Přejít na obsah

Sten01

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

516 zobrazení profilu

Oznámení Sten01

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Pánové, chtěl bych se zeptat, jestli je rozdíl v originálním oleji pro haldex, který se prodává v tubě (0,3 l) a v litrovém balení. Byl jsem na výměně po 30 tisících (Octavia I 4x4, 2001) a mechanik mi tam nalil odpovídající množství z litrovky. Zbytek jsem dostal domů s tím, že mám i na příští výměnu. Vrtalo mi to hlavou, protože obě balení mají jiné číslo (pochopitelně), ale nikde jsem se nedočetl, jestli je v nich i totožný olej. Díky moc za objasnění.
  2. Zřejmě to bude záležet pouze na tom, zda jsou v aute halogeny/xenony (které mají automatické nastavování výšky). Etku nemám, tak nemůžu potvrdit. Jak jsem "nakoupil" u mechanika, tak prodávám...
  3. Tak problém vyřešen - bylo to skutečně vadnou regulací podsvitu. Po výměně vše funguje jak má. Doufám, že už bude na dlouho pokoj, neboť jsem před nedávnem musel měnit i vypínač světel, který je pro čtyřkolku taky jiný (tj. dražší a v druhovýrobě se nedělá).
  4. Jsem z Olomouce. Koukám, že cena není právě lidová. No, co se dá dělat.
  5. Díky, to mne napadlo, že by v tom regulátoru mohl být teoreticky problém. Nicméně když podsvícení naběhne, funguje bez problémů a reguluje jak má. Vzhledem k tomu, že spínač světel je nový, je to asi nejpravděpodobnější příčina. Půjčit ho někde zkusím. Mám ale xenony, takže je to regulace podsvitu bez regulace sklonu světel, čili ne úplně obvyklý typ. V každém případě díky za radu.
  6. Zdravím, potkalo mne něco podobného. Před několika měsíci mi začalo blbnou podsvícení budíků a palubky (po zapnutí obrysovek se někdy rozsvítila pouze dioda na spínači světel a vyhřívání sedadel). Vždycky se ale po několikátém zapnutí obrysovek podsvícení chytlo. Zkusil jsem vyčistit spínač světel, což na chvíli pomohlo, ale po čase odešel úplně (nešla spustit dálková světla, světelná houkačka fungovala, páčka pod volantem vyzkoušena a byla ok). Koupil se nový spínač. Problém s dálkovými světly se vyřešil, ale podsvícení stále blbne. Pojistky zkontrolovány, vypínač je nový a nic jiného už mne nenapadá. Jinak se jedná o octavii 4x4, r.v. 2001 - regulace podsvícení je na samostatném otočném kolečku vedle spínače světel. Díky za rady.
  7. Tak po více jak roce a půl se stal zázrak a palivoměr se sám od sebe rozchodil. Předchozí vytažení a vyčištění si dalo pěkně na čas. :-) Co jsem zjistil, tak čtyřkolky tímto problém hodně trpí a druhovýroba prakticky neexistuje. Kéž by se i ostatní problémy vyřešily stejně. :-D
  8. Po 330 tisících to stále dělá litr mezi výměnami (15 tis. km). Octavia 4x4
  9. U mne to dělá asi litr na 15 000 km. Octavia 4x4
  10. Zdravím, u své octavie I 4X4 1,9 TDI 74 kw mám následující problém: Palivoměr neukazuje v celém svém rozsahu, ale vždy se "zasekne", když mi zbývá nafty na posledních cca 150 km. Stejně tak kontrolka nezačne svítit. Dá se s tím žít, ale je to nepříjemné. Netušíte, co by to mohlo způsobovat? Tipuji chybu v plováku v nádrži, ale nejsem technik, tak nevím. Díky za nápady.
×
×
  • Vytvořit nový...