Přejít na obsah

Geonova

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

713 zobrazení profilu

Oznámení Geonova

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Ahoj. Popíšu moji zkušenost. Mám 153tis. na Fabii 1,2/63kW r.v. 4/2010 jeden z prvních kusů, podle ETKY dva týdny po zahájení výroby FL. Řetěz vyměněn na 23tis. a byla to opět původní sada. Auto s ní jezdí přes 130 tisíc ok, jen někdy zarachotí po předchozí kratší jízdě (nákup, 2x 2km a podobně). Taky někdy po ránu v chladu a nebo pokud byla předtím dlouho pomalá jízda, popojíždění do kopce. Je to nepříjemné, ale pokud řídím, vím o co jde a jak minimalizovat problémy. Co jsem se naučil k předcházení problémů: 1) Ráno nechám nasát čerpadlo a startuji až o vteřinu déle a klíček nedržím zbytečně dlohou 2) Parkuju na rovině a snažím se, aby na hnací hřídel při parkování nebyl žádný tlak. 3) Auto nehoním, jezdím na půl plynu, dálnice 120km/h jen asi jednou za čtrnáct dní dám pár km třeba 170... 4) Večer zamykám řadící páku tak, aby na zpátečku nekladla řadička odpor a šla tam hladce (stačí se zhoupnou v sedačce). 5) Dále jsem zkusil řidší olej 5W-30 namísto 5W-40. Ale i s tím druhým je to na 99% ok a už jezdím zas na něj. Klady jsou spotřeba a tichý chod a velmi nízká amortizace vozu, která mi vychází na 0,60Kč/km a připočtu li servis tak 1,50 Kč/km a s palivem STK a a vším vůbec tak 3,30 Kč/km což je méně než stanoví zákon jen na samotnou amortizaci. Takže pracovně jezdím zadarmo a chci ho dojezdit. Problém je půjčit auto jiné osobě a vysvětlit jí to :-)...
  2. Ahoj. Zpozoroval jsem na své 1,2/63kW TSI rv.2010 podivnou věc při krátké jízdě do prudkého kopce na jedničku (300 m rychlostí 20km/h). Auto po chvíli jízdy zakouří a když zastavím, stoupne volnoběh, jako by se do sání dostal olej nebo něco. Druhá věc s tím spojená je, že když jedu za hodinku zpět, tak po na startování se objeví klasické zarachtání rozvodů, které se tu řeší jinde mnohokrát a můj motor na něj díkybohu netrpí (preventivní výměna). Řekl jsem si, jestli trocha toho oleje nechybí někde pro správnou funkci napínáku. Přeměřil jsem hladinu a opravdu klidně dvě deci takto umí zmizet. Jinak motor nebere nic. Můj dotaz - Nevíte, co by to mohlo být a máte s tím zkušenost? Snažím se zatím prudkým kopcům vyhýbat.
  3. Pánové veteráni, jsem jen junior, ale to co píšete ... vše se dá řešit, sklo, kola, výfuk ... za zkopírovaný link jsem nic nedal jsem zvědav, jak profesionálně budete postupovat, až někdo ukradne auto vám :-)
  4. jiná kola, ale není to ona? http://ww3.autoscout24.de/classified/263324480?asrc=st|sr,as
  5. díky za odpovědi. Na měření řetězu jdu 18.11. ... napíšu jak to dopadlo. Rozvody jsou druhé a mám je od 23 tkm (9/2013), dnes jsem překonal 60tkm, takže mají najeto 37tisíc km (pro někoho pro info) kolik stojí ta skříň? btw - ukazoval jsem to dnes ve dvou autor. servisech v Boleslavi, kde jsem se ptal co mi nabídnou za řešení. Na SK se výměna skříně "prý" nedělá, Škodovka by jim to neproplatila. Hold VW řešení asi neprojde eknomicky... Teda v Boleslavi je ještě třetí autor. servis, ale asi bych dopadl stejně... podložka pod turbo byla měněna
  6. Zdravím. Snad jsem správně. Jsem nový. Nejprve popíšu pozadí mého dotazu. Mám Fabii 1,2/63 TSI EA111 r.v. 4/2010 kus asi 3 týdny po SOP. Koupeno jako tříleté po starém pánovi se 7tkm v Havexu v MB 4/2013. Rozvody byly ok, o problému jsem věděl, ale nic nepozoroval. Dojíždím do práce ročně 35 tkm, předpisově, klídek dálnice. Problémy se objevily v září 2013 asi při 20tkm. Záruka byla pánem přede mnou propadlá, nejezdil a nechodil na olej, tak pomohla moje soukromá pojistka na rok, takže zdarma, nikoliv kulance. Myslel jsem že mám pokoj... Teď mám 59tkm, rozvody už od srpna při chladnější ránu zase chrastí, někdy 2x v týdnu, někdy 3x, jednou i odpoledně na sluníčku ... Zítra jdu jednat do Havexu. Po telefonu mi řekli, že postupovali podle díl. postupů, a taky jsem se díval, že tam stále mám kryt 03F.109.210.B bez nálitku. Co je vevnitř za "vyměněné" rozvody od loňska netuším. A moje dotazy: 1/ Jak byste postupovali? 2/ Měli vloni v Havexu povinnost řídit se TPI 20265113/2 a dát mi tam inovované rozvody a skříň s nálitkem?
×
×
  • Vytvořit nový...