Publikováno Leden 29, 201114 r Zdravím Vás, prosím chtěl bych radu ohledně téhle záměny motoru v mojem autě fabia 2001 1.9tdi (ATD). můj motor ATD je takřka dead...dostal jsem nabídku na motor ASZ, chtěl bych vědět jestli mám počítat s problémama ohledně konektorů k čidlům a jiným hračičkám a jestli bude fachat moje ŘJ do které by se prdl soft na 96kw. kdyby mi byl někdo schopný poradit budu rád. dík Jiří.
Leden 29, 201114 r Čau,jo elektrika ti bude pasovat v pohodě, ale musíš dát jinej filtrbox RS má větší a má jinak připojený hadice od turba přez intercooler k sání přez bajonety, ty je máš chycený sponkama. Doporučuju dát komplet intercooler z RS - je větší. Mnoho zdaru
Leden 29, 201114 r Autor Čau,jo elektrika ti bude pasovat v pohodě, ale musíš dát jinej filtrbox RS má větší a má jinak připojený hadice od turba přez intercooler k sání přez bajonety, ty je máš chycený sponkama. Doporučuju dát komplet intercooler z RS - je větší. Mnoho zdaru děkuji za odpověď, jo, klučina mi říkal že hadice mi k motoru dá...taky jsem sondoval ty hadice šlo mi spíš o elektriku...ta je podstatnější... thx man
Leden 29, 201114 r OK, ještě předpokládám že je ten motor z Fabie né z Octavie tam je to trochu složitější.
Leden 29, 201114 r Autor OK, ještě předpokládám že je ten motor z Fabie né z Octavie tam je to trochu složitější. jj měl by být z fabky, na mojem jsou vstřiky v dymu...(-3.2mg) a chytlé turbo s regulací... a ten ASZ má turbo vycentrované a po repasi a trysky s protokolem...takže konektory budou cajk? mno a jednotka se softem 96kw a no problem...
Leden 29, 201114 r Autor Tak to je v poho mno v poho jo ale co na STK...? u dvojky neřešili že tam je místo 1.8- 1.8GTI ale co u tohohle? dík J.
Leden 29, 201114 r na STK dost přitvrzujou, tak bacha...protože jestli se ti na motor mrknou a uviděj že máš zaměněnej ASZ za tvůj ATD, máš pech nechci být rejpal, ale není jednoduší blok motoru nechat a přeházet vstřikovače a turbo (teda pokud máš KO jen ty vstřiky a turbo co píšeš)....při záměně turba a vstřiků potřebuješ pouze přechodku na vývod turba od IC (500,-Kč) a pořešit soft....takže ve výsledku budeš mít svůj blok motoru bez problémů na STK a navíc jako bonus cca 170 PS
Únor 2, 201114 r Autor na STK dost přitvrzujou, tak bacha...protože jestli se ti na motor mrknou a uviděj že máš zaměněnej ASZ za tvůj ATD, máš pech nechci být rejpal, ale není jednoduší blok motoru nechat a přeházet vstřikovače a turbo (teda pokud máš KO jen ty vstřiky a turbo co píšeš)....při záměně turba a vstřiků potřebuješ pouze přechodku na vývod turba od IC (500,-Kč) a pořešit soft....takže ve výsledku budeš mít svůj blok motoru bez problémů na STK a navíc jako bonus cca 170 PS mno to jednoduší nebude, zas by stím bylo sraní...jinak ASZ má lepší spodek oproti ATD. takže bych musel použit vše kromě bloku a to by byla rozborka jak cíp. ještě se zkusím poptat u známého co by na to řekl a uvidím...jedná se mi hlavně o STK jinak mi to je fous...
Únor 2, 201114 r tak si nech na úřadě zapsat do TP zánik typového označení z důvodu koroze, kódu na motoru trochu pomoz a pak si tam vraž co chceš
Únor 2, 201114 r No mám vážnou pochybnost, že ti někdo zruší typové označení motoru. Výmaz čísla motoru to ano ,ale typ ne. Jak to tu nahoře někdo píše můžeš se setkat na STK s neřešitelným problémem.
