Přejít na obsah

Sapi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sapi

  1. Narazil jsem na stejné téma na vw-club.cz, kde se řeší na Passatu B8. Kontaktoval jsem Ferda25, který tam uvádí, že je schopný potlačit požadavek na převzetí volantu až na 10 minut a aktivovat tak aktivní vedení v jízdním pruhu jako v Audi aLDW (active lane departure warning) už od 40 km/h, ale pokud jsem to správně pochopil, tak bez kapacitního volantu to bude jen polovičaté řešení bez aktivního tlačítka TA na volantu a přepíše se tím původní Lane Assist, který Vám hlídá vybočení z pruhu. Při investici do kapacitního volantu by údajně mohlo fungovat tlačítko pro aktivaci TA, ale vzhledem k tomu, že TA kombinuje i další asistenty jako čtení značek, Jam Assist, které stejně nemám, a dál Blind Spot Assist, ACC, nouzový asistent (které mám), tak to bude pořád jenom částečné "vylepšení", které nikdy nebude jako originální TA. Mně by vadilo nemít možnost přepínat mezi obyčejným Lane Assist a plnohodnotným Travel Assist. To už bych snad radši možnost potlačení toho příšerného zvuku Lane Assistu (který je tak otravný, že to často vypínám úplně), když se mu zdá, že jedu moc vpravo, přestože mám k čáře ještě půl metru. Ale třeba je pro někoho přínosnější hlavně to aktivní vedení v pruhu, tak přikládám link na příspěvky z vw-club.cz : https://www.vw-club.cz/passat-b8-interier-elektro/kamera-2q0980653-travel-asistent-t362261.html
  2. Vyzkoušel jsem návod od člena "alexa" na kódování z forum.obdeleven.com, kterým v podstatě přeruší komunikaci s "J367 - řídicí jednotka hlídání akumulátoru", ale není to řešení pro mě. V podstatě jde o softwarovou alternativu odpojení konektoru pro jednotku J367 na záporném pólu baterie, takže ztrátou komunikace nedojde ke splnění všech podmínek pro funkci stop-start. Ani by mi tolik nevadilo, že se na virtuálním kokpitu zobrazuje ikona, viz foto, protože je tak malinká, že vůbec neruší, ale ztrátou komunikace není k dispozici informace o stavu baterie a není pak u mě funkční ani stahování OTA updatů (asi stejně jako u fyzického vytáhnutí konektoru). Možná vhodné pro někoho, kdo by chtěl zabránit updatům, když je auto ve stavu bez restartů infotainmentu a závad asistentů, ale já i potom, co jsem si instaloval verzi firmware 1941, mám pocit, že tato verze pouze potlačí chybová hlášení a naštěstí i restarty, ale všechny chyby jsou stále uložené v paměti řídících jednotek. Nastavení podle člena "alexa" z forum.obdeleven.com: Select 19 gateways Select Long coding find this option EMHLR_display_battery_disconnected EMHLR_start_stop_function Installed to Not installed After modifying the data The gateway control unit stores There is no communication related fault in the battery monitoring unit Does not affect functionality Dělal jsem to s vypnutou ochranou SFD přes OBDeleven, otevřenou kapotou a aktivovanou parkovací brzdou, protože jsem zkoušel ještě jednu variantu s adaptací podle člena "n3oka" z fóra golf8gti.com (to je ten, co udělal ten PDF seznam kódování na Golfa GTI), kde je to v návodu, ale která u mě nebyla funkční.
  3. Díky moc @zdenal_cz za odkaz na vlákno briskoda.net i za nasdílení na úschovnu. Včera večer jsem si stáhl a instaloval do auta, protože po zkušenostech se servisem, který nechce instalovat nové updaty (údajně nejsou určeny pro můj VIN) a chce nejdřív doložit fotky a videa závad, než se do něčeho pustí (aby vůbec připustili, že výskyt závad splňuje TPI pro poskytnutí nového firmwaru, protože jim nestačí paměť závad z diagnostiky), nechci se doprošovat a absolvovat to znovu. Když se restarty dějí a závady Auto-Hold, parkovacího asistenta, Hill- Holderu, couvací kamery a dalších, není to vždy hned po startu a mít mobil v ruce celou jízdu pro připravenost fotit, případně natáčet, abych dokázal, že závady mám, mě už nebavilo. Servis nechce nahrávat updaty dokud není auto úplně nepoužitelné, nebo ho zadržují na "testování", aby si ověřili výskyt závad, protože se bojí, že po nahrání updatu bude stav ještě horší. Ještě jednou díky moc za solidární a kolegiální poskytnutí zdroje. Za celý den se zatím nevyskytlo ani restartování, ani obligátní chyby asistentů, a přestože nemám po třech letech důvěru, že jde o finální řešení, alespoň jeden den byl docela příjemnou změnou. Trochu mě zmátlo, že zatím bylo staženo jenom 7x. To vypadá, že naprostá většina majitelů nemá s infotainmentem potíže, což se mi ani nechce věřit (ale samozřejmě přeji normální auto každému, kdo ho má bez závad).
  4. Sapi

