Srpen 24, 20169 r podle všeho škodovka musela udělat plynový systém, tak zadala soutěž na výběr zařízení....Landi toho využilo, dalo takovou nabídku, že je nikdo už nepodtrhnul, jak se to dělá, ale když jsme si tu v minulosti posílali fora, MTV je jinačí, vstřiky jsou jinačí, tudíž se dá domnívat, že použili komponety, které třeba my do landi vůbec nepoužíváme, dali tam prostě to nejlacinější, teď se to vrací na problémech z provozu....
Srpen 24, 20169 r K těm problémům se vstřikovači, mám ve svém voze Subaru Legacy s motorem 2.0R origo LPG zástavbu BRC a kvalitní vstřiky se odporoučeli postupně po cca. 120tkm, jenom proto, že předchozí majitel neřešil výměnu filtru plynné fáze a byl doslova obalený částečkami podobné grafitu, čili již nefungoval a propouštěl ten humus do vstřikovačů. Auto sice jelo, ale při akceleraci padalo do nouzového režimu, nebo měl motor nepravidelný volnoběh. Výměna filtru již nepomohla a nové vstřiky BRC (mají šroubový závit a nejsou na společné liště) lze měnit i po 1ks, nicméně stojí v ČR raketu (4000kč/1ks), což je neskutečné, kolik za to tady prodejce chce. Nakonec jsem je nové koupil přes německého prodejce za cenu kolem 1900kč za kus a pečlivě měním filtr plynné fáze co 15tkm nebo 1x ročně, dle toho co nastane dříve a nemám žádný problém. Ty nájezdy na filtr plynné fáze 30 nebo 40tkm jsou už asi moc, ale některé filtry snesou i vyšší nájezdy. Osobně po těchto zkušenostech dám raději 500kč i s prací za jeho výměnu, než pálku za nové vstřiky. Pro jistotu jsem dal i elektronický přímaz ventilů, což je u Japonce pojistka do budoucna. Jezdím na nejlevnější plyn v okolí bydliště, konkrétně od Tomegas již dlouho a bez problémů, stejně tak manželka s Fabií s motorem 2.0MPi s LPG Landi Renzo Evo a také bez problémů. Subaru je třeba hodně vybíravé na odladěnost LPG systému a vstřikovačů a znám i případy, kdy to nechali vymontovat ven, protože s tím měli samé problémy. Dle mě byl problém pouze v tom, že chtěli ušetřit a vybrali tu nejlevnější skládačku LPG (hlavně ŘJ a vstřiky), takže i tady může být problém, jak píše karel.lpg. Nezřídka má na tom svůj podíl i laxní přístup nebo neznalost pracovníka, co LPG do vozu montuje, prostě tam něco flákne.
Srpen 24, 20169 r Škodovka mění filtr plynné fáze po 15 000 Km, to vím jistě, protože ho nemají skladem a často objednají jiný model :-(, takže musím do servisu ještě jednou. Mám bavlněný, tedy dost kvalitní, filtr vypadá jako odkalovací nádržka, není to ten starý průchozí. Já bych to viděl na nasazení vstřikovačů, které jsou navržené pro jinou kvalitu LPG :-(, podobné problémy mají vozy Hyundai a Dacia na LPG
Srpen 24, 20169 r treo: Tohle vyřešíš pouze návštěvou plynaře, který tomu opravdu hoví. Z vlastních zkušeností vím, že řešit problém s LPG byť v autorizovaném servise je nesmysl a ztráta času, protože ví o problematice LPG prd. Problém ale je, takového plynaře v okolí najít. Pokud nemusíš cestovat za karel.lpg přes půl republiky, tak bych jeho nabídky na odhalení příčiny problému určitě využil, než ztrácet čas a peníze v servisech, kde řeší problém pouze výměnou dílu, ale již neřeší příčinu problému. karel.lpg: Měl bych na tebe dotaz, popřípadě někoho, kdo se zabývá profesně instalací LPG od BRC. Narazil jsem na tvrzení, že nové ŘJ od BRC mají problém v tom, že výrobce ve snaze ušetřit relé použil tyristor, který není moc odolný a rád odchází a pak je nutno vyměnit celou novou ŘJ? Je to pravda, nebo jenom nějaká fáma? Upraveno Srpen 24, 20169 r od Revoxs
Srpen 24, 20169 r s tou dacii muzu potvrdit, kamos na dusteru po 60 000 na ,,tovarni,, zastavbe nove vstriky.. na zaruku.
