Přejít na obsah

liborch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    106
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil liborch

  1. Ahoj lidi,

    ráno jsem nenastartoval, startér běžel naprázdno, zuby zřejmě nezaskočili

    Roomster má málo najeto, cca 70tis. km

    Startér je tam VALEO ještě originál, číslo dílu: 02T911024N,

     

    rozebral jsem a co jsem viděl na první pohled 

     

    tak rotor je dvou místech vybroušený 

    plus nějaký únik maziva

     

    Jak se to může stát?

    Je to příčina závady?

     

    PS: ve svěráku jsem na zkoušku zapojil na baterku a normálně běží a vysouvá pastorek

     

     

     

     

     

    Fotografie-0933.jpg

    Fotografie-0931.jpg

    Fotografie-0932.jpg

    Fotografie-0930.jpg

    Fotografie-0929.jpg

    Fotografie-0934.jpg

  2. Uff, tak instalace Audience do auta, kde byl Stream úspěšně hotova. A tím nemyslím jen přehodit rádio. :) Takže rádio koupeno, umístěno - samozřejmě v autě jen jedna anténa, takže nejdřív zapojena jen jedna na hnědý konektor po upilování výstupku na konektoru (bílý a hnědý mají stejný příjem, ale hnědý sbírá informace RDS), příjem se mí zdál jen o trochu horší než u Streamu, dalo by se to tak nechat, ale to bych nad tím pak pořád přemýšlel, že nemám jednu anténu a měl bych mít a bylo by to lepší... :-)

    Po zapojení rádia samozřejmě nakódování - bylo v autě se SoundSystemem, takže hrálo potichu u mě bez SS, jelikož počítalo se zesilovačem. To jsem mu rychle rozmluvil, takže už hrálo tak jak má. :)

    No a pak ty antény - zajel jsem naivně do Škody s tím, že bych rád koupil toto, chtěl jsem to alespoň na cestu domů zkusit, co když je to nějaký zázrak za 150 korun. :) Tam jsem zabil asi půl hodiny vysvětlováním, proč je to potřeba a hlavně rozmlouváním názoru, že je přeci blbost, aby rádio mělo dvě antény. :D Po úspěšném přesvědčení, že Audience a snad všechny nová rádia mají dvě antény jsme přistoupili k hledání, po kterém mi bylo oznámeno, že to v životě neviděl a zkusí to objednat. No nic, tak jsem se na to vykašlal, stejně by to bylo jen dočasné řešení za pár korun. Po poradě s Ozim (děkuji) jsem zakoupil tedy tohle a tuhle anténu. No, asi by bylo jednodušší, jak jsem později zjistil kvůli napájení, koupit klasickou anténu na střechu se zesilovačem a šoupnout ji do přístrojovky, brala by si napětí pro zesilovač přímo z anténního kabelu, ale přišla mi zbytečně drahá a hlavně - kupovat asi 3 m dlouhý kabel s Fakra - RAKU se mi nechtělo a odpovídající redukci jsem nikde nenašel. Navíc by se musela nějak upevnit do přístrojovky, ta mnou koupená se jednoduše nalepí. Také byla samozřejmě možnost koupit toto, ale jelikož to zařízení stojí stejně, jako rádio, tak jsem to hned zavrhl.

    No a teď nastal problém s napájením zesilovače mnou zakoupené antény, protože když jsem ji jen zapojil, tak samozřejmě zesilovač nefungoval, protože má externí napájení a rádio pořád přecházelo mezi hlavní anténou (dobrý příjem) a druhou (skoro žádný příjem), takže příjem byl horší, než jen s jednou zapojenou. U nových aut je problém, že PIN 5, jako u starších aut, pro napájení antény už není. Přemýšlel jsem tedy, kde vzít 12 V, které by auto dávalo jen, když potřebuje rádio, stálých 12 V je všude dost. :) Nakonec jsem zapojil 12 V přímo do konektoru autoantény (originální je napájená přes koaxiální kabel, tahle to neumí) a zem klasicky. Přišlo mi to jako nejlepší řešení, jelikož si anténa bere napětí jen, když ho potřebuje, prostě jako u antény z výroby.

