Únor 1, 201213 r Nechápu logiku, podstatu, ani smysl celé této záležitosti. Paule nejsi sám kdo tohle nepochopí,mě když jsem to poprvé četl hlava nebrala.To akorát tak ukazuje jak lpg inženýři MB rozumí.A radši nechci domyslet co se bude dít až bude potřeba nějaká oprava lpg na těchto vozech a pustí se do toho nějaký proškolený elektrikář v autorizovaném servisu. Nic proti tobě .
Únor 1, 201213 r Ale Radare ja nikdy nekupoval neoriginalni. Vzdy originalni zabaleny u autorizovaneho prodejce Skoda s krabickou se znaky koncernu a vyrazenym emblemem na dilu. pakliže je to tak, nechápu... Původní termostat vydržel cca 6-8let kde komu a odešel převážně ulomením packy ať tam bylo LPG nebo ne. Bavíme se o 1.3 MPI s plastovým termostatem? Taktéž očekávám, že díly ze Škoda autorizovaného servisu budou stejně kvalitní jako ty z prvovýroby díky kontrole a vydrží minimálně stejně dlouhou dobu...
Únor 1, 201213 r Kamperus:Přes den jsem zabalil "plynovou lištu" do mirelonu , venku -11st. jízda 5km tam- nepřeplo a auto 40 minut stálo u Tesca a zpátky se přeplo po 500metrech... Tohle bych snad i chápal.Během 5km v -11st.zřejmě neohřeješ vodu na teplotnim čidle na reduktoru na těch cca 40st.aby byla splněna druhá podmínka přepnutí a to právě ta teplota reduktoru ale myslim si že díky tomu zabalení čidla na liště máš mnohem větší šanci že ti to dokáže přepnout podstatně dříve.Jak už tady někde psal Karel,v motoru může někudy proudit ledovej vzduch a když je venku -15 tak ve 100km rychlosti ta teplota klidně dosáhne k - 25-30st a pokud to funí na to čidlo takto prostě asi na plyn nepojede.Kluci zkuste to nějak zabalit.Možná píšu nesmysli ale bylo by to logický a já bych vám přál aby jste stim takhle nelaborovali.Vim moc dobře jak by to skončilo kdybych ráno při cestě do práce musel někde ve 20st.mraze stát a na volnoběh čekat jestli náhodou přepne nebo ne.Taky nevozim v nádrži tolik benálu a asi bych pak už nikam nedojel.A to si pak nepřejte být v kůži mé drahé polovičky .
Únor 2, 201213 r Tak pánové Tovární 1.6 LPG r.v.2011 , dneska -16 st. vyjížděl jsem z Frýdku ze škodováckého servisu,(neví si rady -už je to potřetí) stálo to v teple na dílně , ráno jsem vyjel do toho mrazu, mám namontovanou tu tmavou plexi masku, přeplo se to asi po 300metrech a auto chladlo až na -16 st. jel jsem cca 100-110 km/h do Ostravy po dálnici a auto jelo celou dobu až do Opavy (60km) a zpět na benál nepřeplo , i když po cestě ukazoval teploměr -18 st. Přes den jsem zabalil "plynovou lištu" do mirelonu , venku -11st. jízda 5km tam- nepřeplo a auto 40 minut stálo u Tesca a zpátky se přeplo po 500metrech... Co z toho plyne? -pracuje to na principu náhodných výbuchů. dej sem odkaz na tu masku
Únor 2, 201213 r - další jízda včera -13°C a nepřeplo lpg po 10km - 1,5h auto stálo v - 16°C - jízda zpět v -16°C a po 500m přepla na LPG, z toho plyne že to je náhoda Dnes najdu čidlo u reduktoru a odpojím ho jako u fábie co máme.
Únor 2, 201213 r Autor Tak dnes -15 C ,vcera jsem dojel domu na LPG a dnes rano,prestoze jindy to nedela palubni pocitac napsal hned po nastartovani : Plynovy pohon neni v soucasne dobe mozny. Tak uz to neresim, navod rika jasne,ze pod -10 C LPG nefunguje (zrejme je mysleno 100% a nahodile pokusy muzou vyjit) Pod -10 LPG funguje vzdy,jen je potreba pockat na zahrati. P.S. Jeste budeme kupovat nejspis Hundayi Ix35 LPG primo od Hundayie, tak nevim zda to sem mam psat,kdyz je to forum o Skode, ale zase jsou tu plynari a vlakno o tovarnich zastavbach.
Únor 2, 201213 r BajnyPhoenix: Jeste budeme kupovat nejspis Hundayi Ix35 LPG primo od Hundayie, tak nevim zda to sem mam psat,kdyz je to forum o Skode, ale zase jsou tu plynari a vlakno o tovarnich zastavbach. Jen klidně piš,snad tě přísný Malta nesmázne .
