Přejít na obsah

milosk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    553
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil milosk

  1. kdyby byl zájem,mam jednu na prodej,slape jak ma,z výroby už se silnejsimi nyty,nerozebírána ,takže nehuci,duu r.v. 2004. Repase jsou na nic,musi se vymenit vsechna loziska a to nikdo nedela.Sz.

  2. ahoj,syn neprosel na emisich, zvýšené co , test katalyzatoru v readiness neprosel. Zkusil jsem ho vytvořit vagem,a vyhazuje to chybu nizka účinnost katalyzatoru. Jeho výměnu mu doporucili i na emisich s tim,ze lambdy jsou ok, pres vag testy lambd ok. Chci se zeptat, jestli staci vyměnit katalyzátor za nějaký univerzální euro 4, navařit místo původního, nebo to nejde ? U některých aut jsou pry predkaty někde v potrubí pred hlavním katem,je to i tento případ? Dekuji. Je to Octavia i 1.6 mpi 75kw BFQ s dvěma lambdami.

  3. tak jsem pokročil. Když jsem odpojil benzinové čerpadlo tak se volnoběh ustalil a auto jelo jak z praku. Připojil a zase. Takže bud vadny emulator vstřiku,nebo kabeláž. Zřejmě kromě plynu davkuje některý benzinový vstřikovač nebo možná všechny. Poradíte něco? Nechce se mi emulator kupovat jen tak,nemáte ho někdo,stejný typ, půjčit na vyzkoušení,bych třeba přijel,nebo nějaká jiná dohoda? Přikládám foto. Mam ale pocit,ze kdyby byla spatna kabeláž,tak to nepojede ani na benzin,nebo jak to vlastně funguje?

     

    o1.jpg

  4. Ahoj,tak doslo i na mne a mam problem s jednickovou Octavii 75kw AVU, najeto 400000km

    System AG SGI asi prvni generace.  Problem je ten, ze se mi zaclo stavat, ze auto jede ok treba 20km, pak citim jak neco skubne a od te chvile vynechava, skube. Nekdy po par km zkouseni prepinani to preststane, nekdy az po znovunastartovani. Kdyz to v tu chvili prepnu na benzin, vse je OK. Auto bylo i v LPG servisu, kde mi asi zbytecne vymenili lambdu pred katem, pry byla pomalejsi, ale zavadu to nevyresilo. Podotykam, ze tvrdili, ze se jim zavada neprojevila, coz muze byt pravda, nedelalo to pri kazde jizde. Stalo to randal, uz jsem jim to tam nechat nechtel, zacali spekulovat o svickach, kabelech, civce.....ale tyto tri veci uz jsem prave vymenil z druheho a funkcniho auta a nic.Tedy jsem provedl par veci a uz mne skoro nic nenapada, krome vadne RJ nebo emulatoru, coz je spatny, v druhem aute mam novejsi ale stejny system, a nevim, jestli tyto komponenty jsou kompatibilni (mohly by ale jistota neni).Protoze mam VAG, zjistil jsem, ze v tu chvili jak to zacne, je prilis bohata smes vcetne vynechani zapalovani, korekce vybehne na -30% a zapise se chyba. Nemam LPG diagnostiku, to co popisu jse, nameril voltmetrem nebo tlakomerem zapojenym misto lpg filtru plynne faze.Co jsem udelal a zjistil:

    1. vymena svicek, kabelu, civky, zkontrolovany kontakty ma kabelazi, ohybani kabelaze i u koncovek kvuli zmene chovani za chodu - nic

    2. vycisteni vsech vstriku ultrazvukem - nic

    3. kontrola tlaku co jde z reduktoru, je stejny at vynechava nebo je vse ok

    4. mel jsem stare ale funcni nahradni vstriky, postupne vymeneny abych vyloucil spartny, porad stejne.

    5. odpojil jsem cidlo tlaku - auto se chovalo podobne jako pri chybe, tedy jsem se jal kontroly cidla. Vstup je 5V, vystup dle tlaku.Podezreni se potvrdilo, vystup ve chvilich zavady take 5V, cili system nastavi tlak v reduktoru virtualne na 2250

    6. vymena cidla-ne original ale cidlo se stejnou charakteristikou tlak vs. napeti - obcasna zavada pokracuje, jinak cidlo slape dobre, cena desetinova.. Merim, kdyz se tomu nechce, na vystupu z obou cidel je vzdy celych 5V, prece nemuzou byt obe cidla vadne, pritom tlak na manometru ok. Zda se tedy, ze RJ nebo emulator je v haji, kdyz v tu spatnou chvili propusti tech 5v i na vystup z cidla.