    Náročným poslechovým testem :) jsem zjistil, že příjem jen na novou anténu je téměř stejný, jako na druhou na střeše, toho jsem chtěl docílit. Vnitřní jsem nalepil přímo nad rádio, je tam místo snad přímo na ní. :)

    Možná jsem to napsal jak pro blbce, možná jsem toho napsal zbytečně moc, ale já sám jsem tyhle informace nikde nenašel, tak jsem musel zkoušet, tak budu rád, pokud to někomu pomůže k lepšímu příjmu. :)

     

     

    což takhle koupi tohle

    http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/elektronicka-antena-aoc400001x

    a namontovat jako druhou anténu pod palubní desku a nebo do vnitřního krytu A-sloupku 

    Co myslíte????

  3. Ahoj lidi,

    nedával jste si někdo menší volant?

    myslím tím menší průměr věnce

    mám teď plast. čtyřramený a z finančních důvodů bych chtěl zachovat původní airbag

     

    nepasuje tam třeba z Fabie, Roomstera, RS-a, atd.......................... :kol-32:

  4. Ahoj lidi,

    mám jednu nejasnost

    v létě jsem jedil na originální ALU tyhle pneu http://www.dobrepneu...-r15-91v-31119/

    ted v zimě jezdím na plecháčích tyhle http://www.dobrepneu...-r15-91h-34825/

    od té doby co jsem namontoval zimáky je auto poněkud vratké a nestabilní

    něco jako kdyby jsem obul na octavku 14", (nedokáži přesně popsat)

    Je možné že by za tu nestabilitu mohl nižší rychlostní index ?

    PS: Mám novou octavku 2, motor 2.0 TDI, aktuálně najeto 11tis. km, pneu byly nové,

  5. A jsou to originály nebo repliky? Máš konkrétní linky na kusy co si koupil a co ti pasovali? a můžeš popsat náročnost jednotlivých částí? ... předpokládám třeba u těch zrcátek by to nemuselo být tak těžké

    zrcátka a kliky demontuješ a odneseš do lakovny, nic víc nepotřbuješ kupovat

    ostatní věci jsou tady

    http://skodateile.cz/index.php?pg=product∏=36&menu=%C5%A0koda%7COctavia%20II%28A5%29%7CDal%C5%A1%C3%AD%20p%C5%99%C3%ADslu%C5%A1enstv%C3%AD

    a nebo koupíš použité

    co nezvládneš sám nech na servisu, at neco nepokaziš

  6. Sedačky mi sedí o dost víc než ty bráchovy v L&K. Koženou řadící páku jsem dostal od ježíška a rád bych si koupil originál 4-ramený kožený volant bez ovládání rádia - ale bojím se že ten už bych si tam sám nenainstaloval a nechcu rozdělávat půlku auta kvůli takové drobnosti.

    Jinak od začátku toužím po nějakém navýšení výkonu na 103kW ... ale to napřed budu muset věřit tomu že to tomu autu neublíží a nejspíš je to reálné až po záruce.

    No a poslední věc co mi chybí je nějaké rádio a androidem (GPS, Bluetooth, ...) .... dál už mě nenapadá nic co bych chtěl změnit ... možná lakovaný zrcátka no.

    to já užm mám zrcátka a kliky v laku

    dodělal jsem loketku, ručku, zavírací schránku na palubní desce, rádio Swing

    myslím si ted na tenhle volant

    http://auto.bazos.cz...t-perforace.php

    a taky bych rád sportovní přední sedačky, řadičku v chromu, 103kW, .....

  7. Nene, Active 2.0 TDI 88kW. Ceny jsem počítal oproti benzínové verzi. Vím že diesely sou jinde, o dvoulitrech nemluvě.

    já mám taky Active

    delal jsi na tom nějaké vylepšení, třeba měnil volant, lepší sedačky, atd????

×
×
  • Vytvořit nový...