Srpen 24, 20169 r věřím Karle, že kontroly jsou důkladné, možná i díky těm dřívějším machinacím s LTO, tak třeba opravdu už teď není fígl jak to obejít a vskutku se to neděje ... jen se to nabízelo, jako možné vysvětlení
Srpen 24, 20169 r Já se zabývám systémy BRC od roku 1995, něco málo o nich vím....některé jednotky mají problém, ale ne z důvodu, co popisuješ....relé v jednotce byly nahrazeny tyristory z toho důvodu, že nová auta mají takové rychlosti spínání vstřikovačů benzínu a někdy tak krátké časy vstřikování, že klasické relátko to svou rychlostí sepnutí a vypnutí prostě nestíhá, navíc nové vstřikovače od BRC jsou konstrukčně jiné, podstatně rychlejší-tam kde např. vstřiky Valtek nebo Lovato sepnou jednou, BRC vstřik to dokáže až skoro 3x, takže kvůli tomu se relé nahradily triaky....druhou věcí je to, že se v přechodném období kdy byly stejné "krabičky" jednotek, ale vnitřek byl již nový-s triaky, tak jsme všem našim zákazníkům tyto jednotky při následující revizi automaticky přehráli na nový program a pak už k těmto závadám nedocházelo, všem zákazníkům jsme rozesílali sms, aby dorazili, ti co dojeli, přehrály se, kdo ne, jezdil na původní a pak mohlo dojít k problémům, tyto nové programy byly od dovozce a od BRC, jak se k tomu stavěly ostatní firmy nevím... U těch nejnovějších jde o zapojení, celý systém je stavěný na součásti od BRC, tak to mají sladěné, pokud se dá jiný MTV, mění se zapojení kvůli proudovému zatížení....víc se rozepisovat nebudu, nebudu radit konkurenci.... Upraveno Srpen 24, 20169 r od karel.lpg
Srpen 24, 20169 r Díky za objasnění a upřesnění. Takže jestli jsem to správně pochopil, problémy u BRC byly hned dva, první chybný firmware ŘJ a druhý použití ŘJ BRC se vstřiky jiné značky. Taky jsem si myslel, že to budou spíše triaky, než ony tyristory. Jinak nejsem konkurence pouze jezdím s auty na LPG už dobrých 11 let a zajímá mě na co si dát pozor, pokud bych si nechal montovat do nového vozu LPG systém, protože jsem zvyklej na LPG jezdit, ne něco kolem toho řešit a zbytečnými poruchami provoz na LPG prodražovat. To Subaru byla taky výjimka, to už mělo origo BRC namontovaný, jinak jsem vše nechával předělávat do LPG. Šlo totiž o to, že původně jsem totiž do té Fabie od manželky s motorem 2.0MPi chtěl nechat namontovat mnou oblíbenou značku BRC, kterou jsem vždy preferoval i u svých předešlých vozů, ale byl jsem svým "plynařem" právě odrazen touto informací a taky cenou vstřikovačů a hlavně cenou filtrů, tak jsem šel nakonec do LandiRenzo.
Srpen 24, 20169 r Pochopil jsi to špatně, problémy nebyly žádné, jen se prostě zjistilo, že v těchto zeměpisných šířkách dochází vlivem promrznutí systému,např. když stálo auto týden na horách, pak se do něj sedlo, rozjelo a pokud došlo k přepínání a vstřikovače byly hodně zmrzlé, došlo v té chvíli k většímu proudovému zatížení a někdy se stalo, že ten triak nebo tyristor(nevím co tam je,nezkoumal jsem to), takže italové poslali jiný frimware a bylo po problémech....vstřikovače jsou pořád stejné BRC, jen jsou vylepšené pro nová a sportovní auta, nic víc, bohužel mnoho montážníků BRC je špatně zadá do kalibrace a poté vznikají problémy....ono je dnes v módě většiny plynařů to, že mají vypsané většiny systémů, takže i BRC, protože si lidi zjistí, že je kvalitní, poté když tam zákazník dojede, tak mu je pohaní a vysvětlí, že je vše drahé a práskou mu tam polský systém, protože je na něm větší zisk....nevím co ti dotyčný plynař řekl, ale vstřikovač stojí 1650 Kč bez daně, filtr