Přejít na obsah

Manfredd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Manfredd

  1. Ahoj, ano, koupil jsem konektory podle rady od Ferda25, zapojil a na dovču už jsme svištěli a poslouchali videoklipy ve stereu. Tímto díky Ferdovi.
  2. Ahoj. Superb II r.v. 2009, puvodni rSAP HF jednotku jsem vyměnil za nejnovější, ale BT audio mi hraje jen na jednu stranu repro. Chybi drat .-( muzete mi nekdo poslat, ktery je to PIN na navigaci a ktery na jednotce? Jedu za 2 dny na dovču a jednotku jsem měnil, abych si mohl pustit hudbu z telefonu na navigaci, ale jen pres jednu stranu repro je to na houby. Moc diky.
  3. Hezký den, jak funguje BT audio s telefonem s Androidem (Samung S4). BT mám aktivní a na obrazovce Columbuse jej vidím, ale je šedé. Zkoušel jsem párovat všemi směry, ale nic. Mám s tím někdo zkušenost, abych mohl pustit hudbu v mobilu a ona hrála přes Columba? Díky.
  4. Má už někdo propojený iPhone 5 s jakoukoli jednotkou GSMIII. Mám r.v. 2008, takže jsem out s jakýmkoli iPhonem, ale koupil bych si novou. Problém je, že se mi nechce breakovat iPhone, protože na 5 ještě ani není...
  5. Ferdo těch 82 to bylo pro mne ohledně kombinace bitů. Jak tomu mám rozumět? Díky
  6. Ahoj kluci a odborníci, tak poté, co jsem si po krádeži aktualizoval sw, protože nová jednotka s datem výroby 2012 měla fw 1xxx se mi ztratilo resp. neobjevilo hlasové ovládání. Popravdě tam tuším ve verzi 38xx bylo, ale pak s 39xx zmizlo. Každopádně jsem to neměl moc čas řešit, takže jsem skočil za kamarádem do servisu, aby mi přes origo VAG vypnul bit pro deaktivaci hlasového ovládání viz http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_4.jpg Já to však kódoval origo VAGem a ne tím, co je na obrázku a asi jsem tam zadal špatnou kombinaci, protože mi teď nejde na volantu přeskakování skladeb a na MFD se navigace a audio neobjeví. Jaká je kombinace bitů v baytu 7??? Je to Superb II r.v. 2008 125 kw, DSG, soundsystem, BT III rSAP, měnič CD. Další mě nenapadá, co by bylo důležité vědět, ale myslím, že auto má úplně vše kromě tažného a solární střechy. Moc díky PS: chci jet na dovču a vadí mi, že nemám na MFD navigační šipky a hlavně nemůžu přeskakovat písničky nebo předvolby rádia.
  7. Tak jsem jel po letech do Prahy na noc a v Podolí mi přes noc rozmlátili okno řidiče a i přes alarm mi ukradli Columba. I když nepředpokládám, že by jej nepřemazali, tak zkusím napsat, že poznávacím znamením bylo úvodní logo, kde není znak Škody, ale černobílá fotka mého syna. Kdybyste to náhodou někde viděli a nebylo to vaše (nepředpokládámm, že byste mi to pak sdělili :-) ), tak napište nebo aspoň nasměrujte.
  8. Ferdo, Cosby, Milhousku, J0sko apod. vy jste jednoznačně asi nejzkušenější půdle toho, co jsem tady za cca 1/2 roku našel a sčím jste mi poradili. Potřeboval bych pomoct se ztrátou Hlasového ovládání. Jak jsem už psal výše, taky mi čorkli v Praze navigačku a novou mi dali s fw14xx. Nahral jsem si tuším fw 3970 a v Setup menu jsem NAŠEL hlasové ovládání. Pak jsem si uvědomil, že jsem přeskočil rozdělení HDD ve verzi 38xx, takže jsem downgradoval a zmizlo hlasové ovládání. A už nevím, jak jej tam zpět dostat (zkoušel jsem mnoho upgradů, ale nic). Existuje příkaz pro SWL CD a soubor WSH jako je například aktivace servisního menu. Já to nikde na aktualizační CD firmwaru nenašel, jen položku NoSpeech: Not Active, ale nevím na jakou hodnotu ji změnit a hlavně jestli je to vůbec ono. Díky moc.
  9. No a kdyby se někomu dostala do ruky navigace se startovním logem, kde je černobílá fotografie má a mého ročního syna, dejte vědět třeba, kde jste ji koupili. Přijdu jim rozbít aspoň okno, že podporují zloděje. A to jak ty pravé lupiše, tak pojišťovny.
  10. Nemáš jednoznačně pravdu s tím datem výroby. Mě po vykradení dali v autorizovaném servise stejnou navigaci, jakou jsem tam měl při koupi auta (r.v. 2009). Protože mi při opuštění servisu nefungovalo skoro nic, co jsem si do ukradené navi dal, tak jsem ji z auta vymontoval a díval se na štítek. Výrobní datum navigace byl březen 2012! Navi má fw 14xx a tlačítko mikrofonu tam není jako u nových navi. Každý dodavatel pro automobilku musí držet nějakou dobu své výrobky,pravděpodobně kvůli kompatibility, takže je možné mít novou navi (myšleno výrobním datem) a přitom je "stará".
  11. Určitě nechodit do Uniqa pojišťovny. U 3,5 let starého auta mi na Columba spočítali amortizaci 40%. Já hlupák pocitvý si nechal po krádeži opravit auto v autorizovaném servise a z celkové škody 76 tis. Kč (jen okno a navigace) si odpočetli 5 tis za spoluúčst a skoro 20 tis. za amortizaci. Super havarijní pojistka!!! A rozpočtem mi to zlikvidovat nechtěli, takže vlastně nevím, co příště budu dělat až zase jednou po roce budu spát v Praze.
  12. Manfredd

