Přejít na obsah

ropan17

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení ropan17

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. No,asi do toho půjdu,uvažuju o tom už dost dlouho.Vlastně jsem o tom uvažoval už při předchozí O1. Brzdy zatím určitě měnit nebudu,byly dělaný těsně předtím než jsem auto koupil a zatím jsou v pohodě (přední ATE,zadní BREMBO). I když je pravda že větší kotouče by vzhledem ke kolům vypadaly líp,ale jinak se mi to zdá zatím zbytečný,styl brzda-plyn nejezdím.
  2. Tak nevím,pořád se nemůžu rozhodnout. Mám asi rok a půl octavii 1,9 tdi,BXE bez DPF,r.v. 5/2009,148000 km.Momentálně po rozvodech,výměně šál.Většinou mi výkon stačí,do práce je ho v pohodě,cca 14km ale při delších cestách (nákupy,výlety,dovolená) už bych občas pár koní navíc uvítal.Provoz je dnes už dost hustý a čím rychleji dokážu předjet tím líp,navíc oproti předešlé O1,Tdi,81Kw není tahle tak pružná v kopcích a ve zrychlení. Jediné proč pořád váhám je kromě určité investice strach z případného poškození po takové ůpravě(turbo,spojka apod.).Nejezdím nijak extra dravě,někdy si rád přišlápnu asi jako každej,autu se snažím dávat co potřebuje,olej + filtry 15000 km,původní majitel podle servisky cca 25000-30000 km.. Původně jsem to chtěl nechat udělat už na dovolenou,ale teď váhám,letos jedeme dost daleko cca 1700 km jedna cesta. Nejvíc kladných ohlasů má asi TDIfun,(pro mě asi 200 km),přesto stalo se už že by po ůpravě od něj někomu něco odešlo nebo měl nějaké problémy? Jak velké je riziko s tímto motorem?O problémech těchto motorů s praskáním ojnic jsem se dověděl až po koupení auta a snažím se o prevenci(loni spodek-šály,letos vrch+rozvody).
  3. myslel jsem to jen tak,jestli je vhodné zvyšovat výkon u tohohle motoru právě kvůli problémům o kterých se tu píše
  4. Tak jsem si to už předběžně domluvil a nechám to udělat,mám ho zatím pár měsíců,ale určitě s ním počítám na pár let..
  5. No vzhledem k tomu že podle servisky tam byly intervaly výměn oleje zhruba po 30000 km,nebude nejlepší nechat vyměnit ty šály se šroubama? Tím se snad nic nezkazí nebo je to zbytéčné?V létě jedeme na dovolenou cca 1200 km,tak bych rád předešel zbytečným problémům.
  6. Tak to je docela šok.Hodně jsem četl že 1,9 tdi jsou nesmrtelný držáky,tak jsem ji po dlouhém rozmýšlení koupil a teď se dozvím o takových problémech.Je to 2009,objednaná 3/09 do provozu 5/09,servisovaná,135000 km.Mám se taky obávat nebo už to měly vyřešený?
  7. ropan17

    Untitled Album

×
×
  • Vytvořit nový...