Únor 26, 201312 r tady asi nekdo chce zapojit na cidlo pridavnej odpor a malinko osalit jednotku... nebo proc se ptas jaky drat je od teplotniho cidla?
Únor 26, 201312 r to jsi byl asi ty, co chtěl barvu drátu k čidlu teploty, já na to zapoměl, můžeš mi napsat jaké jsou tam barvy, kouknu na to, mám tu novější manuály a nějak to nesedí, nebo to změnili....1) černý, 2)oranžovo-černý 3)rudo-bílý 4)modro-černý.....je to tam tak na tom čidle?
Březen 6, 201312 r Autor Další postřeh tovární zástavba LPG: Při jízdě na Slovensko s přívěsem "žrala" Octavia cestou tam 10l LPG/100 km a cestou zpět 11l LPG/ 100 km. JIzdní režim neměl na spotřebu vliv. Eco jizda 90 km,100 km i 120 km ,pořád stejně. Zřejmě to řídila ŘJ a skrz zásuvku věděla o přívěsu. Ani na neutral neprůmětovala spotřeba dolu. Najeto 1000 km. (Mimochodem strašně rád bych věděl proč do nových aut montují 13 polové zásuvky. Měl jsem půjčené již 4 různé přívěsy a všechny měly 7 polovou.Ještě,že mám adapter.)
Březen 6, 201312 r hmm ta tovarni zastavba LPG do oktavky teda moc velka vyhra není.. v zimě to jezdí skorofurt na benzín, s přívěsem to celkem žere, zasekavající se plováky v nádrži.... čekal jsem teda lepší nálož,... a to jsem o tom jednu dobu uvažoval.. takto to moc teda výhodně nevychází...
Březen 12, 201312 r Je do OL II potřeba Flashlube? Kolega mě ukazoval svou OL II Tour Sedan 1,6 MPI,má jednu z posledních zásob,(kupována v Lednu).Má ji předělanou na LPG přímo od prodejce Škoda.Záruku na LPG má 5 let jako na auto,proto to nechal dělat u nich,i když minulý rok to ještě nenabízely.Má tam Tartarini a má tam Flashlube. Říkal že mu nabídly za 30K bez nebo za 32K s Flashlube,Prý je to,ale lepší s,že mu motor déle vydrží.Je to pravda? Plnění má ve víčku u benzínu malé + redukce. Upraveno Březen 12, 201312 r od TraTra
Březen 12, 201312 r na první mé Octě 1.6 74 kW najeto 450 tisíc, na druhé 1.5 75 kW 200 tisíc, na té při 107 tisíc praskl rozvoďák(v 90 tisících se protočila pumpa, všechno dali ve škodovce nové, jen řemen ne, navíc ho dali naopak), takže se potkaly ventily, byly stejné jak nové, jen ohnuté, takže bez FlashLube a žádný problém, jezdí dodnes, co k tomu dodat...
Duben 10, 201312 r Presne tak ja mam na fabii 1,4 100 tisic na plyne a octavia 1,6 nedavno po prerabke dal som namontovat BRC maximalna spokojnost aj spotreba perfektna
Duben 11, 201312 r - pro karel.lpg , koukni se mi na ty vodiče od teplotního čidla prosím, ikdyž už jsem vyřešil přepínání v zimě - co Ti odepsali ohledně: "dnes jsem to řešil i s výrobcem diagnostiky, jestli se pak do toho dostanem, tak se to zjistí a půjde to upravit..." - a poslední dotaz je, kolik bych zaplatil za předělaní motoru 1.2 Tsi v Rapidu u tebe, nebo kolik se bere jinde zpravidla Dík
Duben 11, 201312 r co se tyka rapidu, tak elpigaz bere 32t korun za prestavbu... spotreba 7l lpg+1.5l BA www.elpigaz.cz
Duben 11, 201312 r kde co se tyka rapidu, tak elpigaz bere 32t korun za prestavbu... spotreba 7l lpg+1.5l BA www.elpigaz.cz kde jsi přišel na 7l lpg+1,5BA ? v odkaze o tom není zmínka, to je tvoje zkušenost ?
Duben 11, 201312 r zminka je z brnenskeho autosalonu, i tady na foru se o tom diskutovalo.. rikal mi to technik od elpigazu. benzinem se chladi vstriky.. takze mi rikal, ze spotreba je 7l lpg a 1.5 l benzinu... ovsem pravdepodobne se to nevyplati.. pokud rapid bere cca 6l benzinu, tak jsi na 210 kc /100km, na lpg ses na 122 za LPG + 50kc benzin.. takze celkem cca 180korun/100km.. uspora 30-40kc/100km se proste nevyplati.
