Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Já jsem si doplnil auto o tónovaná skla, paket pro špatné cesty, nastavitelné sedačky, metalízu, tažné zařízení ( mám držák na kola na tažné), ochranné lišty, druhé pneumatiky s disky, parkuji u bytovky a tak žádné parádičky. Jinak v servisu Kosmonosy jsou dva vyškolení technici, vyměnili mně multiventil na nádrži, až na ty techniky nahoře.... dole v dílně jsou v pohodě

• 2 týdny později...

Dobrý den mám novou OL II COMBI TOUR a chtěl bych tam dát plyn.

Čím se liší BRC,Landi Renzo,Tantarini?

Který systém je nejlepší a proč?

Kde v Liberci a okolí nechat namontovat LPG?

Landi Rnzo se montuje do nových ve škodovce, BRC je stejné, ale dnes jsem přesvědčen, že má mnohem lepší soft, funkcí....Tartarini nehodnotím, nedělám je, mě se tam nezdají ty vstřiky....kam v Liberci-tam kde ti Landi nebo BRC namontují, ale bacha, už jsem viděl auta, co řekli, že tam dají BRC a pak tam byl hozený polák....

Tak po přečtení pár článků a for jsem se rozhodl pro BRC.Na oficiální stránce BRC je pro ČR uveden jediný dovozce AGC Strakonice a na jejích stránkách Autorizované servisy jsem našel 2 pro Liberecký kraj:

Autocentrum Zahrádka http://autocentrum.zahradka.sweb.cz/ a Autogas Sklepník http://www.autogas-lbc.cz/

Máte s těmito servisy někdo nějakou zkušenost?

Když jsou u dovozce zařízení zapsány jako autorizované servisy,tak by tam snad měla být záruka že to jsou profíci?

Tak oba 2 servisy mě shodně doporučily Stag 300 že ho teď montují nejčastěji a je pro ně nejlepší

("BRC a STAG to je jako rozdíl mezi Peugeotem a Citroenem")

Tak z toho zase nejsem moudrej.

tak už kvůli vstřikovačům bych šel na tvém místě do BRC než do STAGU, Karel ti to potvrdí

je to obchodní politika, nic víc,abych vyděl to co oni, musím udělat 3-4 auta, abych vydělal to co oni za jedno, stačí, proto se tady propagují polské systémy, není to kvalitou, je to jen a jen obchodní politikou......jestli chceš opravdu BRC, můžeme se domluvit spolu, pokud se rozhodneš pro poláky, jen se zařadíš do skupiny těcdh foristů tady, co budou řešit vstřiky, pístky a další věci kolem, to si musíš rozhodnot sám......

Já měl polskou nádrž a odešel mně na ní multiventil, "doporučuji" polské věci, užijte si také servisu.......... ať se nemáte lépe než já :-). Ještě něco, Adastsystems ( výrobce čerpaček na LPG) začal brát věci ze Španělska místo Holandska a světe div se, není to ono

Upraveno od treo

karel.lpg díky za nabídku,pokud by šlo o montáž tak za tebou těch 300km do Moravských Budějovic dojedu,ale co mě říkal kolega(má Lovato Easy Fast a není spokojený) tak na 1500 až 2000km od montáže musím na seřízení a pak každý rok na seřízení a zkoušku těsnosti a to už by se mě to dojíždění nevyplatilo.

Já to mám ke Karlovi 250km jsem z FM. Brc od něj mám cca 1,5 roku a bez problému. První kontrola po 1000km a pak už po 10000 km. Praktikuju to tak, že kontroly přizpůsobuju svým cestám do Prahy a naopak cesty přizpusobuju kontrolám. Je to prostě kompromis vždy se to dá skloubit a vyřeším dvě věci jednou cestou.

PS: v létě si u Karla nechá udělat přestavbu i muj otec

Draci, řešil jsem teď revizi plynu u Tovární zástavby Landi v 1:6MPi, auto jsem přistavil k pravidelné servisní prohlídce po roce a najetých 15.tis. ....provedli jenom výměnu oleje ....plyn neřešili, žádná kontrola těsnosti, nic. Postupovali podle pokynů výrobce , tam se řeší až po 30 tis. výměna filtru v plynu a vizuální kontrola tankovacího hrdla. Jsem z toho rozpačitý.... plyňák by měl každoročně na revizi, nebo ne??? Když jsem se dotazoval škodovky mailem (2x) , tak radši neodpověděli. Na dotaz na telefon mě přepojovali od čerta k MladoBoleslavskému ďáblu a všichni blekotali, že neví, že prý je vše napsáno v návodu k obsluze...... :kol-44:

v pravidelnych kontrolach po 10 000km vidim hlavni nevyhodu LPG. Proste LPG je pro ridice kteri najedou hodne kilometru. Kdyz pak musi kazdy druhy mesic clovek na kontrolu tak to je pekne na palici. Taky se zkrati vymeny oleje takze kazdy mesic se neco musi auto do servisu. Takze casova narocnost je pomerne vysoka. Ale zadne setreni neni zadarmo :)

V tomhle maji originalni zastavby vyhodu, tam je to schovano vsechno do normalniho servisu, s tim ze kouknou jen na vypis diagnostiky,vymeni filtry a jednou po 60 tis km zmeri tlak na reduktoru...

