Přejít na obsah

Petrusak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Petrusak

  1. Tam vlastně záleží jen na tom tisícihranu,na který se ten díl nasazuje.Jiný typ převodovky,které mají také Octávie,je ten tisícihran jiné velikosti a je také natočený jiným směrem,než tady,takže je to na první pohled znatelný rozdíl i tvarem.

    Jak jsem již z hora psal,nezkrátí se to tak jako u závodního auta,ale je to znatelně pohodlnější a příjemně se s tím řadí,zkrátí se pohyb fofrklacku od předu do zadu a naopak.

  2. Ano,je to na převodovku typu JCR. Jestli to pasuje i na jiný typ,tak to nevím. Vím jen to,že ten kdo má ten typ řadícího segmentu s označením MQ250 (pro pětikvalt),tak tomu to 100% bude pasovat.

  3. Zdravím všechny a rád bych oprášil toto téma


    Možná udělám radost všem,co mají  5-kvalt převodovku a chtěli by si zkrátit řazení.
    Mám Octavii II 1.9 Tdi 5-kvalt  pro převodovku s označením řazení MQ250 a číslem dílu 1K0 711 046 M od výroby.
    Tento díl se dá nahradit pro převodovku s označením řazení MQ250 a číslem dílu 8J0 711 046 D pro Audi TT.
    Mám to vyzkoušené na mém autě .Dráha řazení se zkrátila od neutrálu o 2cm k 1.3.5 kvaltu a zpátečce a to samé o 2cm od neutrálu  k 2.4 kvaltu.
    Celkový pohyb se tedy celkem zkrátil o 4cm.
    Není to sice jako u sporťáku,ale je to znát a je to docela příjemné,když nemusíte honit šajtrpáku od popelníku až  k loketní přihrádce.

    Dá se to objednat v prodejně VW a číslo toho dílu stojí 743.-Kč.


     


     




    .

  4. Pokud jde o tu kabeláž,tak to je opravdu mazec,3960.-Kč. Levněji by to asi vyšlo,když bych si to nechal udělat od někoho šikovného,třeba Ferdy25.

    Také se mi moc nechce zvětšovat otvor na otevírání kufru,pak to začne časem rezivět a hnít,ale tady http://www.skoda-autodoplnky.cz/586/1851/originalni-zpetna-kamera-s-trajektoriemi-a-jednotkou-skoda/ píší,že je to výrobce Mladá Boleslav,tak by to asi mělo pasovat,když to vyrábí přímo na škodovky.Pokud ne,asi zvolím jinou alternativu a to, že bych zkusil tohle (RNS510 miv-mfd3),ale zatím tady o tom nikdo nepsal,jak to funguje.

  5. I já mám zapojenou pouze jednu anténu a také na pravé straně ze zadního pohledu a funguje mi vše bez problému.Akorát to blbne,když zajedu do tunelu,tak se ztratí signál a až z něj vyjedu,tak mu to trošku déle trvá,než tam naskočí zpátky nějaká stanice,ale to je jediná závada s připojením jedné antény.

  6. Že se tu musí někteří jedinci pořád navážet do Ferdy? To už snad ani není závist,nebo provokace,ale udělat ze sebe něco,co není a dávno to už vymyslel někdo jinej,kterej tomu opravdu rozumí.Já bych to nazval PŘÍŽIVNICTVÍ. Tohle dělali soudruzi ze Sovětského svazu,kteří kamkoli přišli,všechno si přivlastnili.

  7. I já si přidám svojí trošku do mlýna.Díky FERDOVI mi perfektně běhá RNS 510 , Nový ovládací panel Climatronic a různé jeho vychytávky díky jeho dovednosti a schopnostem.I nadále budu využívat jeho odborné pomoci a to samé bych doporučil i ostatním,pokud chtějí mít vše 100%.

    Ferdo,máš zlaté ručičky.

×
×
  • Vytvořit nový...