Přejít na obsah

Jiří Lešan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Jiří Lešan

  1. Zdravím Tak po Nexusu, neorigo rádia 2DIN autorádio RockDale které nebylo špatné ( kvalita displeje nebyla dobrá) jsem si pořídil RNS 510 a je to šupa. HDD nemá chybu. S netu jsem stáhnul poslední mapy (pořád ale dost neaktuální proti iGO8) a momentálně stahuju Firmware 1020, neboť mám 1004. Rádio spolupracuje i s Maxi-dotem, akorát mám místo šipek, kam mám odbočit zapnutý režim offroad. Uvidím po přehrání Firmwaru. Obraz za jízdy řeším vypínáním převodníku. Teď budu připojovat obyčejný digitální tuner přímo přes scart rgb. Na nexus mi to pracovalo perfektně a bez rgb převodníku. Chce to ještě vyřešit ty couvací senzory. Na RockDale jsem měl kameru a bylo to super. Když je to rádio určené do OII, tak by tam měli být senzory s OII, akorát se bude muset can-bus komunikace dotáhnout až k rádi, ať to nejede přes převodník.
  2. Jiří Lešan

    Xenony

    Zdravím všechny. V zimě jsem namontoval xenony do čoček. Psal jsem tady o tom Vše mi fungovalo. Dokonce jsem je vyměnil za silnější 55W. Po půl roce mi začalo jedno světlo pálit pojistku. Pořád sem nevěděl proč až do doby, než sem prozkoumal vnitřek světlometu. Kompletně vypálená kabeláž. Ty dráty jsou v tom světle moc tenké. Je lepší xenony nenapájet s patice, ale raději je přes rychlospojky zapojit přímo na přívodní kabely ke svštlometu. Pokud vám kabeláž shořela, tak si s toho nic nedělejte. Dá se ve škodovce koupit jako náhradní díl za 220,-Kč a dá se vyměnit za dvacet minut bez nutnosti demontovat světlo.
  3. Jiří Lešan

    Xenony

    Já myslel, že sem v rubrice Elektronika
  4. Jiří Lešan

    Xenony

    Já mám Nexus navigaci a na Maxi to ukazuje směr jízdy. Je to super, ale jinak je ta navigace zastaralá. Uvažuju spíš o něčem neoriginálním. Nějakém rádiu s dotikovou obrazovkou, dvd a tak.
  5. Jiří Lešan

    Xenony

    Uznají. Kluci si toho jaksi nevšimnou.
  6. Jiří Lešan

    Xenony

    Tak to asi bude závada, že se mi světla rožínají při startování. Musím se zeptat kluků ve škodovce.
  7. Jiří Lešan

    Xenony

    Už jsem zapojil spožděné rožínání svštel. Jak nastartuju, tak se mi světla rožnou po 5s. A hle. I problém s rožínáním je pryč. Problém s nerožnutím jednoho světla a ani blikání světel při startování. Použil jsem ten časovač deního svícení s Hadexu http://www.hadex.cz/stavebnice-moduly-ND--ostatni-stavebnice. Impuls pro rosvícení jsem po měření vzal s pojistky č.30. Pak jsem rozstřihnul zelenožlutý drát, který vede s vypínače denního svícení a zapojil je do časovače na kontakty 3 a 5. Jednoduché a stálo to 140,-Kč.
  8. Jiří Lešan

    Xenony

    To je super. Hned to předělám.
  9. Jiří Lešan

    Xenony

    Přesně tak. po pár měření se to potvrzuje. Dnes zapojím ten časovač, tak uvidím jak to pojede.
  10. Jiří Lešan

    Xenony

    Tak jsem vymyslel jak na to pošahané denní svícení. Nevím, kdo ve Škodovce vymyslel rožnutí světel při startování. Trpí jak baterka, tak světla. Obzvlášť xenony. Dodělávané denní svícení je děláno se zpožděním. No když nasartujete bez zapnutého denního svícení a po nastartování zapnete vypínač (u pojistek), tak se rožne denní svícení. Tím pádem stačí sériově nebo místo vypínače připojit zpožděné zapínání světel. Na netu jsem našel zatím nejvhodnější stavebnici W080 (automatické rozsvícení světel) za 140,-Kč, kterou zapojím sériově k vypínači denního svícení. 10s zpoždění musí bohatě stačit. http://www.hadex.cz/stavebnice-moduly-ND--ostatni-stavebnice Koupím, složím, zapojím a nafotím.
  11. Jiří Lešan

    Xenony

    Je to na rychlo. To tam i píšu. Je prostě zima. Chci udělat jak jiné fixační držáky, tak umístění xenonů pod světla.
  12. Jiří Lešan