     

    jeste muzu udelat, ze vytahnu vsechny 100pro funkcni vstriky z druheho auta, narvu je tam a tim je vyloucim. Novy stoji jeden 5000,- a to je nesmysl.

    Pak mam jeste v planu pri projeveni zavady odpojit benzinove cerpadlo, jestli neni neco s benzinovym vstrikem, zle ze by najednou po pul hodine jizdy zacal tect se mi nezda.

    Pak to dam plynarum at to vytrhaji a dam novy system. Dekuji pokud jste dosli az sem.

  5. ahoj,prosil bych o radu. Zakoupil jsem pred rokem repro apm fire 2.16 na doporučení,s original radiem to byla pozitivní změna. Jen měli delší magnet,ohnul jsem tedy plech stahovacky a prorizl folii ve dveřích aby repro šlo namontovat takto hluboko. No ale ted k vánocům jsem dostal radio Kenwood kmm304bt, jake bylo překvapení,když zvuk je horší nez s origo radiem. Nejen ze repro nestihá tomuto radou,budiž,ale malo to basuje,a to mam basy na max. Dveře nemam vytlumene. Je možné to nějak zlepšit? Zapojene jsou ohledne polu správně.  Nebo vadí,ze za reprem není cista díra bez folie,když jedem v ni udelaljen otvor pro magnet? Děkuji.

  6. Ahoj, potrebuji nove predni blinkry na face, uz mne stve jak jsou zlute a prosim o radu, jakou znacku koupit. Hella jsou drahe, DPA po roce zloutnou. Co znacka TYC...mate nekdo nejakou dobrou zkusenost s neorigo dilem? Diky.

  7. ahoj hastrmane,tak se pochlub co to bylo,ja dnes zazival to same. Jen od levého kola. Nesouvisí to s ničím,ani když zatocim,přibrzdím,pridam,mezi 50-80km/h je to nejvíc. Lozisek jsem par taky zazil,bylo to úplně jiné. Porad.

  8. karle,ja bych k tomu spis dodal,ze spousta plynařů to neumí naladit,a člověk jen jezdi a platí...viz moje repase reduktoru v chevrolet plzeň,nejradši by vyměnili pul auta,vždyť asi vis.spousta lidi z mého okolí mela v něčem plyn a vymontovali to,už nemeli nervy pořád řešit nějaké problémy.ať je to jak chce,a mas určitě pravdu,ze každý zasah chce nějakou optimalizaci, v jadru chceme jen jezdit levneji a dát tomu jen to nejnutnější.

  9. ja třeba měním filtry plynne faze včas,co 2 roky nebo max 25000km,kupuju polsko,polyester. Uvnitř toho pouziteho je vidět jakoby krupicka ze sazi nebo co,ale profouknout jdou normálně. Kapalne méně často,pac mam blby,nekde az nemožný přístup.

    jinak mezi námi,co predvedlo BRC s tim jejich ventilem s nadobkou a filtrem co je na dalsi trubicce s dalsim spojem...to je teda patent,proc to dělat jednoduše,když to jde složitě. Se divím ze mi to neuchazi.

    WP_20180225_12_34_38_Pro.jpg

  10. odbornikB) no mas asi pravdu,proto jestli to bude ok,zajedu to nechat poladit.ja nevím,proc sakra se starymi italskymi systémy jsou po 10ti letech porad nějaké problémy . Máme V rodině 5 aut na lpg a jen s brc a tartarini porad něco.ostatní jsou starší,mají i vic najeto a pohoda. Tak jsem asi udělal chybu,když dam novy vstrik mezi stare,nu co už. Díky.

  11. Ahoj, dnes na dcerine aute maly servis. Problem se skubanim motoru po prepnuti, vynechani zapalovani na 4. valci. Vymenil jsem filtr kapalne i plynne faze a zavada pretrvava, ale po vetsim zahrati vse ok, prislo mi ze jak jsou vstriky zmrzle, tak ctvrty vynechava. Prehodil jsem tedy striky mezi sebou na 1. a 4. valci pro test, vynechava ted prvni, takze vadny vstrik. Prosim ted o radu, jestli ma cenu kupovat jiny vstrik za dost penez, nebo jestli k tomuto systemu nejdou pouzit levnejsi altrernativy vstrikovacu,ze by se dali vsechny nove, je to uz stare auto. Vstriky jsou oranzove, starsi typ, 09SQ99020002G. Nebo, nemel by jste nekdo v dilne tento vstrik i starsi ale funkcni na prodej? Karle, Paule?

    diky.

×
×
  • Vytvořit nový...