Únor 2, 201213 r nonono zas ze mně nedělejte takového kata já jsem v podstatě lidumil ... jak už jsem psal tady někde (tuším to bylo Punto), nikoho odsud nevyhazujeme, ikdyž zrovna nemají koncern, hlavně když je to k tématu
Únor 2, 201213 r Tak dnes -15 C ,vcera jsem dojel domu na LPG a dnes rano,prestoze jindy to nedela palubni pocitac napsal hned po nastartovani : Plynovy pohon neni v soucasne dobe mozny. Tak uz to neresim, navod rika jasne,ze pod -10 C LPG nefunguje (zrejme je mysleno 100% a nahodile pokusy muzou vyjit) Pod -10 LPG funguje vzdy,jen je potreba pockat na zahrati. P.S. Jeste budeme kupovat nejspis Hundayi Ix35 LPG primo od Hundayie, tak nevim zda to sem mam psat,kdyz je to forum o Skode, ale zase jsou tu plynari a vlakno o tovarnich zastavbach. Přesně tak. To nemá cenu řešit. Obávám se, že nějaká zahřívání bez jízdy nemají moc cenu. Prý to žere víc benzín. Mimochodem já jezdím se s autem co má necelých 700 km s průměrkou 6.2 naturalu, ale proto jsem auto nekupoval
Únor 2, 201213 r Pánové, možná som iba obyčajný kokotik, protože landi sem já osobně namontoval pouze 2 auta. Nicméně člověk by prvně měl pochopit na jakém principu pracuje originální technologie!!! To že tu řešíte při mínus 20°C a rychlosti 110km/h se jihovýchodním směrem není zase až tak podstatné, kdy to přepne. Je nutné zjistit, na jakém principu to funguje ne? Standartně fungují 2 druhy: - teplota vody - nastavená minimální hranice pro přepnutí (např 40°C). Po tomto ohřání je uvolněna funkce LPG. (Někdy samozřejmě přechodové otáčky) - teplota LPG - je zde rozčasovaná sekundově doba, při jejiž splnění na základě sejmuté teploty auto přechází do LPG. Zpravidla je např 10°C - 200sec, 20°C - 100sec, 30°C - 50sec apod..... Tudíž obalovat čidlo teploty plynu je vám (promiň Fanulka) k ničemu, protože to čidlo je furt studené a LPG tama neprochází, protože není povolen provoz. Vy musíte docílit toho, aby okolo toho čidla šlo teplo, které mu nasimuluje nějakou pozitivní teplotu. V momentě, kdy auto jede nepřeplé, tak se tělo čidla teploty defakto chladí od náporového vzduchu z okolí. V momentě, kdy vám je umožněn provoz na LPG, čidlo teploty plynu je ohříváno plynem, jež je ohříván v reduktoru, jež spotřebovává váš motor. Taky tuto teorii můžeme totálně vypustit, protože to může pracovat uplně na jiném principu. Je dosti možné, že při teplotě např -10°C plynu auto jede na benzín (běžně standartní možnost k nastavení), ale tato možnost se používá k uplně jiným věcem než je nepřepnutí na LPG. Upraveno Únor 2, 201213 r od PauLofWoCC
Únor 2, 201213 r 4 Tomasz: http://www.auto-doplnky.com/kryt-na-chladic-skoda-octavia-ii-facelift-adc02047.html
Únor 2, 201213 r Další zkušenost, (origo zástavba-combi) dneska -15 st. S maskou, papundeklem před chladičem a zateplenou plynovou lištou, Přeplo se po 11km a 2x vypnutí motoru (před obchodem) ...celou dobu teploměr ukazoval -15 ! A teď by si to měli přečíst technici z Boleslavi. Jo a ještě dodávám, že za studena ...hned po nastartování PC napsal , že přepnutí na LPG není možné. A vidím, že možné...je všechno Upraveno Únor 2, 201213 r od Kampekus