cca 250 Kč, mění se co 40 tisíc, takže v nákladech nevidím problémy....jestli se vymění na všech autech(většinou dovezená z ciziny) za rok 10 vstřikovačů tak je to moc, jsou to spíš problémy těch zákazníků, co nejezdí na revize, nebo si auto nechají "očuchat" za 3 minuty u takových firem, co tomu nerozumí, tam pak jsou problémy, ale to není zařízením, ale zákazník verzus mizerná firma....zrovna teď jsem se tu zlobil kvůli jedné firmě...zákazník si koupí auto, dojede k "firmě", že to cuká...ti vymění vše co se dá jednoduše udělat, filtry, svíčky,vyberou peníze, auto cuká stále stejně a jediná obhajoba je- vite, my na to nemáme programy, ale zajeďte k Bartákovi, ten to dělá, on vám to opraví....proč jim to neřekli na začátku, teď tu chlap bude brečet, že už za to dal 5-7 tisíc ateď mi to honem opravte, protože já potřebuji už jet zítra směr Liberec....taková je bohužel dnes realita.... Upraveno Srpen 24, 20169 r od karel.lpg
Srpen 24, 20169 r Autor Já Karle tvou oponenturu nedokážu posoudit co se týče kvality LPG. Jen vím tolik, že ve Francii, Německu, Rakousku, Slovinsku i Chorvatsku na LPG bez problému jezdím a nebojím se, kdežto v ČR trnu s každou novou čerpací stanicí zda li neodpalím vstřikovače bůh ví čím co tam mají. Proto v mé mysli je podezření na nekvalitní LPG. A co se týče kontrol, je to jak s krádežemi. Ukradneš či zpronevěříš 100 000 Kč a jdeš do vězení, pokud však ukradneš miliardy, jsi nedostižný podnikatel. Takže bych věřil, že u malých živnostníků to nepřichází v úvahu, ale udělat to třeba přímo v rafinérii ve velkém. ( LTO od Malty byl krásný příklad). V každém případě od té doby co se vyhýbám některým čerpacím stanicícm jsem ujel 126 000 km bez problému a vše funguje jak ma. At je tam pod kapotou cokoliv, jakkoliv low cost.
Srpen 24, 20169 r Naše rafinerie jsou beznadějně zastaralé a bereme ropu z Ruska, smrtelná kombinace :-(. Majitelé rafinerií z Polska je ždímají a na nás kašlou :-(
Srpen 24, 20169 r Díky za upřesnění, teď už tomu rozumím. Za tu dobu co jezdím s auty na LPG jsem již několik plynařů vystřídal a nakonec zakotvil u jednoho, se kterým jsem spokojen a dělá i to, co popisuješ v závěru, čili jezdí za ním lidi, když už si s tím nikdo neví rady. Naposledy pomohl s LPG systémem Lovato mému kamarádovi, protože to nikdo před ním nedokázal najít příčinu problému. Ale právě on mě na ten vyskytující se problém s ŘJ u BRC upozornil, ale neměl problém mi ho tam namontovat. Nakonec jsem šel pro jistotu do LandiRenzo, abych náhodou pak neměl problém a zatím jsem maximálně spokojen. Zeptám se ho jak tam pojedu na výměnu filtru jestli o té příčině problému ví, když má certifikaci i na BRC a jezdí pravidelně i na školení výrobců LPG systémů. Jinak kvalitu LPG jsem nikdy u žádného auta neřešil a beru plyn tam, kde je zrovna nejlevnější, momentálně za 10,30kč litr a nikdy žádný problém
Srpen 24, 20169 r a kdo to je, jestli ho znám....u Landi bude spíš problém se vstřikovači jak to tu popisují... Upraveno Srpen 25, 20169 r od Malta necituj předchozí příspěvek
Srpen 24, 20169 r Auto-Szotek, Horní Suchá u Havířova. Upraveno Srpen 25, 20169 r od Malta necituj předchozí příspěvek
Srpen 24, 20169 r před 10 hodinami, dusan.k napsal: Ne jen toho prosím ne.Ale radši mlčím. Já nemohu říci křivého slova a maximální spokojenost a to již několik let. Upraveno Srpen 25, 20169 r od Revoxs necituj předchozí příspěvek
Srpen 25, 20169 r to si řekněte přes SZ, to sem nepatří. Revoxs, pokud reaguješ na předchozí příspěvek, necituj ho.
