Přejít na obsah

Dejv10

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Dejv10

  1. Oprava 15.500 platil jsem to sám, nějaké slevy v tom byly na matroš a práci asi 20 %.
  2. Dva týdny zpět byla provedená oprava. Původně jsem chtěl měnit jenom olej, v záběru to trochu hučelo, oleje bylo méně než mělo být a byl tmavý až černý. Nechal jsem se přesvědčit, že to nebude jenom tak a výměnou oleje by se to nespravilo. Po rozebrání převodovky zjištěno vadné dvouložisko a obě kuželíkové ložiska už taky byly na hraně a brzo by byl problém i s něma. Takže po opravě vše vyřešeno, převodovka tichoučka. Ještě dodám, že auto má 105 tis. km. Asi se něco ve výrobě nepovedlo :) Oleje dle faktury tam dali 2,25 l.
  3. Jj... dolívat by se mělo vrchem přes řadičku, ale teď přesně neřeknu. No uvidíme kolik ho vyspustím zespod přes klasicky vypouštěcí šroub a potom i přes šroub vysunutím čepu, to možná bude ten rozdíl 0,2 litrů, mezi dílenskou příručkou a ETKU. Až provedu budu chytřejší, díky za info všem.
  4. Origo olej půjde na 100%, jen mě trochu teď zarazila informace, že tam má přijít dle ETKY podle kódu převodovky PRL i podle VIN v autorizáku 2,3 + 0,1 litrů, ale ve vydání dílenské příručky z roku 2014 je u této převodovky PRL uvedeno 2,1 + 0,1 litrů. Tedy výrobce tuto hodnotu časem změnil, asi nebylo něco v pořádku, ale takové úpravy vyrobci časem provádí, když zjistí kde je problém (měl jsem BMW a tam taky z roku na rok změnili objem oleje v difru, protože to dělalo problémy, bylo ho tam pro změnu moc a tlačil se přes simeringy ven).
  5. Díky za info z ETKY, určitě dám originál olej, dám tam tedy 2,3 + 0,1 litru.
  6. Já tam mám převodovku kód PRL, auto mám 10/2014, nevím zda je tam nějaký zásadní rozdíl v náplní, dle tabulky od Sixty by mělo přijít 2,1 + 0,1, ale ve škodovce po telefonu mi paní taky se zmínila o 2,3 + 0,1 litru, tak to by mě zajímalo kolik skutečně přijde do té mé převodovky, 2,2 nebo 2,4 litrů?
  7. Jelikož má převodovka je na 4 5 6 stupeň v záběru hlučnější a to má najeto 105 tis. km, motor 1,4 CNG, tak jsem koukl kolik tam toho převodového oleje vlastně je. Když pominu, že je černý jak motorový olej z mé staré Fabie, tak je ho tam cca 1 cm pod spodní okraj nalévacího šroubu, únik žáden není. V autorizovaném servisu mi doporučil výměnu oleje, ale nejlíp převodovku rozebrat. V dalším servisu mi říkal neřešit, vyměnit olej a jezdit dokud ten hluk bude snesitelný, že by to nerozebíral, dále mi radil kup 2 litry origo oleje (1600 za litr) a zbytek dolej aditivum. Olej bych si chtěl vyměnit sám ať si můžu zkontrolovat, zda tam nejsou nějaké kovové částečky v tom starém. Můj dotaz dolít tam to aditivum místo dvou deci oleje, nebo se dá někde sehnat ty dva deci oleje + 2 litry v balení ? Jako fakt se mi nechce kupovat třetí plnou za 1.600 Kč a použit jenom dva deci. Potřebují přece jenom 2,2 litrů :)
  8. Šrouby kola to nebudou, dělá to už druhým rokem, kola už byly několikrát přehozené. Měnily se minulý rok i zadní kotouče a taky beze změny v projevu hučení. Zvláštní, že jednou to dělá, po chvíli přestane, pak znova atd. je to fakt změnou terénu (rovina, kopec, z kopce) a jak šlapu po plynu.