Únor 2, 201213 r Pánové, možná som iba obyčajný kokotik, protože landi sem já osobně namontoval pouze 2 auta. Nicméně člověk by prvně měl pochopit na jakém principu pracuje originální technologie!!! To že tu řešíte při mínus 20°C a rychlosti 110km/h se jihovýchodním směrem není zase až tak podstatné, kdy to přepne. Je nutné zjistit, na jakém principu to funguje ne? Standartně fungují 2 druhy: - teplota vody - nastavená minimální hranice pro přepnutí (např 40°C). Po tomto ohřání je uvolněna funkce LPG. (Někdy samozřejmě přechodové otáčky) - teplota LPG - je zde rozčasovaná sekundově doba, při jejiž splnění na základě sejmuté teploty auto přechází do LPG. Zpravidla je např 10°C - 200sec, 20°C - 100sec, 30°C - 50sec apod..... Tudíž obalovat čidlo teploty plynu je vám (promiň Fanulka) k ničemu, protože to čidlo je furt studené a LPG tama neprochází, protože není povolen provoz. Vy musíte docílit toho, aby okolo toho čidla šlo teplo, které mu nasimuluje nějakou pozitivní teplotu. V momentě, kdy auto jede nepřeplé, tak se tělo čidla teploty defakto chladí od náporového vzduchu z okolí. V momentě, kdy vám je umožněn provoz na LPG, čidlo teploty plynu je ohříváno plynem, jež je ohříván v reduktoru, jež spotřebovává váš motor. Taky tuto teorii můžeme totálně vypustit, protože to může pracovat uplně na jiném principu. Je dosti možné, že při teplotě např -10°C plynu auto jede na benzín (běžně standartní možnost k nastavení), ale tato možnost se používá k uplně jiným věcem než je nepřepnutí na LPG. Paule,s tím co jsi napsal naprosto souhlasím.Podle toho co se zde píše je jasné že pokud se někde zastaví z již ohřátým motorem tak se jelikož se prostor pod kapotou neochlazuje proudícím ledovým vzduchem pod kapotou naakumuluje teplo díky kterému to čidlo na liště povolí přepnutí na lpg.Také si ovšem myslím že za jízdy by obalené čidlo mohlo pomoci aby systém nepřepl zpět na benzín.Ta přední maska jak psal Kampekus je určitě v této situaci výborná věc a myslím si že jen díky tomu mu auto přeplo v -15 během 11km což se dá akceptovat a je to určitě lepší než 50km při -10.A může foukat odkud chce.Já jel teď kus z hospody na kole a určitě ne tak rychle jako kluci s novýma Octama a teplota se mě zdála určitě vyšší než -15 který tady teď jsou.A to jsem zevnitř určitě zahřátý víc než to teplotní čidlo na liště.
Únor 2, 201213 r Bajny - Hyundai IX35 nebude origo zástavba. Je to dodělávané a bude tam BRC. (pokud mě zase nenachytáš na nějakém špeku) FanulkaF - jasně, hele ale jen tak z prdele bych okolo toho čidla hodil něco z čeho sálá teplo, jestli se ten plynový systém podá po 3-5km a jednom startu navíc.
Únor 2, 201213 r Paule myslim že by inženýři v Bolce koukali na co my všechno nepřijdem.Ale nenapadá mě co by se tam dalo hodit.Soused v těhle mrazech má na motoru v Octávii deku .Nevím proč protože na lpg nejezdí ale těším se co udělá deka až se mu dostane do řemenu altiku.Ale určitě by něco vymyslet šlo.Rozhodně bych neházel flintu do žita a nesmiřoval se s tim že si v mrazu na lpg nezajezdim.Škoda že ta lišta není někde blíže k výfukovému potrubí .To by myslim muselo makat jako v létě.
Únor 3, 201213 r Autor Dalsi postreh a uz tomu vubec nerozumim. Vcera vecer z prace : Sednu do auta, -14,5 C ,hláška plynový pohon není v současné době možný. Ok,s plynem nepočítam a jedu šetrně s motorem,pomalu a zastavuji doplnit benzín . Fičím do Prahy cca 33 km na benzín a plynem se vubec nezabývam. v Praze je -10,5 C kde parkuji hodinu.Nasedám a ujedu cca z Florence na Strakonickou 11-15 km? S plynem si nijak nehraju,chci být už doma a auto se samo přepíná na LPG při -14,5 C při 80km/h. Mile překvapení,ale myslím,že to bude jen na chvilku.Nebylo,přestože na dálnici bylo -17,5 C a fičel jsem 110-120 km/h 60 km ,tak celou cestu už jsem jel jen na LPG. Dnes ráno vychladlé auto,-17,5 C ,na dálnici místy -19,5 C celou cestu 50 km jen na benzín.
