Listopad 28, 201212 r Autor Paul já mám sice černou,ale barva je otázka vkusu nebo možností každého jedince ( červená Corrida byla zdarma,moje černá příplatek 11 000 Kč což je dost na blbou barvu). Treo to pak sice chápu,ale LPG je pořád jen alternativní palivo k benzínu a ne jeho náhrada. Jeho přitažlivost spočívá ve spotřební dani,aby část lidi přešla jinam a snížila se spotřeba benzínu. Co se týče nádrží,tak někde jsem četl,že VW (odkud má podmínky i Skoda) si nádrže testoval sám na bezpečnost. Tak je otázka zda automobilky dodržují úzus 80% plnění anebo tam mají 80% plnění + ještě x % sichr rezerva. Zdá se 10%. Takže 70% plnění.K tomu bych se přikláněl já na základě zkušeností z výrobní kvality a vývoje. Koncern se chrání jako celek a pokud vyprodukuje desetitisice Skod,Seatu a VW na LPG,CNG tak se nikde nesmí nic stát.
Listopad 28, 201212 r Automobilka mně prodala auto s přesně stanovenými parametry uvedenými v příručce, tyto parametry NEDODRŽELA!!!!! Měla udávat obsah nádrže třeba 35 litrů LPG a nestěžoval bych si. Jsem technik a my máme na vše přesné postupy včetně udaných tolerancí. Když mně někdo prodává kilo salámu, tak by to mělo být kilo salámu a žádné výmluvy, může mně dát bonus. Škodovka toto u mne nedodržela, jenže Češi jsou podělaní a svá práva nevymáhají...... proto máme bankovní poplatky, zboží třetí kvality a služby jako v Africe
Listopad 28, 201212 r Když to čtu,tak si říkám,ještě že mám přestavbu od Karla,tankuju kolem 50l LPG a nemusím takové věci řešit. To mě vadí že ta cena LPG šla nějak (oproti béňu)nahoru,v létě 16,20 teď 17,80 stejná benzínka,možná změna dodavatele,předtím Vitogaz teď nově natřená nádrž a stojan Kralupol
Listopad 28, 201212 r Syn je vyučený v oboru autoservis a ještě si udělal střední specializace autoelektronika. Jeho studijní práce byla o měření paliva v nádrži, chápu nepřesnost ukazatelů, že mně ukazuje nulu a najedu ještě desítky kilometrů. Jen nechápu multiventil ve své škodovce, že mně tam nepustí více než 40 litrů. Když potřebuji tankovat LPG a vidím znuděnou obsluhu AGIP, tak bych uvítal každý kilometr dojezdu. Musí existovat norma, jak se má měřit objem nádrže, klidně si toto nechám změřit, pokud někdo má tip na soudního znalce, budu za něj rád
Listopad 28, 201212 r Myslím si, že se svými argumenty neuspěješ...každá nádrž na LPG se plní na max.stupeň plnění 80%, tzn., že stačí pumpa, kde mají tlak seřízený jinak jak druhá, jestli auto při tankování stojí na rovině, do kopce, z kopce,pak záleží na složení plynu-víc butanu=nižší tlak=paradoxně přeplňování nádrží,v létě naopak, čím vyšší tlak a teplota plynu, tím míň se natankuje, je mnoho aspektů, z toho právě to "max.plnění, takže to neznamená že tam bude přesně 80%.....jsme češi, ve všem hledáme problém...
Listopad 28, 201212 r jenže existuje na vše norma, dělal jsem v ADASTu kolem čerpaček, na vše existuje předpis, jak se to má měřit..... vše je přesně stanovené, zbytek jsou jen řeči o ničem
Listopad 28, 201212 r Automobilka mně prodala auto s přesně stanovenými parametry uvedenými v příručce, tyto parametry NEDODRŽELA!!!!! Měla udávat obsah nádrže třeba 35 litrů LPG a nestěžoval bych si. Jsem technik a my máme na vše přesné postupy včetně udaných tolerancí. Když mně někdo prodává kilo salámu, tak by to mělo být kilo salámu a žádné výmluvy, může mně dát bonus. Škodovka toto u mne nedodržela, jenže Češi jsou podělaní a svá práva nevymáhají...... proto máme bankovní poplatky, zboží třetí kvality a služby jako v Africe CHlape, svým názorem se mi líbíš.