TraTra:

Nějaký kilometr neřeš já sem z Domažlic a mam plyn od Karla-sice jen 3 měsíce, ale sem max. spokojenej. Už, už to vypadalo, že bude Beruška (fabia 1,4 16v 55kw :) ) STAGnovat, ale BRCčkuje. I když plyn montují kousek od nás a docela dlouho, tak sem neměl od nikoho reference-tady Karel radí všem a nikdo na něj nenapíše křivý text ;) . Když sem od něj odjížděl, stála tam oktávka a hádej co měla krom koní pod kapotou (zaslech sem cosi o polákovi). Jinak i okolí je tam pěkný-v Jaroměřicích zámek (byl ještě zavřený :) ), kousek v Dalešicích je pivovar, kde se natáčely Postřižiny (zavřený pro firemní akci :D ) a kousek přehrada (lodě ještě nejezdily :kol-98: ). Beru to prostě jako výlet jednou za rok.

• Autor

Kampekus ja uz mam najeto 40 000 Km (tovární zástavba ) a kdyz jsem byl na servisni prohlíce a výměně oleje při 31 000 km nez jsem se casove dostal do servisu ,tak me vyměnili olej ,zkontrolovali diagnostiku vstrikovacu LPG a vyměnili malý filtr LPG . Velký je az pri 60 000 km. A udelali servisni prohlidku jako u benzinaku co je pri 30 000 km. Jinak tovární zastavba nemá stanoveny revize kazdy rok samostatne jako přestavba LPG. U tovární zástavby jsou revize svázany se servisní prohlídkou . Je to i v manualu od vozu a plynove prvky jsou tam tez u jednotlivych porci km.

Tak už týden řeším ten plyn a nakonec jsem to rozsekl,domluvím se s Karlem LPG zajedu za ním a nechám si udělat to BRC co jsem chtěl původně.(Doufám že už zámek otevřou :) ,pivovar -_- taky a lodě budou jezdit jak o život :kol-48:)

Draci, řešil jsem teď revizi plynu u Tovární zástavby Landi v 1:6MPi, auto jsem přistavil k pravidelné servisní prohlídce po roce a najetých 15.tis. ....provedli jenom výměnu oleje ....plyn neřešili, žádná kontrola těsnosti, nic. Postupovali podle pokynů výrobce , tam se řeší až po 30 tis. výměna filtru v plynu a vizuální kontrola tankovacího hrdla. Jsem z toho rozpačitý.... plyňák by měl každoročně na revizi, nebo ne??? Když jsem se dotazoval škodovky mailem (2x) , tak radši neodpověděli. Na dotaz na telefon mě přepojovali od čerta k MladoBoleslavskému ďáblu a všichni blekotali, že neví, že prý je vše napsáno v návodu k obsluze...... :kol-44:
Je třeba si přečíst manuál a tam je popsaná první kontrola plynu po 30 000 km a dál to neřešit. Dodržovat se má to, co je v příručce k danému zařízení. U tovární zástavby je to sériová výroba a na to se vztahují jiné normy než na přestavby.

jak jsem psal... pro me je kontrola po 10 000km-15 000km hlavni nevyhoda dodatecnych zastavb. Doufam ze se to casem zmeni a bude to jak u originalnich zastavby tzn 30tis km malej servis a 60tis km vetsi... To pak clovek nevi ze ma v aute nejake LPG.

No já nevím, ale když se někdy podívám na filtr plyn fáze po 10 000km nebo 15 000 km ..... tak myslím, že bych ho raději vyměnil....

• 2 týdny později...

Tak dnes mi to nedalo a svezl jsem se Octou s origo zastavbou.A musim řict že to maji moc pěkně udělane.Přeplo to super bez znatelneho škubnuti a na běžnou jizdu to i s timto motorem postačuje.Hlavně v motorove časti je to moc pěkně,tak snad s tim nebudou mit nějake problemy.A mit na to penize tak do toho určitě jdu :)

Upraveno od bitttpower

Tak dnes mi to nedalo a svezl jsem se Octou s origo zastavbou.A musim řict že to maji moc pěkně udělane.Přeplo to super bez znatelneho škubnuti a na běžnou jizdu to i s timto motorem postačuje.Hlavně v motorove časti je to moc pěkně,tak snad s tim nebudou mit nějake problemy.A mit na to penize tak do toho určitě jdu :)

Ono to někomu při přepínání benzín na plyn škube ? Mám BRC seq 24,kdybych neviděl na přepínač plynu s ukazatelem stavu hladiny plynu,tak nepoznám jestli jedu na plyn,nebo na benzín.Moje auto má konstrukční rychlost 170,s plynem po dálnici z toho 200km/h vytáhnu.Když přepnu na benzín,tak v tom není rozdíl.Pravdou je,že jsem snížil odtrh na svíčkách o 20% -bylo to poznat i na spotřebě.

no pokud máš Valteky a jednotka neumí přepínat válec po válci, tak si piš, že to poznáš. Poznám ten rozdíl na Fábuli, kde mám 7 let staré Tartarini, ketré to neumí a na Roomovi mám rok staré Tartarini, které má jednak své nové vstřiky a rovněž přepíná sekvenčně válec po válci, takže tam to poznám akorát podle diod na přepínači.

ja taky nepoznam kdy se auto prepne z benzinu na plyn... jen podle prepinace a podle cvaknuti eletromagnetickeho ventilu na multiventilu...

Ja to třeba poznam,při přepnuti je mirne cuknuti.Je to asi dano těma vstřikovačema atd.

nebo to mas malinko rozladene a po prepnuti se ECU snazi dohnat korekcema lambdu to pak nekdy udela mirne zaskobrtnuti.

Zkus schvalne stat na volnobeh a prepinat po ca. 10sekundach sem tam. Ukazuje pritom palubni PC porad stejnou aktualni spotrebu treba 0,8l/h?

Upraveno od silarm

Mám octavii po faceliftu přestavěnou na LPG.

Myslíte, že by šli vyměnit stávající budíky za ty budíky z LPG oktávky, ty co maj místo teploměru stav LPG?

Úplně šíleně se mi líbí. Lepší než to obludný tlačítko co teď.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.