Přejít na obsah

Climatronic si robí čo chce a servis je bezradný

JozefDrahovsky

Doporučené příspěvky

Roomster má takmer 4 roky a teraz sa Climatronic zbláznil. Po naštartovaní studeného auta buď funguje ako má alebo začne fúkať na maximum. Nastavenie otáčok ventilátora ignoruje. Reaguje len na maximálne vytočenie vľavo čo ho vypne. Nastavenie aj na jednu čiarku je veľký prietok vzduchu. Keď prepnem do režimu AUTO tak sa správa citeľne inak, trochu zmení intenzitu otáčok, niekedy ešte pridá, niekedy oberie, inak prestaví klapky ale nie je to v poriadku. Počas jazdy sa Climatronic niekedy umúdri a funguje vo všetkých režimoch bez problémov, potom z ničoho nič mu preskočí a situácia sa opakuje, svojvoľne skáče intenzita fúkania a prehadzujú sa klapky aj v neAUTO režime.

Bol som s tým v autorizovanom servise kde zistili 01273 vetrák čerstvého vzduchu - V2 sporadická závada. Pritom vetrák funguje bez problémov, takže ho nevymenili, vymazali závady a momentálne netušia kde chybu hľadať, najmä keď nejde o fixnú chybu.

Zažil niekto niečo podobné? Ako funguje ten vetrák, má nejaký vlastný senzor? že by ten dostal informáciu, že otáčky sú príliš malé a preto zvyšuje jeho výkon neúmerne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 6 měsíců později...
  • o 2 roky později...

ZDE je část DP,která se zabývá topením a klimatizací Roomsteru.Třeba ti z toho něco bude k užitku. wink.gif

Ahoj, mám dotaz. Dá se někde najít nějaká příručka nebo podklady k diagnostice climatronicu?

Jde mi o elektronickou diagnostiku, blok měřených hodnot!

Asi tu budu za vola, ale nikde jsem to vůbec nenašel. Například k FI to je přímo v té dílenské příručce, u FII je to všechno o tom jak to rozebrat a diagnostika mi přišlo že tam vůbec není. Třeba jsem špatně četl.

Odkaz ke komentáři

To mi chceš říct že to mají jen on line?  Mno to nás potěš.

Proto to taky asi tak vypadá v origo servisech.

Diagnostika problému žádná, je to potřeba vyměnit díl sem díl tam a pak to stejně nejde.

Když mi seřizovali xenony tak jsem mu musel říkat jaká je to adresa, jak dál a  co pak. Byl bych tam jinak tak o hodinu déle než by se tím vším prokousal. Ale platil bych to já.

Odkaz ke komentáři

Prešla nejaká doba a climatronic sa znova zbláznil, zajtra idem do autorizovaného servisu a som zvedavý čo povedia a koľko si vypýtajú.  Vyzerá to tak, že životnosť niektorej z jeho častí je cielene nastavená na dva roky aj trošku, aby vydržal počas dvojročnej záruky a potom bol potrebný platený servisný zásah.

.

Zatiaľ som nepočul slovenský termín na súčiastku, ktorá sa má cielene pokaziť po skončení záruky, ale v český termín som už počul a je výstižný. Taká súčiastka s technologickým poddimenzovaním sa volá „kurvítko“.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...