Listopad 29, 201212 r Bitt+Drs jaké papíry? Já měl papíry k nádrži a LPG vůbec jen u přestaveb. U tovární nemám vůbec nic, jen servisní knížku a LPG dodatek manuál. Kamarád má přestavbu,jinak by se neměl do čeho kouknout.:-) Karle : Nádrž je 45l u tovární zástavby, plnění 80% a na +- 36 l se nádrž vypíná plná. (vzorek přečerpaných víc jak 5000 l LPG). Jen výjimečně se stalo,že se tam vešlo asi 2x 38 l.A 1x 40l. Papíry jsem myslel dodatek k LPG. Tam to je
Listopad 29, 201212 r Tak pánové ještě jednou : Škoda Auto uvádí objemy nádrží. Takže 55 l je u tovární verze LPG objem nádrže na BENZIN. Objem nádrže LPG je 44. Bud nečtete pořádně manuály,nebo nejste moc techničtí typy. Anebo jen prostě mlžíte z nějakého důvodu. Kdyby to nestačilo, zde je oficiální vyjádření Škoda Auto k objemům nádrží pro Ministersvo dopravy,ČOI,ČMI a další : http://www.mdcr.cz/N...26095NADRZE.pdf Kolego, přečti si přesně Dodatek k LPG. Objem nádrže LPG 55 l, využitelný objem 44 l. To je přesná citace....
Listopad 29, 201212 r Autor DRS ty přeči mé příspěvky,v jednom to je. O přečtení dodatku a omluva Treovi.
Listopad 29, 201212 r Automobilka mně prodala auto s přesně stanovenými parametry uvedenými v příručce, tyto parametry NEDODRŽELA!!!!! Měla udávat obsah nádrže třeba 35 litrů LPG a nestěžoval bych si. Jsem technik a my máme na vše přesné postupy včetně udaných tolerancí. Když mně někdo prodává kilo salámu, tak by to mělo být kilo salámu a žádné výmluvy, může mně dát bonus. Škodovka toto u mne nedodržela, jenže Češi jsou podělaní a svá práva nevymáhají...... proto máme bankovní poplatky, zboží třetí kvality a služby jako v Africe Treo, pozor. Já sice nejsem technik, ale jsem právník. V Dodatku je použitý výraz "maximálně", to v právu znamená, že využitelnost bude nižší. Čili 36 l LPG spadá do této kategorie. Je to maximálně 44 :-D. proto se tady nepřu a rozhodně bych nešel do tohoto sporu, který je podle mne předem prohraný. :-D
Listopad 29, 201212 r DRS ty přeči mé příspěvky,v jednom to je. O přečtení dodatku a omluva Treovi. Četl jsem je postupně a tak jsem i reagoval. Už jsem k tomu vyjasnění dorazil. Sorry
Listopad 29, 201212 r Jenže je stanovený postup měření a určitě bude někde i povolená odchylka, musí být někde stanovené minimum při přesně stanovených podmínkách, v certifikátu na stako.pl je udaný i plyn při certifikaci a z toho určitě plynou další věci. Ve strojařině je vše perfektně stanovené od čísla do čísla je to OK, vše jiné je zmetek. V ADSTu se také vše kalibrovalo a potom měřilo, na vše byl předpis, jak to změřit.
Listopad 29, 201212 r problém ale bude, že plyn byť v kapalné fázi bude něco jiného než benzín (tedy relativně stálá kapalina s minimální teplotní roztažností), tedy jak už o tom psal Karel, spousta faktorů co ti může ovlivnit plnitelnost nádrže. Takže pokud trváš na vyšší plnitelnosti, tak pokud nemá Škodovka nádrž zapečetěnou, tak vyjet nádrž, zajet za nějakým plynařem, ketrý ti bude ochotný plovák na mulťáku malinko poštelovat ... nebo se s tím smířit
Listopad 29, 201212 r Autor No,ale Treo má jistou pravdu. Já si přečetl dodatek a nádrž 55l a až naplnit 44. Prošel jsem všechny záznamy čerpání od 20.4.2011 (čili přes 5000 l LPG) což je dost velký vzorek. A největší procento vycvaknutí bylo +- 38l. To odpovídá plnění nádrže 70% a zde zasahuje ventil. Tak to seřídila Škoda Auto. Což odpovídá 10% sichr od automobilky. Těch 80% plnění zřejmě odpovídá nějaké normě pro tlakové nádoby. Nicméně z praxe vím,že dnes nejsou technické oborové normy závázné pokud je nepřikazuje vyšší právní předpis. Současně pokud přikazuje nebo i ne,ale sám chce, konstruktér může zvolit přísnější měřítko než přikazuje norma. Treovi zřejmě jde o to,že by v dodatku bylo plnění nádrže na 70% a max plnění 38l. A nic by neříkal. Takto se asi cítí podveden,což mu navíc komplikuje čerpání.
