Přejít na obsah

HonzaKo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    129
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Komentáře k profilu zveřejnil HonzaKo

  1. Ahoj, mám na Tebe dotaz.  Psal jsi tu o zkušenostech s dvojkovým superbem. Mám doma taky jeden takový z roku 2014, 2,0 103 kw, CFFB, aktuálně najeto 147 000 km.  Když jsem ho měl od začátku v práci, tankoval jsem pouze na Benzině nebo Shell klasickou naftu, ty lepší jsme nemohli, po odkupu (117 000 km) už beru jen Vervu nebo tu lepší naftu na Shellce plus přidávám VIF. Teď jsem tu někde četl, že se VIF přidávat nedoporučuje. Co si o tom myslíš, má to smysl přidávat nebo to může škodit? Dále koketuju s myšlenkou to lehce čipnout, nic zásadního. Myslíš, že to má cenu? Myslím ve smyslu poměr riziko/přínos. Případně o kolik to zvednout? Předpokládám, že škodovka čipy nedělá :-) koho bys doporučil? Nejvíc se tu mluví o TDIfun a Motorpower. Rád bych, aby mi to ještě pár let vydrželo, servis se snažím dávat maximální... originál olej každý rok, nové brzdy, letos rozvody,.... Když najdeš chvilku, budu rád za odpověď. Díky, ahoj Honza

    1. HonzaKo

      HonzaKo

      Tak nevím, jestli ti můj dotaz došel nebo ne :-)

  2. Ahoj Jirko,

    zdravím tě po delší době a dovoluji si obrátit se na tebe s dotazem ohledně autorádia. Mám S2 z roku 2014 kde je základní rádio Swing. Nikdy mě moc dotyková autorádia nebrala, nicméně jsem teď v práci nafasoval Passata s velkou dotykovou obrazovkou a tak nějak mimto v tom mým supovi začíná chybět. Chtěl bych tě proto poprosit, jako jednoho z nejzkušenějších odborníků tady, ne-li toho nej, o radu. Pokud bych se do něčeho pouštěl, co bys mi poradil, resp. čemu by ses vyhnul. Koukal jsem trochu na netu a zatím jsem narazil na značku

    Geborg 

    https://www.2din.cz/autoradia/autoradio-geborn-vw-skoda-8--w370/

    zenec

    https://www.acr-audio.cz/produkty/zenec/naviceivery-zenec/zenec-z-e2050

    případně tu v Brně montují xtrons

    https://www.ozvucujeme.eu/volkswagen-3/xtrons-pr78mtv/

    nebo

    https://www.ozvucujeme.eu/volkswagen-3/xtrons-pr88mtv/

     

    Můžeš na to, prosím mrknout, případně něco doporučit?

    esteticky je nejlepší asi  to třetí xtrons pr78, kde je ten lesklý rámeček nebo proužek,  který bude korespondovat s tím, co je dole na klimatronicu. Funkčně se mi asi nejvíc líbí ten zenec. Ale nechal bych si poradit. Uvidím, jestli do toho jít, nebo ne. 

    Diky moc za pomoc.

    Honza

     

  3. Zdarec, mám stejný motor jako ty 103 kw, CFFB, taky mě láká to trochu zvednout, nicméně se docela bojím, jestli se to do budoucna nemůže nějak podělat. Teď to jezdí tak nějak normálně, není to ani žihadlo, ani slimejš :-) ten odpich by mohl být někdy lepší. Zvažoval jsem , že bych si nechal nahrát soft 125 kw verze nebo nějakou mírnější verzi čipu. Auto bude mít v červnu příští rok 4 roky, kdy mě čeká první technická,  najeto ted asi 127 000 km. No ještě o tom budu uvažovat. Na jaře chci nový kola, přejít z původních 16" na 17", hodně se mi líbí co máš ty, to je myslím Laurel, že? Snad se to někde objeví za rozumnou cenu. Jinak mě potkaly stejné problémy jako Tebe, svazek ve dveřích a pred pár týdny to víčko nádrže :-) 

  4. Zdar Michale, když tu pročítám diskuze, tak to vypadá, že většího fandu tu v okolí Brna - Blanska asi nenajdu :-)  chtěl jsem se Tě tedy zeptat, chystám se výhledově změnit letní kola z 16" na 17" nebo18", nicméně mám trochu obavu z toho, že to pak bude minimálně na těch 18" tvrdý, resp. že pocítím ne každou díru, ale i spáru na silnici. Tys tu psal, že 17" se dají snést, že to není taková hrůza. Tak si říkám, jestli nezůstat na těch 16" a oželet vzhled, nebo jít max do těch 17".  Mám supa z roku 2014, kterého jsem v práci jezdil od začátku, ještě na letošek mi vyjdou lení gumy, příští rok musím tak jako tak koupit nový, jsou tam ted dunlopy 205/50 R16, který budou sami o sobě asi tvrdší, protože je pořád nemůžu dojezdit :-) V práci jsem dostal novýho supa, taky na 16", nicméně je tam jiný větší rozměr gumy (že by 205/60?? teď to přesně nevím) a je to oproti tomu staršímu teda hodně znát, resp. žehlí to nerovnosti o poznání hladčeji. On na tom asi nese svůj podíl i novějši podvozek, že se to nepřenáší toliko tvrdě.Tak si říkám, jestli teda u toho dvojkovýho jít do těch 17" nebo ne. Jezdím většinou po Brně a na Svitavy, po horších silnicích jen občas. Čekám na nějakou akci na origo kola na eshopu, že bych je koupil s předstihem :-) jen jsem váhal 17" nebo 18", teď už asi jen 17".  Budu rád za každou radu, tak když něco napíšeš, předem díky.

    Zdarec H

×
×
  • Vytvořit nový...