  9. Jestli ložiska diferenciálu jsou špatné nevím, tohle neumím sám zhodnotit. Hučení se projevuje velmi zvláštně, jezdím stejnou trasu z domu do práce a zpět, je zvláštní jak jedu po rovině, do kopce atd. cca to začne hučet na stejných úsecích, rozdíl je jet do kopce atd. Má na to hodně vliv, asi jestli je převodovka v záběru pod plynem, když uberu plyn tak hučení většinou přestane. Z kopce bez plynu to lehce hučí, po sešlápnutí spojky přestane.
  10. Hotovo ... uložení převodovky vyměněno, šrouby jsem nechal původní. Povolit šrouby šly, dotáhnout na předepsaný moment OK, ale + čtvrt otáčky (90 st.) navíc nemožné, dal jsem tak 60-70st. Uložení bylo už takové rozžvýkané. Můj problém, ale vyřešený zcela není.
  11. Má Octavka 2014 1,4 CNG, 102 tis. km zřejmě stejný problém hučení, když sešlápnu spojku tak přestane hučet. Kdo měnil uložení převodovky, měnili jste i šrouby? případně jste je kupovali kde? Díky za info, nemůžu najít nikde přesné označení šroubů, takže dopředu nevím jaké koupit. Měnit budu sám.
  12. Taky jsem teď po výměně zadních kotoučů a desek, řešil stejný problém. Začalo cvakat při brzdění, ale jenom párkrát za den. Tak jsem se vrátil po čase do servisu zpět a bylo zjištěno, že v držáku brzdového třmene je to už vychozené, takže má vůli. Jedině výměna držáků třmene (možná by stačila výměna vodicích pouzder), ale není to nutné. Říkal mi, že tím jak zadní brzdy dlouho správně nebrzdily, tak se toto právě stalo.
  13. Takže mé zjištění.... revize se dokládá pouze u stanice měření emisí, bohužel prováděcí směrnice řeší pouze přestavby CNG a na origo z prvovýroby nějak v minulosti nemysleli a není to nikde konkrétně uvedené, tudíž někteří technici praktikuji stejné podmínky jako u přestavby. Brzo má přijít konkrétní řešení současných nejasností ohledně CNG z prvovýroby. Dnes jsem byl opět na měření emisí na stejné stanici a totožný technik po osvícení ze strany autor. prodejce Škoda (tímto velké díky) již měření provedl, takže mám to za sebou, uvidíme co bude za dva roky.
  14. Tak jsem zkusil obvolat několik stanic ME+STK, ve třech problém, v jedné chápou problematiku CNG a dělají některé značky (škoda, vw) bez revize, s tím, že uvedou tovární vestavba a láhve zakryté, jak uvedl výše AloisB. takže jsem se trochu uklidnil.
  15. Prosím o rychlou radu a odpověď, dnes jsem byl na stanici měření emisí a potom jsem chtěl na STK, ale nebyl jsem připuštěn k měření emisí, kdy technik mě vyprovodil z haly s tím, že musím mít provedenou revizí plynového zařízení, na veškeré argumenty, že je to z výroby, žádná příloha TP jako u LPG není (měl jsem auto na LPG, takže vím o co jde), nebral v úvahu. Určitě jste již někteří byli na ME+STK, Octavky v CNG se dělají od 2014, jak jste dopadli? Nevím jak dál, naštěstí se do problému vložil vedoucí aut. servisu, tak snad mi v tom pomůže, výsledek se snad brzo dovím, ale stejně stanici měření emisí těžko může něco nařídit. Díky za odpovědi.
