Přejít na obsah

Marosh

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Marosh

  1. Ahojte. Prednedávnom mi v autorizovanom servise menili komplet brzdy (predné kotúče + platničky, zadné bubny + obloženie)originál Fabia. Po pár dňoch mi začalo niečo pískať. Pískanie vychádza niekde od predného ľavého kolesa pri zatáčaní do ľava. Keď jemne pribrzdím (stačí položiť nohu na brzdový pedál a jemne zatlačiť) pískanie prestane. Pískanie sa objavuje hlavne tesne po brzdení, keď sú brzdy trochu zohriate a ako postupne chladnú pomaly sa stráca. Bol som s tým už dva krát v servise, vozil som sa s mechanikom a ten mi tvrdil že nič nepočuje. Aj sa na to pozerali, ale vraj je všetko v poriadku. Nevie mi niekto prosím poradiť čo to môže byť? Už som z toho zúfalý. Je to veľmi vysoký tón a rve mi to uši. Môže byť krivý kotúč ? Alebo je to spôsobené tým, že sa platničky po odbrzdení nevracajú na svoje miesto? Skúsil som trochu podoťahovať skrutky na diskoch (neboli dotiahnuté veľmi fest) a pískanie sa trochu zmiernilo ale stále sa objavuje aj keď mi už aspoň nebehajú zimomriavky po chrbte. Dopredu ďakujem za všetky rady.
  2. Marosh

    Piskanie

    Takze aky je Vas nazor? Ma to cenu riesit v servise? Priznam sa ze do aut sa velmi nevyznam, som len uzivatel. Do servisu sa mi s tym velmi trepat nechce, ale zase by som bol nerad keby koli dakej hluposti vznikol daky vacsi problem.
  3. Marosh

    Piskanie

    Kupoval som ju v normalnom autosalone Skoda vo Zvolene - SK. Bola uplne nova najazdene mala 4km, teda aspon podla tachometra. Neviem od kedy to piska, lebo ako som uz pisal so zavretymi oknami to nie je vobec pocut.
  4. Marosh

    Piskanie

    Nie robi to len pri brzdeni motorom. Napriklad pri dojazde na cervenu na krizovatke, alebo pri jazde z kopca so zaradenou rychlostou. Je pri tom jedno aku rychlost mam zaradenu a akou rychlostou idem a spojky ani brzdy sa vobec nedotykam. Proste akonahle zlozim nohu s plynu tak sem tam pocut nejake piskanie. Ked vytlacim spojku tak to prestane.
  5. Marosh

    Piskanie

    Ahoj. Mam novu Fabiu 1.2 12V najazdenych cca 2500Km a vsimol som si ze pri brzdeni motorom mi nieco v predu piska. Neviem od kedy to robi, lebo ked mam zavrete okna tak to nie je vobec pocut. Vsimol som si to len teraz ako zostalo vonku teplejsie a sem tam si otvorim okno. Neviete cim to moze byt? Mam s tym ist do servisu? Dakujem.
  6. Prehod ich naopak. Spoj cerveny so zltym a zlty s cervenym. Fabia ma naopak zapojene tieto dva vyvody preto sa ti vymazavaju stanice. Citaj: Podle ISO je pozice pinů č.4 trvalé napájení (30) a č.7 napájení spínané otočením klíče v zapalování (15). U Fabie je na pin č.4 napájení spínané otočením klíče (15) a na pinu č.7 stálé napětí (30), takže opačně. Tato záměna ovšem podle mých zkušeností u současných kvalitních přístrojů nepůsobí obtíže. Ale já to vždy přehazuji, neboť u některých rádií se po vytáhnutí klíčku vymaže paměť stanic a rádio se musí znovu nastavovat a ladit. Takže v pinu č.4 není proud ale je na pinu č.7, kde není po vypnutí zapalování žádoucí. Přehodit pin č.4 s pinem č.7.
×
×
  • Vytvořit nový...