Přejít na obsah

Kome

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil Kome

  1. Já ten motor nemám, jsou to jeho slova. Zkusím najít nějaké info a alespoň teoreticky to spočítat. JInak má manuál 5-ti stupňový. Znova opakuju-já jsem se nevinně zeptal, kde kdo sehnal tu informaci, že to je nejporuchovější motor. Já nejsem "naftař" ale nic proti nafťákům nemám. Přesto se to takhle zvrhlo a docela mne to mrzí. A pokud je 100 otáček rozdíl 15 km/ za hodinu, tak lituju dvojnásob. měl jsem si ji vzít taky.

    Neber to tak doslovne, kazdopadne pri tech 130 toci motor mene nez 2500 ot/min.

  2. podle kolegy točí ta jeho 1,6 TDI při 130 km.hod cca stejně tedy 3000-a i kdyby ne. To jsou otáčky motoru, pokud se nepletu. Střední pístová rychlost i úhlová rychlost na klice jak píšete( zdvih má 1,4 TSI 76,5 a 1,6 TDI CR 80,5) -tedy střední pístová rychlost cs=2 x n x s /60 vychází u TSI 7,65 m/s a u TDI 8,5 m/s při 3000 otáčkách! Tedy vyšší než u TSi-díky delšímu zdvihu. Úhlová rychlost je úhlová rychlost (nevím, jak to má souviset-ta může mít vliv na životnost "dvojhmoty", to jo). Pane já se nechci přít (a taky mám jen jednu vysokou školu a ještě za komunistů) a dělám úplně "do něčeho jiného" a ano souhlasím, že každý má právo na svůj názor, ale Vy jste mi napsal (aby jste mne poučil) že to je na delší diskusi.... To mne ještě pobavilo. Ale vzápětí lítají fakulty a laboratoře po celé Evropě a taky ta "stoosmdesátka" v kuse na trati 900-1000 km jak "běžně" jezdíte. Ne , pane, už Vám nevěřím. Promiňte. Musíte argumentovat něčím, co lze doložit. Ale opravdu se nechci hádat, jen je mi líto,když se někdo vžije do role, která pouze rolí jest. Já jsem žádný motor od škodovky (ani benzín ani naftu) nerozebral, to je fakt, ale každá praxe musí být podložena teorií(bohužel). Je mi líto.A fakt už toho nechám, je mi to nepříjemné. "servisně přítulnější" bylo myšleno v pětiletém horizontu levnější z pohledu servisu, nic víc nic méně. A fakt končím, děkuji Vám, že se to nezvrhlo v něco nechutného a přeji Vám krásný den.

    Co to v tom ma kolega za prevodovku? Pri 3000 ot/min uz jedu tachometrovejch 155 km/h.

  3. Me se rucicka teploty vody hne az tak po 15km. Parkrát jsem auto startoval pred oskrabanim a nez jsem to dodelal ,uz to topilo. Ale vetsinou to oskrabu ,pak tam vlezu ,nastartuju ,nastavim teplotu na max. a ventilatory na okna ,tim se spusti klima a jedu. Nedokazu si predstavit ,ze se mi to ohreje az pred branou v praci, tedy nekdy po pul hodine ,jako se to tady nekomu stava.

  4. Koukám ,že někteří se s tm motorem moc nemůžou srovnat. Ja jezdil s GIV 4Motion 85kW 6kvalt a s OII se mi jezdí líp. Předjíždění není problém, to že u toho musím podřadit je normalní. U Golfa jsem taky radil petku. Co se týká topení ,tak tomu taky nerozumím, v tech ,mrazech co teď jsou to topi po trech km. Závoďák to není ,ale pokud s tím člověk neumí ,tak se nemůže divit.

  5. Mě točí pri tachometrovejch 130 necelejch 2500 ot/min. Ta 1.9 to měla podobny ,mozna tocila dokonce trochu vic. Ale rozdil zvukove je ta 1,6 mnohem prijemnejsi. Nejhorsi s tou 1,6 v manualu je rozjizdeni ,kde dvojka je dost dlouha a neda se tam vrazit hned jak rozhejbes auto ,jako to bylo u 1.9

  6. Tak už taky jezdim OII s 1,6 TDi CR, mam zatim je par set km a v prumeru jezdim za 4,9. Akceleruje lip nez jsem myslel podle spousty negativnich kometaru ,zatim tomu moc neslapu na krk. Takze docela prijemne prekvapeni a to jsem presedlal z GIV TDi 4motion 110kw.

×
×
  • Vytvořit nový...