Únor 2, 201114 r mám stejnej názor....číslo motoru se už neeviduje, ale typ ano a hlavně jsem myslel, že ti jde jen o vstřiky a turbo a to je jednoznačně lehčí přehodit z motoru domotoru...pokud ti jde o koplet motor, tak není o čem diskutovat
Únor 3, 201114 r Autor jasné, nediskutuju o tom že jsem kouzelník a že to legálně pujde. Ale známý dělá na STK tak se ho zeptám jeká by byla nejrozumější cesta aby to tam mohlo být...teda pokud nějaká je. U VW vím, že se dala poslat ,,kolkovaná,, žádost na zastoupení VW group a ten člověk co to má na starosti byl docela rozumný a co se týkalo nějakých přestaveb atp. tak to schvalovali. samozřejmě že když si někdo dal do MK2 motor 1.8T tak se mu vysmáli... Vstřiky a Turbo by přehodit šly ale když už bych měl slušný motor tak se mi do něj nechtělo vrtat a chtěl jsem použít i spodek páč to ASZ má kovaný spodek a to si myslím že by mělo delší trvaní než můj žebráček...
Únor 3, 201114 r pochybnosti o výmazu typového označení nemám, protože sám to mám v TP napsané - poznámka ke kolonce 5 (kód motoru)- "zánik typového označení z důvodu koroze" zde pro nevěřící Tomáše Upraveno Únor 3, 201114 r od boobika
Únor 3, 201114 r pochybnosti o výmazu typového označení nemám, protože sám to mám v TP napsané - poznámka ke kolonce 5 (kód motoru)- "zánik typového označení z důvodu koroze" zde pro nevěřící Tomáše Přesně tak mám to úplně to samé, na tý litině to vyrezne hned, kor když tomu pomůžeš. Na STK napíšou do protokolu - číslo a kod motoru nečitelný z důvodu koroze, zaběhneš na magistrát s tím protokolem a tam to zapíšou do TP.
Únor 22, 201213 r mam otazocku pri vymene motora je potrebne aj menit elektromagneticky blok?? alebo moze zostat povodny ? a je potrebna k motoru aj jeho originalna RJ ? a co na to kluc a immo?? je tam treba nieco prisposobovat ?? okrem KM ? Upraveno Únor 22, 201213 r od Whitefabia
Únor 22, 201213 r blok je potřeba....RJ motoru není třeba, ale je třeba do tvé RJ přehrát verzy pro ASZ...immo uzpůsobit ale nechápu, proč rozmejšlíš nad hovadinama a chceš měnit motor
Únor 22, 201213 r el.blok menit netreba. ked tam das len holy motor asz s atd turbom a vstrekmi atd tak rj riesit nemusis.
Březen 23, 201213 r Zdravím všechny, sám jsem tuto přestavbu loni absolvoval ( z důvodu kleklého vstřiku na ATD :-) ). Dával jsem ASZ, IC a filtrbox z RS, ostatní zůstalo původní. Soft nahratý upravený z RS a až na tempomat vše šlape jak má (prý to chce přehrát eprom či co). Překopávku jsem dělal sám ve "stodole", pouze montáž, demontáž převodovky a nandavat motor mi pomáhal kámoš. 2 dny práce, až mě překvapilo jak to šlo hladce a bez vážnějšího zádrhelu. A pocit z jízdy R..
Duben 8, 201213 r A pokud se nepletu tak na ASZ motor nebude pasovat 5q převodovka, je tam jiná velikost. Spojka taky ne, ASZ ma dvouhmotu a ATD jednohmotu. Asi opravdu nejlepší řešení přeházet jen turbo a vstřiky. Pokud nechceš nějak brutálně zvyšovat výkon, tak ATD v pohodě stačí
Duben 9, 201213 r A pokud se nepletu tak na ASZ motor nebude pasovat 5q převodovka, je tam jiná velikost. Spojka taky ne, ASZ ma dvouhmotu a ATD jednohmotu. Asi opravdu nejlepší řešení přeházet jen turbo a vstřiky. Pokud nechceš nějak brutálně zvyšovat výkon, tak ATD v pohodě stačí Převodovka určitě pasuje, sám to tak mám ( bavíme-li se o ASZ z Fabie RS).. Je jasné, že spojka musí zůstat jednohmota z ATD..
Duben 9, 201213 r pokud se mění jen motor ATD za ASZ, nechají se věci kolem = sedne samosebou 5Q....pokud by se dala převodovka s 6Q, musí se dát i věci kolem z FRS = samozřejmě spojka, poloosy, startér, řazení
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.