Přejít na obsah

Majla

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Majla

  1. mám stříbrnou octávii 16i 55kw vše v elektrice nemá klimu ma servo tažné pal. počítač centrál naj. 130000km výměna rozvodů ve 123000km dělal jsem s. bloky na ramenech ve předu tyčky a gumy na stab.tyči interiér o.k. lak v poho bere po Praze 6.5-8l benzinu, koupil jsem fabii 19tdi. jestli chceš volej 602679222 Miloš.

    Hm sháním a nesháním...ono to má jeden háček...zatím nemám jistou práci a budu to vědět přesně až na začátku září...takže do té doby si auto koupit nemůžu :( .Po zaplacení auta by mi nezbylo ani na benzín.Ale díky za nabídku -_- .Možná mi teď utíká pěkná Octa, ale nemůžu s tím nic dělat :feve: .Ještě by mě zajímala cena...

    105000kc

  2. mám stříbrnou octávii 16i 55kw vše v elektrice nemá klimu ma servo tažné pal. počítač centrál naj. 130000km výměna rozvodů ve 123000km dělal jsem s. bloky na ramenech ve předu tyčky a gumy na stab.tyči interiér o.k. lak v poho bere po Praze 6.5-8l benzinu, koupil jsem fabii 19tdi. jestli chceš volej 602679222 Miloš.

  3. Prosím poraďte!!Ke konci prázdnin bych rád pořídil škodu Octavii, ale mám velmi skromné finance.A proto se ptám:jakou Octavii koupit v ceně do 110tis.Kč??Pročetl jsem spoustu literatury, recenzí a inzerátů.Ceny sleduji téměř tři roky.Potřebuji jezdit kratší vzdálenosti do 20Km mimo dálnice, buď sám nebo ve dvou.Nepotřebuji závodit, ani trhat asfalt(na můj věk 24let asi trochu zarážející názor).

    Od samého začátku mi přirostla k srdci 1.6 55Kw, rok výroby 97-98, výbava GLX, ale slýchám hlasy pro a proti,prý je moc líná a žere(10l/100Km),někdo mi zas tvrdí že jezdí dobře a za 7 litrů/100Km .A teď si má člověk udělat úsudek...

    Jasně že se dá koupit za 110tis. i 1.9Tdi, ale bude to ulítaná a nabouraná past ze které budu akorát tak nešťastný.

    Proto raději základní motor i výbavu.Jistě že i ta 1.6 bude mít za ty peníze nějakou chybičku, ale díly na motor jak na Feldu1.6, žádné turbo, vstřikovací čerpadlo atd.O kostrukčních vadách této motorizace a tohoto modelového ročníku vím, ale servisovat ji budu pokud možno doma, tak mě to snad nezrujnuje.

    Další dilema je : kde ji koupit??Soukromě?toho se docela bojím-republika plná podvodníků....

    Z autobazarů snad:www.vyzkouseno.cz, www.autobazarskoda.cz, se skřípěním zubů: AAA Auto, nebo Auto - Diskont

    Nebo ji dovést z německa, ale jak tak koukám na www.mobile.de tak 1.6 55Kw je mnohdy v Německu víc ceněná jako 1.8 92Kw

    :help: :help:

    Mám 1,6/55kW a nemůžu si stěžovat, auto bylo od novátka v rodině, tak vím, co se kde dělalo. Krom běžných náplní a údržby se dávalo svodové potrubí, chladič, (lambda) a zadní díl výfuku, jinak po 10900km je vše původní, ještě mě čekaj kosti an stabíku. Takž emoje naprostá spokojenost

    Spotřeba je mezi 6,5 až 8l, dá se jet i za 5,5, ale na delších trasách, a když auto hodn ěženeš na konec tachometru, tak si vezme 15l, po městě tak 8l.

    Každopádně v AAA nekupuj, volil bych spíš někoho, kdo jí měl jako rodinné auto a pod.!

    Auto doporučuji pro nenáročného řidiče, stihačka to není, ale držák jo, po 9 letech jako nová

    Právě že ji nikdo ze známých nemá.Vlastně o jedné vím.Je to 1.6 55 r.v 96 Lx.Používá ji kamarád, jako "montážní vozidlo" takže absolutně bez údržby.jednou měl problém s imobilizerem a při 90tis.Km nevyměnil rozvody tak si to motor nechal líbit do 140tis.Km a pak rupnul rozvodový řemen,nevěřícně motor protočil několikrát startérem a pak ho nechal odtáhnout a spravit.V materiálu stála oprava prý jenom 5 000Kč!?A jezdí zase vesele dál-pořád a pořád.Navíc auto je docela v "bordelu" tu upadnutý kastlík před spolujezdcem, tam roztržené čalounění.No tak takové auto nechci!!!to by mě vůbec netěšilo.jenom mě překvapuje co všechno ta Octávka musí vydržet a pořád funguje.

    Druhou octavii 1.6 55Kw měl můj instruktor v autoškole a nemusím dál vysvětlovat o čem jsme vždy celou cestu povídali.byl to r.v.98,stříbrná metalíza, GLX+klimatizace,elektrická okna...,najeto zhruba 140tis.Km na delších trasách-jezdil tuším často do Rakouska,samozřejmě první majitel a servisní knížka,garážovaná,vzhledem k věku majitele 60let citlivě zajetá.A docela mi ji tenkrát chválil.Jenomže....Asi rok po autoškole jsem se dozvěděl že ji už prodal-byla pro něj na důchod moc velká a vyměnil ji za Renault Thalia-no fuj. nemusím říkat že se mnou rovný týden nebylo řeči.A bylo mi opravdu móóóc smutno.Takové auto by se mělo platit zlatem.... kol119

    No tak v blízkém okolí už žádná další není a asi už nebude...tak budu muset pátrat v "dalekém okolí"

    ahoj jestě sháníš auto?

  4. Lidi, pomozte prosim. :help:

    Zacalo mi na pravem prednim kole neco lupat - jakoby preskocil nejaky kloub nebo tak neco. Udela to obcas - mam pocit, ze se to ozve hlavne pri prejezdu nerovnosti (ale samozrejme ne vzdy) a pri zataceni a prejezdu nerovnosti (take ne vzdy, ale casteji je to pri tom zataceni) a taky pri akceleraci popr. brzdeni (opet ne vzdy), nicmene neni to zavisle na otackach motoru a rychlosti. Ujel jsem s tim 2tis km bez problemu, ale docela mne to znervoznuje. Byl jsem s tim na STK, na predni naprave nic nenasli (pri testovani to ani jednou neluplo :huh: ). Objevilo se to nezavisle na nejakem vnejsim zasahu. Zkousel jsem s tim houpat, zatacet na miste (kvuli hornimu ulozeni tlumicu), lupnuti se neozvalo. Gumy stabiku mam nove. Mel jsem to zvedle na heveru, hybal ruzne kolem a vse se zda OK. Zkousel jsem dotahnout srouby, ktere drzi rameno, ale ani jsme s nimi nehnul. Na STK pryzova luzka jsou pry OK. Na co muzu jeste v domacich podminkach mrknout ? Diky za kazdy dobry tip.

×
×
  • Vytvořit nový...