    Superb II s DSG

    Může mi někdo potvrdit, že se dá DSG nějak nastavit v servise, protože ať je to Cosby, či jiní, tak tvrdili, že DSG se nastavovat nedá. Mám SII 125kw r.v. 2008.
  13. Ještě pro jistotu přikládám, co vlastně chci, protože dochází k nedorozumění. rSAP mám aktivní, SMS na maxidotu jsou, ale nejsou na Columbovi, jak je možno vidět na obrázku.
  14. Jste hodní kluci a zvlášť s tím CD. Už jsem to našel i někde v USA, co se musí v kterém souboru změnit. Docela mě fascinuje, co se s tím vším dá dělat i bez VAGu. Sice jsem se posunul dále, ale pořád jsem vlastně na začátku, protože aktuální seznam věcí, co bych chtěl vypadá skoro téměř pořád stejně. 1. Upgrade firmware, rozdělení HDD pro POI - HOTOVO 2. Nové mapy 7693 - HOTOVO 3. Odblok obrazu - při aktualizaci SWL ERROR 4. Aktivace SMS na RNS - VAG pro tel. nemá prý dlouhé kódování a nevím tedy jak najít byte 6, abych mohl upravit nastavení (rSAP mám :-)) Kdyby znal někdo odpovědi, rád zase poexperimentuji.
  15. :-) A kdo mi to udělá nebo pomůže?
  16. Nechal jsem si jej přes VAG aktivovat, když jsem měl fw2974. Po nahrání 38xx zmizlo, takže se musí znova přes VAG aktivovat? Ptám se proto, ať s tím někoho neotravuju a ono to ani nepůjde. Díky.
  17. Zmizení servisního menu Je možné, aby se při instalaci fw 38xx ztratilo servisní menu, respektive se zase zamklo a šlo odemkonout jen přes VAG? Předtím jsem měl fw 27xx. Nebo se aktivuje jinak než dlouhým přdržením Setup?
  18. Ahoj, četl jsem tvůj příspěvek z minulého roku a trochu se mi to nezdá. Mám SII 2008 a všechna svícení jsou klasicky přes xenony a v servise mi řekli, že na mlhovky to nejde pokud si nevyměním řídící jednotku pro světla. Co je na tom pravdy?
  19. Manfredd

    Superb II s DSG

    Psal jsem tady 4.4.2009 a musím říci, že je to skoro stejné i dnes, ale opravdu si člověk spíše zvykne. Když jezdím sám, tak je to relativně OK, když už je auto trochu zatíženější, tak je to někdy jako v autoškole, protože to auto skoro chcípne, jak sebou zaškube. Když je to mírný kopeček, tak z 2 na 3 to spadne na 1000 otáček a to ten motor prostě chvíli nedává. Se divím, že to dodnes ještě nějak nedoladili.
  20. Včera jsem tady proseděl cca 3h a četl vše možné, stejně tak používal vyhledávání :-) Nikde jsem nenašel info, jak zpřístupnit menu SMS na Columbovi. U Němců jsem se dočetl, že snad stačí upravit pár bytů přes VAG, ale rád bych věděl jestli to opravdu stačí. Zkoušel to už někdo. Odpovědi typu, kdo by četl SMS za jízdy jsou zcestné :-) Děkuji.
  21. Ferdo25 a ostatní, je jasné, že to nikdo nechce zveřejňovat info o odblokaci obrazu, protože je to placená služba. Takže já se ptám: 1. Aktuálně mám 3T0035680A sw2764 a mapy 7333, ale chtěl bych nový firmware (už se tady i píše o 4020, ale nikde jsem nenašel linky a jestli je funkční). Bude mi odkódování fungovat i s novými firmware a novými mapami (7693)??? 2. Kolik to stojí 3. A dá se software pro odblokování po zaplacení poslat (nebo návod)? Díky.
  22. Mírně musím souhlasit, že Superb I bez soundsystému hrál moc dobře a Superb II se SS není extra rozdíl. Možná bych řekl, že ty basy byly v Sup I lepší. Neslyšel jsem hrát Sup II bez SS a hlavně je potřeba vždy porovnávat originál a stejné CD. Na SS je dobré, že si můžeš dát režim Řidič, což zvuk rozloží, že není jasný zřetelný dodejm, že hudba vychází ze dveří. Závěrem však musím říci, že zvukový projev SS mě hodně zklamal. A co je nejhorší nic lepšího do Supa nejde koupit, ani za větší příplatek. Ale vždy je potřeba se na to dívat i z té lepší stránky, kamarád má Subaru Legacy a nechal si domontovat ještě originál subáč za 8 tis. a jezdí raději s vyplým zvukem.
  23. Manfredd

    Superb II s DSG

    Hmmm, to jste mě moc nepotěšili. Mám SII CR 125kw a mám stejný problém, nejhorší je to z 2 na 3 stupen, to pokud jedu do mírného kopečku, tak je tak 1-2 s totální otřes auta, celé to drnčí a jde to slyšet i přes hudbu. Z 3 na 4 je to o něco méně znát, ale taky je to docela nepříjemné. Ze 4 na 5 a v ostatních případech je to vklidu. Jinak je DSG hodně šupová záležitost. Pořád si to vychutnávám. Jen mě trochu postrašil kamarád ze servisu, že občas odcházejí mechatroniky, které stojí 50 tis., tak doufám, že se mi to nestane po záruce.
×
×
  • Vytvořit nový...