Květen 1, 201312 r Tomasz. Ty chceš obelhat snímač teploty LPG na liště u Omegasu? Nedělal bych to...mám pro to své důvody.... Už méně blbější rada je....ať to čidlo nějak obalíš nějakou termolátkou nebo čidlo vystavíš jemnému zdroji tepla....např vodníhadici.Ovšem obelhat ho elektricky bych nedoporučoval.
Červen 11, 201312 r Zdravím, chtěl jsem se zeptat na pár věcí. Chystám se přestavět svoji Octavii II (rok výroby 2006) 1.6 MPI na kombinovanou spotřebu LPG a benzín. Zároveň jsem koukal, že po silnicích jezdí originál Combi škoda octavia II 1.6 MPI LPG. Chtěl bych si koupit onu přístrojovou desku (kvůli ukazatelům plyn a benzín - společnost co mi to montuje mi nabízí jejich "externí" ukazatel, ale mně se to prostě líbí) a zároveň budu nejspíše potřebovat tlačítko GAS. Abych upřesnil co přesně do auta chci, posílám 2 odkazy, kde najdete to, co mám namysli. http://www.firmenauto.de/bilder/fahrbericht-skoda-octavia-combi-1-6-lpg-481147.html?fotoshow_item=2 http://www.firmenauto.de/bilder/fahrbericht-skoda-octavia-combi-1-6-lpg-481147.html?fotoshow_item=4#fotoshow_item=3 otázky jsou jednoduchý... Nevíte jestli je vůbec technicky možný namontovat tyto budíky místo těch mých starých? A zajímalo by mě, jestli čirou nádhou nevíte, kde bych mohl ty budíky sehnat, teda pokud nepočítám přímo škodovku Díky za info. Pokud byste třeba někdo měl info, nebo jste náhodou měl tyto budíky navíc napište mi na: petrnepras92@gmail.com, určitě se dohodnem.
Červen 11, 201312 r Zdar borec, tlačítko GAS, když seženeš, tak předpokládám, že by šlo připojit na jakýkoliv LPG systém využívající technologii přepínače Push-Push, což jsou v dnešní době vlastně všechny nové LPG systémy. Co se týče kontrolky - diody ve tvaru "butan stojanu", pokud se dokážeš nějak nadolovat na ten drát, co ji ovládá, resp. rozsvědcuje, tak svýmzpůsobem by zase mohla fungovat. Dokonce i budíček, který ti ovládá chod ručičky palivoměru LPG by šel zprovoznit. Je to v podstatě nějaký voltmetr (předpokládám že ampermetr ne) a i s tím by minimálně systém Stag mohl fungovat. Ale teď jedno veliké OVŠEM.... Je dost možné a pravděpodobné, že informace o stavu LPG vč. palubního počítače jsou zobrazovány řídící jednotkou v palubovce a vyměnuje si informace s řídící jednotkou motoru přes sběrnici CAN. A tady myslím, že asi vyhoříš, protože by to bylo složitější než se zdá. Samozřejmě češi sou strašně vynalézavý národ a bylo tu pár hlav, kteří programovali čipy, když měnili přístrojovky. Jenomže takové vynalézavé hlavy se nebudou zabývat několika málo kusy aut, zákazníků, kteří by chtěli zakomponovat LPG do originálu. Jediná nejméně problematická věc, hodně reálná by byl ten přepínač. Otázkou je jak zakomponovat diody o stavu LPG a stavu hladiny v nádrži.
Červen 11, 201312 r Zdravím, heleď díky za vyčerpávající informace. Musím se ale přiznat, že první půlku věcí si nedokážu udělat a té druhé o které mluvíš ani nevím co znamená. Plánuju spíš něco takového. Sehnat přídtrojovou desku tlačítko GAS a šoupnout to do škodovky. Mám tam dcl zajímavé slevy na práci, tak si říkám, že když se trošku rozšoupnu, třeba by se u nich někdo obětoval. Přesto díky za info. Přes auta moc nejsem. Zajímá mě, aby to žralo co nejmíň, jezdilo jak má a vydrželo co nejdýl ... Nicméně, kdyby si věděl o někom šikovným nebráním se nějakému doporučení. Je to moje první auto a chci si ho ještě dlouho nechat, takže se nějaké větší investici nebráním ... Mám teď prázdniny, tak můžu s klidem celý prázky vydělávat na LPG s přístrojovou deskou :-D
Červen 12, 201312 r osobně si myslím, že to fungovat nebude, beru to ovšem podle BRC, má v přepínači zabudovaný tišťák s procesorem, takže vytahovat drátky aby při přepnutí na plyn poslali napětí na ukazatel, další na spínač gas, to nemluvím o údajích spotřeby......když jsme dělali Audi A8 12ti válec, dávali jsme do něho dvě šestiválcové sady, nešlo ani zkombinovat to, že by se tyto dvě jednotky daly ovládat jedním přepínačem, prostě tam musely být dva přepínače....hrál jsem si s tím 2 měsíce, kombinoval, rušil, zapojoval a výsledek nic....takže zkombinovat nějaký systém s tím co chceš bude možná utopie....