    Xenony

    Je třeba se podívat do světla, než začnete argumentovat. Když se vytáhne halogenka včetně plíšku co ho drží, tak zjistíte, že tam není žádná aretace. Z výbojkou se dá točit jak chcete. Ta aretace je na tom lpíšku která drží halogenku. Neboť ale patice halogenka je provedena s plechu a xenonová patice je provedena s plasu, je tím pádem širší. Dá se to určitě provést povolením těch dvou šroubku (což mi došlo až teť) a xenon se vejde i pod aretační plíšek, ale přes ten plíšek nelze protáhnout kontakty od xenonu. A chci upozornit, že na světle není proveden žádný brutální zákrok. Xenon prostě vytáhnete a vrátíte tam halogen včetně toho plíšku, který si schováte. Jediný zákroj je průchodka v gumě, která kryje ze zadu světloa ta bude určitě fakt strašně drahá.
  13. Jiří Lešan

    Xenony

    Nevím. Je to ale možné.
  14. Jiří Lešan

    Xenony

    Je pravda, že jsou ty očka měkké, ale zatím není problém. Drží to pevně. To by bylo hned poznat, že se světlo třepe. Až bude tepleji, tak to udělám s něčeho pevnějšího. Uchycení ale zachovám. Nic jednodušího mě nenapadá. Jediný problém mám s denním svícením. Musel jsem ho vypnout. Při zapínání to probikává a někdy mi nezaplo pravou stranu. Musím vyreklamovat relé denního svícení. Podotýkám ale, že problém s denním svícením jsem měl už před montáži xenonů a ten sám problém byl i u mé služební fábie.
  15. Jiří Lešan

    Xenony

    Tady jsou fotky, jak jsem vyřešil uchycení xenonů. Trafa jsou provizorně připevněna. Až bude teplo, tak půjdou pod svštla. Místa je tam dost.
  16. Jiří Lešan

    Xenony

    Doporučuju. S němi už brejle nebude třeba.
  17. Jiří Lešan

    Xenony

    No je fakt, že s halogeny v čočkách na Roomstru neoslníte nikoho, protože prostě nesvítí.
  18. Jiří Lešan

    Xenony

    No ten plíšek co drží halogen vyhoď, nebo teda raději scovej. Šroubky, které drží patici vyšroubuj a pod ně je třeba dát miniůhelničky, které budou fixovat xenon v otvoru. Nevím jak to popsat, tak to skusím fifotit. Já použil očko na kabel. Očko jsem dal pod šroub a konec oka, do kterého se lisuje kabel jsem ohnul o 90°. Jednoduché, ale účinné. Tady jsou nějaké fotky a i foto té diody. Auto je jemně špinavé.
  19. Jiří Lešan

    Xenony

    Tak jsem si namontoval Xenony 6000k koupené přes aukro za 2 600,-Kč a ouha, s bludičky je najednou záře. Svítí to fakt bomba. Akorát bylo třeba xenony dát obráceně ( mněl sem na zemi stín od drátu od xenonu) a jinak se musí zafixovat v patici. Nebyla to ale žádná velká úprava a nedošlo k žádnému zásahu do světlometu. Koupil jsem k tomu ty šíleně drahé diody kus za 180,-Kč, které přesně sedí s barvou xenonů. Dvě diody jsem i hodil do mlhovek a svítí s obrysovkama. Zkusím to nafotit.
  20. Jiří Lešan

    Xenony

    Na diody si napište na stránky www.xenony.cz. Xenony má drahé, ale ukazoval mi diody do parkovaček a jsou bomba. Svítí brutálněa a stojí jedna 180,-Kč. Koupím si hned čtyři. Na stánkách je ale vystavené nemá. Musíte mu napsat.
  21. Jiří Lešan

    Alu kola

    No Milotec nabízí sadu pružin na snbížení pro Roomstr o 3,5cm. Při těch 18´ kolech bych nemám ani tak obavu o blatníky (pořád je tam místa dost), ale při plném rejdu předních kol to bude dost natěsno. Teď pří 205/40/17 je tam ještě malá rezerva. Kdysi jsem na Fabku narval 215/45/16 a ve předu byly vydřené díry od kol při vytáčení.
  22. Jiří Lešan

    Alu kola

    Nerovnosti a menší díry v poho, ale nějaká ta větší díra je masakr. To bolí. Určitě půjdou brzy do háje kostice na stab.tyči. To je ale naštěstí malá položka. Jak ale sjedu gumy, tak tam dám asi 205/45 nebo radeji 215/45. Míso tam ještě je. Masakr by ale byl tam hodit osumnácky. Podle katalogu alu kol se tam taky vejdou.
  23. Jiří Lešan

    Alu kola

    205/40/17´ takzvané galusky
×
×
  • Vytvořit nový...