    Dvojita podlaha

    Řešil jsem to před dvěma roky obráceně (chtěl jsem standardní podlahu bez dvojité), ale po zjištění, co všechno bych musel koupit, jsem to vzdal a přizpůsobil se dvojité. Abyste instalovali dvojitou podlahu poz.č. 4, musíte mít plastové držáky poz.č. 7, ale aby držák pasoval, musíte mít celou boční výplň poz.č. 1 (nebo jí vyříznout) a do té Vám nebudou pasovat ani plasty bočních kapes poz.č. 8. Pod držáky poz.č. 7 nepasuje ani originální standardní spodní koberec (musíte koupit verzi pro dvojitou podlahu, nebo oříznout bez návratu). Já jsem to řešil i kvůli tomu, že na dvojitou podlahu není stejná vana (gumový/plastový koberec) kufru. Je potřeba jiná při horní poloze dvojité podlahy, při spodní poloze dvojité podlahy a taky na standardní spodní koberec. Originál se dělá jenom na horní polohu dvojité podlahy, nebo na standardní koberec, ale bez plastů, které podpírají dvojitou podlahu. Při spodní poloze je poslední díl dvojité podlahy zalomený nahoru v úhlu asi 45° a vana je pak u opěradel zalomená a zmáčknutá, a pak je pokřivená, když ji dáte zase zpátky do horní polohy. Když potřebujete maximální prostor a vyndáte dvojitou podlahu, tak je plastová vana/koberec úzký a u opěradel se kroutí o ty plastové držáky poz.č. 7. Plast na prahu 5. dveří je snad jediný díl, který je stejný pro obě verze (jestli se nepletu, protože už je to dva roky). Pokud neřešíte ochranu koberce, stejně potřebujete díly pozice 4, pár pozice 7, pár pozice 1, pár pozice 8 a jiný standardní koberec, takže v cenách nových dílů cca 20.000 Kč. Možná, že v dnešní době už bude dostatek použitých dílů pro řešení z nich, ale i tak to bude asi dost peněz za tolik dílů.
  5. Sapi

    SunSafe Glass

    Čelní sklo je taky pokovené. Je to znát, když se podíváš na stejnou věc přes čelní sklo a pak oknem ve dveřích, nebo při staženém okně ve dveřích. Je to, jako kdyby ses díval přes barevný filtr. Zkresluje barvy tak, že jsou mdlejší, míň výrazné, podobně jako přes zabarvená brýlová skla. Je to výbava za trest. U L&K je standardně a nejde při konfiguraci odebrat. Nevýhody: - omezuje signál GSM (musí se používat rSAP u GSMIII, jinak je to zoufalý) - zkracuje dosah ovladačů na brány, garážová vrata apod. - při pokusech zlodějů rozbít sklo ve dveřích se zvyšuje šance poškození dveří, protože když jim to nejde rozbít, tak páčí šroubovákem proti rámu okna a zničí i dveře - při nehodě údajně není možné bez použití nástrojů rozbít skla ve dveřích, takže člověk musí mít připravené po ruce bezpečnostní kladivo s řezacím ostřím anebo šanci vylézt sklem 5.dveří Údajné výhody: snížení prostupu hluku a tepla slunečních paprsků jsou zanedbatelné
×
×
  • Vytvořit nový...