  16. Můžu potvrdit, mě dáli v autoriz. servisu škoda 4,4 litrů :) cena byla, ale celkem přízniva 270,-Kč s DPH za litr.
  17. for kohák... však taky uvádím celkový průměr za dovču, na dálnici při 140 km/h nonstop jízda mezi dvěma čerpačkami prům. spotřeba byla na maxidotu 4,1 (reálně tedy 4,2). Pak je hodně jiných okolností, třeba téměž nulový provoz na dálnici v noci (Srbsko a Bulharsko), eko gumy atd.
  18. Zdarec, jenom pro info, kdo míří Bulharsko. Celé kromě asi 50 km jsem to ujel na CNG, spotřeba parádní !!!, cena CNG Srbsko a Bulharsko cca 18-20,- Kč, dálnici 80 % cesty, jsem měl tempomat na 140 km/h, jinak z toho asi 5 hod, popojíždění na hranicích a další hodiny popojíždění v kolonách v Maďarsku, cesty v Srbsku a BG jsou prázdné, prostě paráda, průměr 3,8 kg/100 km (auto 4 osoby, totálně plný kufr, děcka vzadu spacáky, vodu, jeli jsem kempovat, takže stan, židle, stůl apod.).
  19. Tak škodovka nabídla kulanci 50% na náhradní díl, takže budu údajně platit cca 20 tis. Kč, je to i z práci. Lepší než nic, ale i tak to rodinný rozpočet dost pozná.
  20. Tlačit na ně budu určitě. Jenom pro zajímavost, na kolik tě vyšla nová převodka? předpokládám, že určitě to nebude cena, kterou nabízí škoda auto
  21. for Ulipek..... jak jsi to řešil, bylo to v rámci záruky gratis, nebo nějaká kulance. mě bylo řečeno cca 40 tis. plus práce, zatím se škodovce do kulance moc nechce, že to není nebezpečné pro jízdu. Auto mám staré skoro čtyři roky a nájezd 68 tis.
  22. Tak už mi to přestalo lehce pravidelně křupkat a začalo v tom pravidelně v několika polohách při vytočení vpravo praskat, takže dnes dáno do servisu. Uvidíme jak dopadnu. Potom dám vědět. Samozřejmě mi bylo řečeno, že to může být x-věci, ale převodku řízení zatím nikdy nikomu neměnili.
  23. Takže mám totožný problém, na místě, zejména při parkování při vytočení volantu do pravé i levé strany pravidelné lehké křupání. Takže to vypadá rovněž na tu převodku, auto mám 9/2014 naj. 68 tis. km. Začal jsem to pozorovat před dvěma měsíci, řekl bych, že je to pořád stejné nic se nezhoršuje. Auto je po záruce, tak jsem zvědavý jak k tomu přistoupí Škodovka. V případě, že mě pošlou někam s tím , že je to po záruce a budu s tím jezdit, je nějaká pravděpodobnost, že se tam něco vysype okolo té převodky. To lehké křupání by tolik nevadilo, přidám volume na rádiu
  24. Letos v říjnu mě čeká STK a s tím spojené měření emisí, v minulostí jsem měl Fabií LPG a na emisích chtěli po mě vždy platnou revizí (samostatnou přílohu TP k tomu určenou, byla to, ale přestavba). Jak je to u naších vozů G-Tec, žádnou přílohu zřejmě nemáme. Kdo už byl na STK+ME můžete uvést, jak kontrola proběhla, zda něco navíc chtěli po vás vidět, kromě velkého a malého TP. Díky za případné odpovědi.
  25. Taky můžu potvrdit cukání, když jedu z domu, tak to mám lehce z kopce a nic nepozorují, ale z práce vyjíždím po dlouhé rovině a někdy to párkrát lehce cukne, ale po 500 m to přestane. Když ale jedu více pod plynem, tak nic, je to spíše jenom při takovém tom lechtání plynu, na spotřebu. Spíše to vidím u mého G-tecu na nízké otáčky motoru než se zahřeje.
×
×
  • Vytvořit nový...