Přejít na obsah

ronniq

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ronniq

  1. Ahojte, takže po servisu a o 3k lehčí. Únik chladiva přes snímač tlaku na vysokotlakém okruhu. Čidlo vyměněno, náplň doplněna. Tak uvidíme. Díky,
  2. Ahoj, Zkoušel jsem dnes zapnout klimu - ale bez úspěchu. Otáčky motoru neposkočí, ventilátory se neroztočí. Může být prosím příčinou nedostatek chladiva a tím pádem pokles tlaku v systému? Elektronika odpojí klimatizaci a nedovolí její rozběhnuti, aby nedoško k poškození? Naposledny jsem doplňoval chladivo 2 nebo 3 roky zpět. Díky moc za odpovědi.
  3. Takze jsem byl zpet v servise. Vypadla preji hadice a pry to nebude uz delat.
  4. Oba mate pravdu. Spis by me zajímalo, proc mi to minutu dela strasny kraval, jak splaseny vysavac. Zaclo to delat po servise - vymena filtru vzduchu a svicky atp. Poradite prosim co s tim? Diky
  5. Prosím co je tato věc v červeném kroužku? Po studeném startu se z toho line vysoký pištivý tón, který po 2 minutách přestane. Nebo při druhém startu.
  6. Takže tedy, chyba byla asi v domku řazení na převodovce. Bohužel servis první sundal víko 5-tého stupně a definoval jako závadu synchron. Tedy kolo šlo ven a obložení synchronu taky. Vyměněno za nové. Bohužel poté to stále zlobilo. Až pak je napadlo jít na mechanizmus řazení na převodovce - vyčištění, promazání - a ejhle vše funguje. Tedy možná se zbytečně měnil synchron a kolo 5tého stupně, ale jsem rád že to funguje. Díky všem za odpovědi.
  7. Takže tedy po sundání víčka je synchron na pátem stupni v pr... Oprava do 10tkc. Vzalo to sebou i kolo. Neni nastesti pry potreba sundavat prevodovku. Muze mi nekdo vysvetlit jak muze odejit synchron pri 82tkm? Jak to clovek muze znicit? Myslite ze obstojim u pojistovny ze to byla skryta zavada? Díky,
  8. Dobrý den, vlastním O II. rv. 2007, 82000km. 1.6 77KW Závada: Nejde zařadit 5tka, ani za jízdy ani když je motor vypnut. V servise zkusili funkčnost táhel, zde chyba není. Dokonce vše odpojili a zkusili přiímo na převodovce.Tak teď musím jít do rozborky převodovky. Prosím o rady co se mohlo stát, kolik peněz si asi připravit na opravu. Co se stalo: Auto bylo den odstavené, při rozjezdu do kopce vše OK, na rovině pokus o 5tku a nic. Páka propruží a o něco se zastaví. Žádné divné zvuky, ostatní rychlosti jsou naprosto v pořádku. Pokud použiju trochu větší násilí, pětka tam skočí, ale poloha řadící páky není ona, žádné zvukové projevy, auto jede v pohodě. Ale raděj to nezkouším. Auto mám z bazaru, asi rok, závada se lehce projevila již před tím, ale můj dojem byl, že je to rukama a že se to musí sžít a sednout. A sedlo si to, a závada se do předvčera neobjevila. Nyní to tedy nejde vůbec. A stále přemýšlím co je špatně. Synchron? - Vydávalo by to divné zvuky, a v klidu motoru by mělo jít zařadit. Tak asi ne. Vidlička v převodovce? - Vidličky se prý neohýbají ale lámou. A jak by mohlo dojít k ohnutí vidličky? Dáel mě již nic nenapadá. Díky všem za případné náměty.
  9. Zdravím vás, pročítal jsem téma o 1.6 mpi motorech a startování - povětšinou lidi psali, že motor špatně startuje za studena, či i za tepla. ale já mam trochu odlišny problém..... Octavia 2, motor 1.6 bse, benzin, koupeno v bazaru v zimě, 71tkm nehavarováno, neopravováno. V zimě startoval jedna báseň, na první cvrnknutí do klíčku. Teď jakmile se oteplilo je problém: Auto stoji přes noc venku, ráno startuje krásně, odjedu do práce, auto stoji 10 hodin na sluníčku a pak už nestartuje krásně :/. Můj dosavadní poznatek je, že jakmile je auto zahřáté, stojí na sluníčku více jak 4 hodiny je problém se startováním - - dojdu k autu otevřu dveře, čerpadlo zavrčí. - sednu otočím klíčkem /zdá se mi, že ještě něco zavrčí - čerpadlo ještě jednou? + nějaký šum a klapot za přístrojovkou/, počkám na zhasnutí kontrolek . - startuji, auto naskočí - 1500 otáček, motor chcípne, startuji podruhé někdy chytí /1500 otáček, a pomalu padají dolu až se auto zahřeje na 750 - 800ot/min spotřeba 0.8l/h - normální stav/ někdy nechytí a startuje až na potřetí. Moje otázka je prosím - mám se znepokojovat? Myslíte si že to bude ještě horší? Je to výjmečný stav? Nebo je to nějaký škodovácký neduh. Byl jsem tento týden na garanční kontrole 75tkm, diagnostika nic nepíše, auto je dle slov mechanika absolutně ok. Problém se startem se projevuje jen když je auto na sluníčku odstaveno více jak 4 hodiny, do 1 - 2 hodin po odstavení startuje normálně. Prosím o váš poznatek, nápad, radu, co by mohlo být problém. Auto jede velmi krásně, tiché, spotřeba dle PP je 6.9 - 7.2 litru. Díky moc za vaše reakce.
  10. ronniq

    Pneu 185 a 195

    Dobrý den, koupil jsem z bazaru Octavi II, 2007, 1.6 benzin. K autu byly náhradní letní pneu, jenže: 3x 195 2x 185 Prosím vás o radu, jak situaci jednoduše vyřešit? Mohu na nápravach obouvat takto rozdílné pneu? Pneu jsou v celku zachovalé, nechce se mi je vyhazovat a nevím jestli by mělo cenu prodat ty 185, jestli by byl o ně zájem. Díky všem za rady.
×
×
  • Vytvořit nový...