Berry Vloženo 16. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2011 Izolacia na kapote nema na hluk od motora v kabine ziadny vplyv. To riesi zvukova izolacia na stene medzi motorovym priestorom a palubnou doskou. :smich: :smich: tak teď se mi roztáhla "huba" pěkně do široka. Mám sice Octavii I. combi benzín 2,0 litříku, ale ten princip je stejný u všech aut. Všechno, co může přenášet vibrace a polepíš to, v kombinaci s tím, co na to nalepíš jako izolaci zvukové vlny, kterou ta první vrstva propustí, má smysl. Mám vytlumené celé auto : podlahu, přední podběhy, spodek dělící stěny k motoru, dveře, střechu, kufr, zadní podběhy a i přední kapotu. Vytlumení přední kapoty pro mě bylo velkým překvapením, jak tohle snížilo hluk ve vozidle. Samozřejmě nelze čekat extrémní snížení hluku při nízkých otáčkách a malé rychlosti. Tlumení, o kterých se tady obecně hovoří, se svojí účinností projevují zejména při vyšších rychlostech (a pro potřebu "autohifistů!). Kdo skutečně auto tlumil a jen tady neteoretizuje, ví, o čem je řeč. Takže samozřejmě, tlumit dělící stěnu je důležité, ale ne to jediné, co je třeba tlumit. Moje zkušenost - tlumit kapotu každopádně. A jako vše ostatní minimálně ve dvou vrstvách. :p :p 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 28. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2011 1,2TSI Experience 40/2011 izolace není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 28. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2011 U motoru 1.4 hrozí vzplanutí izolace od rozpáleného turba. Výrobce asi ví co dělá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivik Vloženo 28. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2011 Yeti 1,2 TSi Ambition 11/2009 izoláciu mám (bez dodatočného príplatku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 koukal jsem na to a kapota je hodně velká a mezi vnitřním plechem a vnějším je hodně místa, tak co to vycpat nějakou skelnou vatou nebo rovnou vystříkat pur pěnou a pak tam dát tu originál izolaci ? to by se pěkně zateplilo a v zimě by to tak rychle nevychladlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tbob1 Vloženo 15. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2011 (editace) Debatu jsem nečetl. Jen pro info mám tu doma novou, zabalenou deku pod kapotu (odhlučnení motoru) na O2. Za 600 jsem ji koupil jsem z HK, tak třeba někdo ušetří poštovné..... Editováno: 15. Prosinec 2011, autor: Tbob1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 7. leden 2012 Sdílet Vloženo 7. leden 2012 tak jsem ji konečně sehnal...2 měsíce to trvalo a musím říct že to pomůže udržet teplej motor když někde stojíš a řekl bych že se i rychleji ohřeje dnes venkovní teplota 2 st. a po 5 min jízdy byla teplota motoru na 90.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 7. leden 2012 Sdílet Vloženo 7. leden 2012 po 5 minutách ti vylezla jen ručička, ale motor zahřátý tak jak by měl být nebyl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
big Vloženo 8. leden 2012 Sdílet Vloženo 8. leden 2012 Měl bych dotaz ohledně izolace, je součástí balení i montážní materiál ty plastový nácvaky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tbob1 Vloženo 8. leden 2012 Sdílet Vloženo 8. leden 2012 (editace) ano je to tam Editováno: 9. leden 2012, autor: Sranki NECITUJ PREDCHADZAJUCI PRISPEVOK ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 25. Duben 2014 Sdílet Vloženo 25. Duben 2014 Tak jsem konečně vyřešil hlučnost celého auta (YETIHO 2.0 TDI 125kw).Vyměnil jsem ho za SII se stejným motorem a je klid žádný hluk, rádio mám na minimum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.