Přejít na obsah

ROM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil ROM

  1. Zdravím vás pánové,

    řešil jsem také problém jaký accu do auta a nakonec jsem do své okty kombi 81kW dal Exide Premium 85Ah typ EA 852.

    Vešla se mi tam úplně přesně a dokonce je na ni i ten plastový kryt, i když je pravda že při nasazovánímí trochu vadí lanko zámku kapoty.

    Měl jsem ji po známosti za lepší cenu a jsem s ní maximálně spokojen. Mám ji tam už 4 roky a pořád startuje výborně. Ani ručně dobíjet ji nemusím.

     

    premium.jpg

  2. Zdar! Včera jsem čistil na autě (1.9 TDI, 66kw, r.v.99) zpětné vedení výfukových plnů s EGR ventilem a když už jsem to měl rozebrané, tak jsem vyhodil a vyčisti i turbo + intercooler se všema hadicema. No prostě včera jsem celý den ležel pod autem. Všechno jsem vyčistil, vyměnil těsnění a složil zpět do původního stavu, ale když jsem to projel a čekal radost z jízdy, tak po řidání plynu na cca 2500 - 3000 otáček se ozývá hlasité syčení nasávání vzduchu kdesi z motoru a motor okamžitě padá do nouzáku. Startování po delším klidu je taky o ničem - vůbec se mu nechce a ozývají se při tom divné zvuky, ale když nastartuju podruhé ( po cca 1 minutě), tak vše v pohodě. Volnoběžné otáčky nekolísají a motor běží pravidelně.

    Tak v čem udělal soudruh z NDR chybu?

    P.S. Sorry, jestli se to tady už řešilo, ale já to nikde nenašel a to jsem hledal jak jsem mohl....

    Máš někde netěsnost kolem intercooleru. Hádal bych na sponu vepředu u chladiče. Ta je vždy problémová. Nejlepší je vyměnit tu jejich roztažnou sponu stahovací sponou se šroubem (ty jak se dávají na hadice u praček).

  3. Ahoj chlapi, prosím, nevěděli by jste mi poradit jak mám zapojit parkovací senzor.? Nejaký hajzl mi ho ukradl a urval při tom konektor i s kusem kabelu. Jedná se o ten velký senzor 1U0 919 275 pro Oktu I, konektor jsem si už sehnal. Je to 1J0 973 703 neboli 3D0 973 703. Jdou do něj 3 dráty. Nevíte náhodou pořadí/barvy zapojení?

    Díky za radu

    ROM

×
×
  • Vytvořit nový...