Červen 12, 201312 r U více než 8válcového motoru by pasoval systém Magic, neboť jdou 2 jednotky propojit káblem a ladí se pouze jedna jednotka, ta druhá si kopíruje informace z první. Neznám to, pouze vím, že to existuje. Borec - musel bys prvně zjistit, jak se tyto údaje posílají do palubovky. Předpokládám, že přes CAN, což je teoreticky dvoulinka, na kterou sou připojeny řídící jednotky z auta. Každá jednotka má svou adresu. Děje se to tak, že nějaká jednotka vyšle adresu vč. kódu a pustí to do té dvoulinky. Osloví to všechny jednotky v autě, ale pouze jednotka, která má patřičnou adresu si informaci rozšifruje. Např: Jednotka motoru napíše teoreticky kód pomocí nul a jedniček: (vymyslím si) 02-54h78x4s Tuto informaci uvidí všechny jednotky, nicméně jednotka s adresou 02 (např automat. převodovka) si vyčte z kódu, že máš příliš nízké otáčky, vysokou zátěž a výkon motoru dle otáček se snižuje. Jendotka automatu na to zareaguje tím že podřadí rychlost. tuto informaci zase posílá do CAN o provedení. Takových informací přes tu dvoulinku líce miliardy. Rozeznává se CAN pro pohon. ústrojí a pro komfort. Hnací ústrojí má přednost. Tudíž informace mezi jednotkou motoru, ABS, automatické převodovky jsou důležitější a přednější na rychlost a zpracovnání, než aby ti jednotka poslala informaci do palubovky jakou máš aktuální spotřebu - to udělá až posléze. Tím sem trochu odbočil k CAN. Znám to pouze z teorie. A právě takto může řídící jednotka motoru po dvoulince posílat kódy do palubovky. Tobě by pak musel někdo udělat nějaký vysilač CAN kódu a připojit ho na sběrnici o informacích: --jestli jedeš na benzín či plyn (kontrolka butan-stojanu) --kolik máš paliva v nádrži --případně aktuální spotřebu pro informaci pro palubní počítač. Pro mě by to byla neřešitelná situace. Jedině oslovit nějakého programátora CAN a zároveň diagnostika CAN na škodovku. Osobně doporučuju vybrat úspěšně firmu, která provede dobře montáž. Buď ti přepínač někam schovají, navím prakticky by šlo napojit na tlačítko GAS. Zbytek bude šíleně složitý, spíše hodný programátorských kvalit. Pokud bys našel auto, které kromě tlačítka GAS bude mít ještě jednu volnou pozici (prázdné místo) můžeš do ní navrtat 5 nebo 6 diod z přepínače. Něco obdobného dělalo citroen možná někde najdi fotku tak ju přidám.
Červen 18, 201312 r Teda, koukám, že sem si to představoval hodně jednodušše. Díky moc za info. Už sem googlil, kde sehnat onu přístrojovou desku a i samotné sehnaní desky je nadlidský úkol ... Takže asi nebudu experimentovat a nechám si to udělat klasicky. S kontrolkou a ukazatelem jako to maj všichni ... Díky za uvědomění pánové.
Červen 18, 201312 r Moje zkušenost je taková, že bych měl raději klasickou přístrojovou desku z octavie než tu originální plynovou. Jezdil jsem teď po Německu, Francii a Španělsku, hlídal jsem si teplotu oleje, protože jsem neměl představu o teplotě vody. Ukazatel plynu prvních 80 km neukazuje žádný úbytek a když mně spadne ručička na nulu, ujedu dalších minimálně 80 km. Syn má lepší přehled o plynu na ledkách v golfu. Určitě to jde zkalibrovat tak, aby to ukazovalo lépe. Jezdím na denní ukazatel, vím že bych měl ujet bezpečně maximálně 400 km a podle toho tankuji. Do Španělska raději s redukcí na Euroconnector, protože levné pumpy často nemají redukci a tvrdí, že se jim nevrátila.... Upraveno Červen 18, 201312 r od treo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.