Listopad 29, 201212 r Já si myslím, že to není sichr, ale něco jiné. Pokud dál prodávám tlakovou nádobu, dám na ni svou regulaci, tak napíši správné údaje, třeba vypínací tlak a nebo množství kapaliny plus tolerance. VW používá papírové snižování výkonu motorů a všechny mají na brzdě vyšší výkon, tedy zákazník má radost a všichni jsou spokojeni. U této nádrže je to v neprospěch zákazníka, což není běžný postup VW. Jenže mně všichni umlátí argumenty, kterým se často musím smát,oni tomu ve škodovce asi také moc nerozumí, tedy ti, co mají kontakt s námi a odpovídají na dotazy. Konstruktéři možná nemají zpětnou vazbu a ani netuší, co se děje.... když zde část uživatelů těchto aut ještě nedávno tvrdila, že nádrž má 44 litrů a proto se tam tankuje méně, jsou na tom stejně jako ve Škodovce....toto jsem tam také slyšel
Listopad 29, 201212 r Treo dám Ti teď otázku, jen aby jsi věděl jak to funguje.....když bude čerpaci stanice ve Španělsku, neberu u nás protože např. dosáhnout u nás teploty 36 stupňů není až tak možné, jednou jsme to i u nás zažili při tankování, na kolik procent se plní zásobník na plyn, standartně se plní na 85% objemu, protože je natřený na bílo, je ukotvený, nepohybuje se obsah jako v nádrži na plyn v autě, když toto pochopíš, zjištíš, proč jsem ti v minulém příspěvku popisoval co znamená max.stupeň plnění... Drs bude mít pravdu, že neuspěješ.....
Listopad 30, 201212 r Když nelze do octavie na LPG, která má nádrž 55 litrů, dostat víc než 40 litrů u většiny vozů, tak je něco divné. Jsou různé čerpačky, různá složení plynu, různá roční období a stále tankování pod 40 litrů. To je stejné, jako když si koupíte nádrž na LPG k čerpačce o užitném objemu až 4,5 m3 a nikdy tam nedostanete ani 4 m3, to by vám bylo jedno?Nebo by tam vešlo jen 3,8 m3 a nebo jen 2 m3? Mám známe v Adast Systemsu a tak z nich snad vytáhnu normy kolem LPG, když mně nikdo neutloukl žádnou normou a jen řečmi jedna paní povídala.... Když jsme servisovali testovací pracoviště pro výdejní stojany, na vše byla norma..... Když bych si šel někam stěžovat, chci takové argumenty, abych uspěl. Blábolit můžeme tady na netu a jak vidím, tak to nám jde skvěle, žádná fakta, jen dohady
Listopad 30, 201212 r Tak si to uprav podle sveho na multiventile/plovak kdyz se ti chce, staci vedet jak na to :-) Nebudu tu kecat blabol, ale jeden test, ktery byl proveden na jedne nadrzi. Nadrz 40 L a pri tankovani se tam veslo skoro 42 L
Listopad 30, 201212 r Mám záruku na auto ještě tři roky, již mně jeden multiventil měnili a to nejsem jediný. Napíši do Polska a uvidíme,napřed zjistím model multiventilu, abych měli dotaz správně formulovaný. Vždy jde o správné seřízení, aby zařízení fungovalo správně. Vše je započítané v ceně zařízení :-), ale dost servisů nastavování obchází a nebo neumí, nechají vše v továrním nastavení a ono to nějak chodí.Nádrž je od jednoho výrobce a multiventil většinou od jiného , kdo to asi zkalibruje? Nejsou lidi..... to je jen má domněnka, protože toto vidím ve svém oboru od mnoha firem. Na vše existuje nastavovací předpis
Prosinec 21, 201212 r ADAC doporučuje místo přestavby koupit originální Octavii LPG: http://www.auto.cz/skoda-octavia-1-6-mpi-adac-radi-pri-prestavbe-lpg-71982 škoda že už se nevyrábí :-(
Prosinec 23, 201212 r No kdybys měl enormni zajem o tovarni Octu na lpg tak jedině koupit skladovku,ještě tam nějake jsou
Prosinec 25, 201212 r Já jsem ještě stihl na poslední chvíli v kalendářním týdnu 42/2012 pořídit svou Octavii combi Champion Ambition MPI, škoda že se už nevyrábí platilo pro ostatní :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.