Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

no, musím to prostudovat, ale LPG do aut se týká pouze §45 odst.f, kde je sazba 3933 Kč/tunu, takže nikde nevidím zvyšování...

A kolik se dnes platí spotřební daň z LPG? Já bych řekl, že již dnes platíme více než těch 3355 Kč/t , klídek hoši, . Na poslední faktuře mám tankování 19,49 l LPG a z toho byla spotřební daň 42,14 kč, tak si přepočítejte litry na tuny a spěte klidně :kol-26:

Upraveno od treo

jak jsem psal, někdo má nádrž na 44 litrů a neplatí spotřební daň........ já mám nádrž na 55 litrů a platím spotřební daň z LPG ve výši 2,162 Kč z litru, to jsem se nechal vyškolit svojí účetní, že to je vše o SPD - spotřební dani - nulová SPD je na LPG pro topení atd, pro LPG do motorových vozidel užívající veřejné cesty je SPD 2 162 Kč za 1 000 litrů

Upraveno od treo

Ty máš čerpačku na LPG? Nevím jak to počítáš, ale spotřební daň je právě teď těch 3933 Kč za tunu, tu odvádí dodavatel plynu(dovozce)..

já mám faktury i se spotřební daní od Eurooilu, to je snad běžné, tam je vše rozepsané

To je hovadina, pokud jsi plátce spotřební daně tak ano, ale normálně je už dávno zaplacená a ty dostaneš jako koncový zákazník pouze fakturu s rozepsaným DPH, nic víc...ty si nemůžeš odčítat spotřební daň, to by ti chodila na kontrolu celní správa....ani to co jsi psal výše, že je to nějakých 2162 Kč/1000 l nební pravda, pokaždé je to trochu jinak, záleží na teplotě při stáčení, tam se ihned počítají koeficienty odvodů, to platí dodavatel plynu, na to chodí na kontroly celní správa, blbneš tu lidím hlavu...jediné správné je 3933 Kč/tunu...

účetní se naštvala a již sedla k PC , celý rok EUROOIL počítá spotřební daň 2162 Kč za 1000 litrů LPG......desítky tankování se stejnou spotřební daní, od ledna 2012 do ledna 2013

Chlapi nechci Vás nějak poučovat, ale brali jste v potaz to, že 1000 L LPG není 1 tuna? Nejsem fyzik, ani chemik a nechce se mi hledat ve fyzikálně chemických tabulkách, ale odhadem bych řekl, že se nevylučuje, aby spotřební daň na 1000 L LPG byla cca. 2160 Kč a zároveň na 1 tunu LPG 3933,-Kč, kdy by to znamenalo hrubým výpočtem, že 1 kg LPG je 1.8 litru LPG. Doufám, že nejsem za kokota :) a můj selský rozum mě nezklamal, ale klidně se nechám poučit:).

Neboj Míro, zase mám pravdu, ale to se neodpouští :-), posílám karlovi fakturu, účetní se naštvala, že přeci není blbá a místo nedělní siesty nakopla počítač, Takže shrnuto, všichni, kteří tankují u EUROOILu, platí spotřební daň 2 162 Kč za 1 000 litrů plus DPH, jak je to u jiných firem, tak to nevím

Upraveno od treo

Pánové, právě jsem to vysvětloval přes email, nikdo spotřební extra neplatí, jak jsem to vysvětloval treovi, spotřební daň se platí při dodávce plynu na čerpací stanici= cena plynu(v litrech) + cena SD (pozor-v kilech) + DPD. Takže cisterna složí plyn, přes výdejní zařízení se přečte aktuální teplota a potom se přepočítá dle KOEFICIENTU teplot litry na kila a to je SD z kila plynu= to pak kontroluje celní správa aby nedocházelo k daňovým únikům), takže se dál žádná daň nikam ani nemusí rozepisovat, protože ji odvedl dodavatel plynu(Flaga, Primaplyn,Vitogas a aotatní), moje žena jako účetní nechápe, proč je vůbec uvedena na faktuře, protože dle zákona musí být uváděna cena za kilogram a ne litr a když to začala počítat, tak ji to stejně nevycházelo, takže pokud to někdo nepochopil tak se omlouvám, ale je to tak jak mi to popisovala, sedí vedle mě....

