Přejít na obsah

marek_1.8T

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem marek_1.8T

  1. Slouží k otevření/uzavření přívodu od klimy/topení, abys mohl schránku v létě chladit a naopak ji v zimě nevytápěl.
  2. Tak mám taky opraveno, díky za vaše zkušenosti. Největší problém byl sundat tu krytku na tlačítku pro otvírání schránky, pod kterou je jeden šroubek. Nakonec mi pomohlo video a fotky z těchto odkazů, krytku není třeba vůbec páčit do boku, to nešlo, měl jsem obavy, že to zlomím/poškrábu. Jde sundat úplně lehce použitím šroubováku ze spoda a zatlačením na západku pod krytkou, která ji uvolní a pak jde lehce posunout do prava a je dole. Kdo to dělá poprvé, tak se na tom dost natrápí, protože dílenská příručka to tam nezmiňuje. A pak jsem to ozubené kolečko, po kterém jezdí šoupací lyžiny lehce projel vrtákem 7,5 a už to jde krásně volně. https://www.drive2.ru/l/472418091209326858/ https://www.youtube.com/watch?v=FgJA_XTxWq8&ab_channel=Yetas https://www.youtube.com/watch?v=tVyk1-ZeYbA&ab_channel=%D0%AD%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%95%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%B5%D0%B2
  3. Bavíme se tady o problému, který postihuje jak motor 1.4TSI tak 1.2TSI a je jedno v jakém autě je namontovaný nebo zda se dával je do některých modelů......to mi fakt nepřijde jako důvod mazat příspěvky, které vůbec nejsou od věci.
  4. Někdo tady maže příspěvky ? Jako poslední zde psala nějaká paní, že má stejný problém na Fabii III 2016 a já se ji před par dny ptal, kolik má najeto. Oba příspěvky jsou pryč, proč ?
  5. Řešili jsme před týdnem v rodině stejnou poruchu. Yeti 2017 1.2 TSI 81kw, najeto 49tis.km, cesta z práce domů OK, za dvě hodiny start auta, svítí EPC, v kabině smrad z benzinu, pod autem kaluž benzínu. Auto odtaženo do Škoda servisu, kde byla provedena výměna rozdělovače paliva 04E133320D + těsnění, šrouby, podpěry, cena přes 11tis.Kč, podle kodu dílu jsou to věci co jste tady nafotili. Potvrdili, že se to u těchto motorů občas stává. Když jsem viděl ten popis jak je složité se k tomu dostat, tak chápu, že to nikdo nekontroluje při pravidelné prohlídce. Máme doma ještě další stejný motor, tak se mám na co těšit. Nevíce mě děsí představa, že na horkém motoru ten vylitý benzín chytne, v servise řekli, že vyloučit se to nedá. Pak se divím škodovce, že riskuje, že to někomu fakt blafne a nebo to fakt chytit nemůže a proto to neřeší ??
  6. Z čeho tak usuzuješ, už jsi to někde viděl popraskané ? Myslíš že by to nemohlo prasknout v karoserii ?
  7. Pojistka 237, nebo č.37 v pojistkové skříni která je pro S-kontakt je OK, pojistky na baterce - pokud vím, tak ty s tímto obvodem nesouvisi. Pod pojistkama v releovém panelu, tam by to snad taky nemělo být, díval jsem se do ruzný schémat. Takže buď spálený kontak ve spínačce (ale nevím jesli by tak rychle zrořel, byl to fakt mžik) a nebo někde nějaký elektronický obvod, ale to právě nevím kde hledat.
  8. Měřák má pojistku, ta vydržela, stejně tak pojistka v autě, nechápu to, slyšel jsem jen jak něco prsklo a bylo to. Myslím že spíš vyhořel nějaký čip, integráč, protože to bylo tak rychle, že se snad nemohl utavit nějaký drát nebo plíšek ve spínačce, ale třeba se mýlím. Ten zvuk jak něco prdlo se ozval někde pod volantem směrem k pojistkové skříňi, tam je právě asi ta komfortní jednotka, tak možná vyhořel ten čip v ní, jsou to jen doměnky, nevím kde přesně hledat.
  9. Všiml jsem si několika prasklin v karoserii, viz. foto http://www.zizanet.com/auto/tlumic1.jpg http://www.zizanet.com/auto/tlumic2.jpg a nevím jesli to je jen tmel a nebo to je opravdu prasklý plech v karoserii. Jak přesně je chycen tlumič, kdyby to fakt po obvodě celé bylo naprasklé, tak kdyby to ruplo, tak se mi propadne celé auto a nebo je zespoda větší miska a tak to drží celé dale OK a není se čeho obávat ? Viděl už někdo něco takového ?
  10. Tak se mi stala dost nemilá věc. Zapojoval jsem autorádio a chtěl jsem si změřit na ISO konektoru, který kontakt je trvale napájení a který je napájen až po otočení klíčku spínací skříňky. No a nevšiml jsem si, že nemám na měřáku přehozený kabel z proudového měření na napěťové, jen jsem nastavil, že chci měřit stejnosměné napětí a spojil pin 4 na ISO konetroru se zemí a tím udělal zkrat. Slyšel jsem jak něco pinglo u pojistkové skříně, takže jsem si říkal, že prdla jen pojiska a o nic nejde, jenže jsem zjisitil, že tam byla místo 10A dána 20A a tak pojistka zůstala OK a prdlo asi něco jiného. Je to pojiska č.37. Takže teď mi ten vodič k rádiu nedává napětí (to by nebyla takový tragedie) a zároveň nefunguje třeba osvětlení v kabině když vytáhnu klíček ven, rozsvítí se až když otevřu dveře. Prostě je v háji obvod, který je značen jako ten S-kontakt, který spína nebo rozepíná až po vytačení klíčku. Takže se ptám, co všechno tento obvod řídí, co vše mi teď nebude fungovat ? Osvětlení kabiny není taky nic hrozného, radio vyřeším jinak, ale mám obavy zda není ještě něco jiného KO. Kolik by stala oprava tuší někdo ? A kde je ten obvod přesně umístěn, to prasknutí při zkratu se ozvalo někde z podvolantu......asi by to šlo koupit někde na vrakáči, pokud to je jen nějaká deska. Vyzná se v tom někdo ? Předem díky za help. Více info a fotky zde http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=...5e9acf8ee9f7164
×
×
  • Vytvořit nový...