Přejít na obsah

Mic-net

Uživatel
  • Počet příspěvků

    87
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Mic-net

  1. před 2 hodinami, Martin_V napsal:

    Caute, viete sa niekto vyjadrit, kto si daval update SW pre DQ381, ze to cukanie pri podradeni z 4->3 prestalo ? lebo sa ku mne dnes dostala info, ze bola viac aktualizacii a nebolo to uplne odtstranene.

    Pamatam si, ze @dfga prehratim SW vsetko prestalo a radi "sametovo". Vie sa este niekto vyjadrit a napisat aj kt verziu SW ma ? Dakujem vsetkym

    U mne se chod převodovky zlepšil, ale byl jsem na seznamu svolávací akce.. (Např. zmizel kopanec při automatickém zabrzdění a novém rozjezdu v režimu adaptivního tempomatu...). Verzi SW řídicí jednotky DSG zjistit neumím, diagnostiku nemám...

  2. V 14. 8. 2023 na 16:44, Martin_V napsal:

    Nevie niekto najst, kedy sa davali do vyroby tie "chybne" prevodovky, na kt bola zvolavacka ?

    Planujem ist na "chip" a je tam moznost aj update SW na prevodovke. Moje auto sa vyrobilo 27.12.2017.

    Nemam na svoje auto zvolavacku, no ak sa davali tie chybne prevodovky do konca roka a moje auto bolo vyrobene nejak tesne na to, tak to asi riskovat nebudem.

    Hlavně ve stejnou chvíli nedělej chip tuning a aktualizaci SW řídící jednotky DSG. To hledání chyb je pak šílené...

  3. Ahoj,

    netušíte čím by to mohlo být, že nejdou vypnou stropní světla v interiéru nad zadními sedadly?

     

    Chová se to zajímavě, když jsou tlačítka svítilen v poloze vypnuto, tak svítilny svítí, když je "zapnu" tak svítí víc. Superb 3 asi nemá relátko, aby mohly být k sobě lehce přitavené kontakty, že?

     

    Hledal jsem na Google, ale když už jsem něco našel, tak to byl obrácený problém, nebo kabeláž že tlačítka nereagovala... (u mne mění intenzitu osvětlení...)

     

    Pokud auto zamknu, tak se osvětlení vypne, tak alespoň že tak...

     

    Ještě dodám, že přední lampičky se chovají správně...

  4. Ahoj,

    je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by vysvětlil řídicí jednotce v Superbu 3 že má novou baterku? (Tedy nemá, chci si jí teprve koupit a rád bych přešel z EFB+ na AGM.) Vím že je to o změně jen 2 položek :-) (SN a AGM, ostatní zůstane stejné)

     

    Mám totiž tři možnosti:

    1. Autorizovaný servis.

    2. Koupit si na Aliexpressu vše potřebné a udělat si to sám.

    3. Požádat tady někoho na fóru.

     

    Rád bych si všechny tři možnosti finančně porovnal. Ale i kdybych jel do AS, tak bych si baterku koupil jinde...

  5. Tak po 59 dnech se mi vrátilo auto ze servisu s novou převodovkou s aktuální verzí frimware. A bohužel ač nerad, musím uznat, že nová verze frimware řídící jednotky převodovky (DQ381) autu neskutečně pomohla, takže už se nedivím, že mají lidi o aktualizaci zájem, i když se jich svolávací akce netýkala...

    • Pozitivní 1
  6. Ahoj,

    před lety, když jsem ještě neměl rodinu, jsem podnikl několik výprav po Evropě autem, bylo to spíš „Tour de Museum“ a trochu i moře, nejvíc vzpomínám na výpravu, když jsem na celý měsíc vyrazil s autem ven pouze s jednou rezervací hotelu v Budapešti na 4 noci a dál jsem vše řešil operativně. Nakonec jsem za ten měsíc navštívil 9 zemí Evropy. (Pozor, přesto jsem městský tvor…)

     

    Teď již mám rodinu a situace je jiná, přesto bych rád výrazně odlehčenou, kratší verzi zase rád podnikl i s rodinkou…

     

    Vlastní dotaz:

    Uvažovali jste, nebo už máte něco podobného naplánovaného? A zároveň máte děti ve věku cca našich (5 a 7let)? Rád bych do cesty, pokud to bude možné zařadil solný důl u Salzburg-ka (Rakousko) a návštěvu Playmobil FunParku (nezjišťoval jsem, zda je jen v Německu).

     

    Celou výpravu bych viděl tak na 2-3 týdny…

  7. Ahoj,

    ještě bych navrhl zamyslet se u volby motoru z jiného pohledu (psychologického).

     

    jsem přecházel z Octavie 1 1.6i 100HP benzín na Superb 3150HP TDI, a hodně to ovlivnilo můj styl jízdy, dříve jsem jezdil s benzínem víc defenzivně často tzv. na spotřebu. Protože jinak jsem byl stále na benzínce, ale u nafty to člověk neřeší, protože, i když jezdí svižněji než s Octavií, stejně spotřebu kolem 5l/100. (Obojí předokolka, Octavia manuální převodovka, Superb 7°DSG.)

×
×
  • Vytvořit nový...