Únor 3, 201213 r Dalsi postreh a uz tomu vubec nerozumim. Vcera vecer z prace : Sednu do auta, -14,5 C ,hláška plynový pohon není v současné době možný. Ok,s plynem nepočítam a jedu šetrně s motorem,pomalu a zastavuji doplnit benzín . Fičím do Prahy cca 33 km na benzín a plynem se vubec nezabývam. v Praze je -10,5 C kde parkuji hodinu.Nasedám a ujedu cca z Florence na Strakonickou 11-15 km? S plynem si nijak nehraju,chci být už doma a auto se samo přepíná na LPG při -14,5 C při 80km/h. Mile překvapení,ale myslím,že to bude jen na chvilku.Nebylo,přestože na dálnici bylo -17,5 C a fičel jsem 110-120 km/h 60 km ,tak celou cestu už jsem jel jen na LPG. Dnes ráno vychladlé auto,-17,5 C ,na dálnici místy -19,5 C celou cestu 50 km jen na benzín. Mám podobnou zkušenost. Včera jsem jel 28 km na benzín. Ve městě bylo cca -10 C, takže plyn nepřepnul. Dojel jsem k Bille, po nákupu sednu do auta, a to přeplo 10 sekund po nastartování. Skutečně to bude v tom, že jak je motor zahřátý a auto stojí, to teplo se přesune na to čidlo. Jakmile auto jede, v tom mrazu je za jízdy mnohem větší kosa
Únor 3, 201213 r Autor DRS z toho plyne jak teplo stoupa vzhuru,hromadi se pod kapotou a cidlo obklopene teplym vzduchem prepne na LPG. Pokud jedeme zadne se tam nestaci vytvorit,je odfouknute a jedeme teda na benzin. A na dalnici zrejme pokud staci motor generovat teplo ztracejici se z tepelne periny pod kapotou,jedeme dal na LPG a na benzin RJ neprepne.
Únor 3, 201213 r pánové....co pořád řešíte....11 a půl měsíce jezdíte, šetříte a najednou 14 dní v roce auto jede na benzín a jste z toho paf....prostě a jednoduše, až se oteplí, zase to bude OK, auto za cca 400 tisíc se musí nějak chránit proti poškození...
Únor 3, 201213 r no upřímně, mě by to sr.lo také, dát 40 litrů za LPG a nepovozit se na něj v zimě? Za 2/3 cenu by pořídili zástavbu na ketrou by se povozili za všech okolností
Únor 3, 201213 r no upřímně, mě by to sr.lo také, dát 40 litrů za LPG a nepovozit se na něj v zimě? Za 2/3 cenu by pořídili zástavbu na ketrou by se povozili za všech okolností
Únor 3, 201213 r Já včera dodělal BMW 520i (2001), včera sem ho i zprovoznil a odladil. Výsledek? Do rána auto stálo venku (-15°C), nastartuju, teplota reduktoru +45°C a nic....nic se nekonalo, i přes to, že vstřiky (fotku dodám v úterý) jsou na deklu motoru. Podržela to teplota toho čidla v liště - uplně ten samý případ co vy. Povolených bylo -10°C a ona sejmula -14°C a s teplotou se nijak neměnila.
Únor 5, 201213 r Autor Tak chlapi je to jak psal Paul. Ja uz jen LPG sleduji a dnes. Cesta 60 km po dalnici = benzín ( 120km/h v -10,5 i - 12 i -8,5 C) . Octavia k teplotete netecna. Snizeni rychlosti po Praze na 40-50 km/h a po 10 km se sama prepla na LPG . Teplota -7,5 C. Vyjizdim z Pha po necele hodine stani a po 2 min se přepíná na LPG a na dálnici navdory -13C a pozdeji mestu -14 C k teplote opet netecna a cela cesta z Prahy na LPG. Z toho jasne plyne,ze to neni dano teplotou motoru ,ale teplem kolem cidla a pokud registruje cidlo teplotu pod -10C z okoli ,tak proste neprepne,i kdyby se motor varil. A jakmile salavy teply vzduch ze stojiciho motoru stoupne nahoru k cidlu,RJ to zaznamena a prepne na LPG. A zrejme bezici motor pak vytvari tolik tepla,ze cidlo se ke skutecne teplote venku jiz nedostane a LPG necha .
Únor 5, 201213 r A zrejme bezici motor pak vytvari tolik tepla,ze cidlo se ke skutecne teplote venku jiz nedostane a LPG necha . Malý omyl příteli, jakmile ti systém uvlní provoz na LPG, poté ti lištou začne protékat odpařený plyn. který se odpařil reduktorem a průtokem toho plynu teplého (relativně teplého) se ohřívá i to čidlo. U vás může nastat pouze 1 problém a to, že když bude mít čidlo -12°C tak a poté jde třeba na -8°C tak nepřepne. Ty musíš v ten moment provést nový start, aby přepl, ale odzkoušeno to nemám. Nicméně sem nedávno měl jedno auto s tím omegasem co sem dělal jedno z těch dvou a ten mě taky říkal, že ujede 5 km a auto ne a ne přepnout, že všechno reaguje funguje ale nechce to přepnout. To samé co vy.
Únor 5, 201213 r Autor A Paul je to teda vlastnost systemu Landi Renzo Omega,kdyz ti to dela tez i prestavba v BMW? Nikoliv tovarni zastavbou,ale zvolenym systemem? Tovarni zastavba by pak znamenala "jen" naprogramovani RJ spolecne benzin a plyn a propojeni s palubnim pocitacem?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.