ano, zhruba to vychází 1:8-1:89, někdy i 1:92, právě záleží na tom jaká směs se doveze, jaká je teplota a přepočítává se to tím daným koeficientem, už jsme zašli daleko, ale proto v jiných diskusích se vám pořád snažím vysvětlit, že nikdy nespočítáte skutečnou spotřebu plynu, protože na tomto všem to záleží...

takže bych to ukončil tímto - cena LPG na čerpačce obsahuje cenu LPG, marži obchodníka, spotřební daň a DPH

z toho plyne to - že již obsahuje spotřební daň, kterou nás někteří kolegové straší

spotřební daň se dotkne těch, kteří na LPG vaří, mají topení na LPG, jezdí vysokozdvižnými vozíky v areálu na LPG atd, ti zatím měli spotřební daň na LPG ve výši 0 Kč

proto některé čerpačky prodávají tak levný plyn.......protože prodávají plyn bez spotřební daně, pro méně chápavé

tak hlavně že se to vysvětlilo :kol-47: , nerad bych tu zase řešil nějaké jitření vášní -_- ... hlavně že to nepodraží pro nás a to je rozhodující LPG FOREVER :kol-24:

Aky system by ste mi odporucili do octavia 1,6 MPI a kde ho dat namontovat na SK aby to aj slapalo diky

stejná rada furt dokola ... zjistit co montují v tvém okolí, co je vůbec schváleno pro tvůj motor (vím že v SK je to trochu komplikovanější než v CZ co se týká výběru), zjisti si recenze na montážníka a pak sem písni co máš v nabídce a ostatní ti řeknou, zda vybrat raději ten či onen systém

Zatial mam ponuku na Elpigaz vo firme kde vraj montuju kvalitne rozmyslal som nad brc alebo landi renzo lenze tuto znacku ony nemontuju

Elpigaz je polské zařízení, BRC a Landi Renzo je značkové italské zařízení.....

pokud to chceš mít pořádně tak si to pozištuj i zde na foru.. vim, že minimalně 4 lidi zde z fora bud plyn dělaj, nebo ví o někom , kdo plyn dělá a je dobrej..já bych s autem klidně jel i více kiláků jen pro ten pocit, že to dám někomu, kdo je má dobré recenze, dělá to pořádně ahlavně to funguje.. ony ty negativní ohlasy na LPG jsou vesměs pro to, že to dělá někdo, kdo tomu nerozumí.. otázka je, zda ty můžeš montovat plyn v čr pokud si registrovaný na sr.. každopádně já mám plyn 4 měsíce a maaaaximální spokojenost...

to je sice pravda Jirko, ale v CZ si to on nemůže nechat namontovat, musí se rozhlédnout v SK, je to stejný legislativní problém jak již zde probíraná montáž LPG v Polsku pro CZ uživatele.

Presne tak musim to mat namontovane v SK. Cestovanie nevadi ide o kvalitu a potom o dalsie nervy :kol-28: . Zajtra idem volat do jednej firmy kde montuje BRC na nete ju chvalia tak uvidim Dam na rady pana Karla lpg je to pan plynar ktory sa vyzna vo fachu ...

chtěl bych se zeptat plynařů, jestli ví někdo z nich, které dva vodiče jsou pro teplotu na čidlo na obrázku

post-22323-0-69559100-1360763007_thumb.j

proč to chceš vědět.z hlavy to nevím....ale jestli chceš laborovat kvůli pozdnímu přepínání tak je to zbytečná práce, tím to není, je to v programu...zatím mi nikdo neumožnil se kouknout na to, jak se dostat do plynové části, dnes jsem to řešil i s výrobcem diagnostiky, jestli se pak do toho dostanem, tak se to zjistí a půjde to upravit...

pak napiš, přijedu kamkoliv k tobě

než to zjistíš šlo by mi napsat, které dva vodiče jsou teplotní ?

• 2 týdny později...

Zdravim vsetkych. Mal by som jednu prosbu. Chcem si kupit Octaviu Combi a dat prerobit na plyn. Mohol by niekto poradit aky motor by bol najvhodnejsi v pomere vykon spotreba plynu? Vopred dakujem.

1.6Mpi

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.