Přejít na obsah

Pavel Kdyně

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pavel Kdyně

  1. Ahoj, mám Supa 2,5 TDI V6 114Kw+chip. Ten motor je naprosto jedinečnej a skvělej, je super a nemám žádnej problém. Oprava byla po najetí 200.000,-Km, spíše i preventivně, nic se samo "nekouslo". Dával jsem nová vahadla, nové kompletní rozvody, novou pumpu a nové přetěsnění motoru. Celkem to není levné.. Ten motor má hodně publikovaný problém s vačkama, ale při dodržení čistoty oleje, správné údržby a především správného tlakování s tím není problém. Ten problém u vaček je vydírání vaček a vahadel, dokáže se tam vydřít drážka až 1cm. Ovšem je to způsobené nedostatečným mazáním, tedy nedostatečným tlakováním potažmo nesprávnou údržbou. Ovšem pokud se vše dodrží, problém není žádný. Ten motor mám, nešetřím ho+mám v tom čip. Jede hodně dobře. O tom problému s vydíráním vaček bylo popsáno hodně papíru a stránek na netu, víceméně jsou to polopravdy. Případné dotazy ohledně tohoto problému rád zodpovím, případně mám i možnost objednat veškeré díly na tento motor. Mohu i ukázat v čem se liší orginální vačka a neoriginální...... Malé info.. http://www.cesomot.cz/doc_cz/AMC_V6.pdf Takže závěrem, sice náročné na údržbu, ale naprsotá spokojenost, ten motor je nedoceněný.... Olej měním Long Life...
  2. Ahoj, mám 2,5 TDI V6 114 KW + chip. Používám Long Life. Ovšem měním 1x za 35.000,-Km. Naprostá spokojenost, ono taky záleží, kolik kdo ujede Km. Při mojich ujetých Km za rok, dělat výměnu každých 10.000,-Km nebo 15.000,-Km, to bych nedělal nic jiného. Navíc na opotřebení vaček mají vliv i další aspekty, než pouze viskóza motorového oleje.. Jak jsem psal minule, na výrobci oleje nezáleží, pouze na označení jako například 0W30 tedy na SAE, tím hodnotíme olej z hlediska viskozity. Levé číslo je teplota startu při studeném motoru v zimě, pravé číslo je, s jakým jednostupňovým olejem bude mít olej shodné vlastnosti v letním období. Navíc velice důležitá je klasifikace, tedy například VW 503.00/506.00 a 506.01. Long Life mám v autě teprve 200.000,- Km, ale zatím pohoda........ Používám tedy 0W30. Jinak vždy při výměně oleje vyměnit současně olejový filtr. To je nutnost!! Protože ve filtru vždy zůstnou nečistoty + nemá 100% průchodnost. Při výměně pouze oleje se nečistotama znehodnotí nový olej a může tak dojít k vážnému poškození motoru.
  3. Ahojky, tak k stanovám, promiň ale rovnou bych to přepsal, vždyť je to jen změna 1 slova, ale Octavia club mi vadí, no..Jinak k stanovám nic.... Akorát k těm samolepkám, jsem proti přezdívce za klubem Tedy v tomto tvaru je pro mne nic moc Superb Club - přezdivka bych to radji viděl 3D samolepku zevnitř okna, nahoře ve tvaru Škoda Superb Klub no a barva třeba bílá.. Se za přezdívku nestydím, naopak, ale viznělo by to blbě Superb Club - Pavel Kdyně to raději bych viděl přezdívku na levém zadním okně, decentní nápis, kde by byla jen a jen přezdívka u dolní části okna.. Jinak teda černé polokošile, kvalitní, na zádech znak a nápis Škoda Superb a na levé straně v předu motorizaci, vše žlutě vyšito.. Jo bude taky klubovej znak?????????? Taky mne napadly opěrky hlavy, teda potahy na opěrky hlavy s znakem škoda a s nápisem škoda superb, celé potahy nechci, na koženejch sedadlech nic moc, ale pokud by potahy na opěrky byly z kvalitní látky, vypadalo by to dobře, zkusím si udělat něco na zkoušku a dám fotečku..
  4. Olej na 2,5 TDI 114 Kw?? Hm by mě zajímalo co to tam lejete za voloviny, jednak výrobce auta předepisuje 0W30 a pak na výrobci oleje vůbec, ale vůbec nesejde!! Protože motorový olej vyrábějí a míchají, plní jen 3 výrobci na celém světě. Většina olejů koupených v čechách, jak Shell, nebo Mogul, nebo BP, nebo Texaco, nebo cokoliv jiného se plní na jedné stáčecí lince v paramu. Tudíš 1 olej a několik různejch odběratelů. Takže výsledek je ten, že olej je sice za různé peníze, ale vždy za stejné hodnoty viskózy..... Shrnu to a nebudu unavovat, Používám Long Life na 35.000,- Km, jezdím se supem dost, dělám 2 výměny do roka a používám Mogul 0W30, naprostá spokojenost, motor drží, zatím nekape, je celkem tichej, zatím po výměně jsem nikdy nedolejval..
×
×
  • Vytvořit nový...