnech mrzlo, takže se nejede moc dobře i z toho důvodu, že vyjeté koleje jsou de facto nepříjemné zledovatělé díry a tlumiče dostávají dost zabrat. Pravidelně bych tudy rozhodně nejezdil. Jinde je to se sněhem nevalné, což je v Jeseníku nezvyklé. Kdyby totiž napadlo běžné množství sněhu jako v minulých letech, viděl bych to tak na traktor. Běžný osobák by v tomto úseku neměl šanci. Jak sám píšeš, v zimě se tudy normálně nedá projet, ale tentokrát je zima mizerná a proto to jde. Ostatně když se mě ptal švagr během cesty, kde zrovna jsme, protože na nás čekali s ubytováním, nechtěl mi to věřit.
×
×
  • Vytvořit nový...