Srpen 30, 20169 r Tak jsem natankoval Tomegas, po 200 km se odlepil měřič paliva ( několik tisíc km neukazoval, od té doby co zrušili Agip a je to MOL), 300 km jsem neměl chybu, potom naskočilo zapalování 1. válec, takže uvidíme. Nyní budu tankovat pouze Tomegas a Primagas ( ten měli u Agipu a fungoval velmi dobře, také uměl oživit měření nádrže LPG). Mám jistotu, že u Kralupolu je něco divné :-(
Srpen 31, 20169 r V 24. 8. 2016 at 22:39, Revoxs napsal: Díky za upřesnění, teď už tomu rozumím. Za tu dobu co jezdím s auty na LPG jsem již několik plynařů vystřídal a nakonec zakotvil u jednoho, se kterým jsem spokojen a dělá i to, co popisuješ v závěru, čili jezdí za ním lidi, když už si s tím nikdo neví rady. Naposledy pomohl s LPG systémem Lovato mému kamarádovi, protože to nikdo před ním nedokázal najít příčinu problému. Ale právě on mě na ten vyskytující se problém s ŘJ u BRC upozornil, ale neměl problém mi ho tam namontovat. Nakonec jsem šel pro jistotu do LandiRenzo, abych náhodou pak neměl problém a zatím jsem maximálně spokojen. Zeptám se ho jak tam pojedu na výměnu filtru jestli o té příčině problému ví, když má certifikaci i na BRC a jezdí pravidelně i na školení výrobců LPG systémů. Jinak kvalitu LPG jsem nikdy u žádného auta neřešil a beru plyn tam, kde je zrovna nejlevnější, momentálně za 10,30kč litr a nikdy žádný problém a kdo to je, jestli ho znám....u Landi bude spíš problém se vstřikovači jak to tu popisují...
Srpen 31, 20169 r http://www.primagas.cz/cerpaci-stanice-lpg-primagas http://www.tomegas.cz/nase-cerpaci-stanice/ mluvil jsem dřív s chlapem, co zaváží Primagas, vozí si to svými auty, kvalitu měli výbornou, možná ho lépe čistí, možná do něj něco přidají, to je jako s benzínem, surový a nebo s aditivy, Agip dřív prodával jen aditivované palivo, jiní klidně benzín a naftu bez aditiv, to vyjde levněji :-(. Čím novější motor a vstřiky, tím potřebují lepší palivo
Srpen 31, 20169 r ..tak v mem okoli ani jedna z uvedenych cerpacek... nejblizsi Hodonin, zajizdka asi 30km... takze mne zustava nadele Kralupol..
Září 3, 20169 r Autor Musím říct, že jsem stejně jako Treo "léčil Octavii" od plynu z Kralupolu. A právě Tomegasem. Po té co začal zlobit třetí měřič paliva, už jsem to neřešil a jezdil beztoho tuším 10 000 km. Pak jsem vzal plnou nádrž Tomegasu a "mrtvý" ukazatel se oživil. Beru nádrž 2x týdně takže nějakou statistiku přehledu mám a s Tomegasem mě vše funguje tak já. Ani jednou nebyl nějaký problém. S Kralupolem opravdu někde není něco v pořádku, těžko říct v jaké fázi distribučního řetězce, ale na vozy to má fatální dopad.
Září 3, 20169 r takže nám tu chcete namluvit, že jeden kapalný plyn je jiný než stejný plyn od jiného dodavatele....no, dobře, jak myslíte...víte vlastně jak funguje MTV v nádrži??? je to prakticky stejný mechanizmus(rámcově) jako v záchodovém splachovači, takže kapalina je vháněna nějakým tlakem do nádrže(splachovače), jak se zvedá hladina a tím zvedá plastový plovák, který se pohupuje na hladině až do té doby, dokud se nedostane hladina plynu(nebo vody) na určitou hladinu, poté dojde k tomu, že vypínací mechanizmus "zaskočí" a tím se zastaví další plnění nádrže....v tom se ještě jistě shodneme....nikdo mě ale nepřesvědčí o tom, že jedna kapalina(myslím plyn) je o tolik řidší než ta druhá, pamatuji i doby, kdy jsme začínali a Flaga vozila na čerpačky jen Propan, pak i situaci, kdy do lahve na VZV)vysokozdvižný vozík) byl natankován jen Butan, ano, byl rozdíl v tlacích, protože propan se odpařuje již při -43 st.C, kdežto butan při .0.5 st.C, ale vždycky to byla kapalina, protože je stlačená a tím pádem je toto medium kapalinou..takže výsledkem je, že vždycky zvedne plovák, který má na vnitřní straně magnet, druhý je na vnější straně nádrže, takže postupně unáší střelku a jede po potenciometru, který jakž takž ukazuje, kolik je plynu v nádrži-nikdy to není přesné....navíc, Kralupol má dost velký výpadek na rafinérii, takže dodává minimum svého plynu a ten se nakupuje, kde se dá po všech zahraničních rafineriích....a dodatek na závěr, od pár dealerů mi bylo potvrzeno, že i čerpačky Tomegas zaváží Kralupol- ten má svého plynu málo, takže jak to vlastně je...a teď do mě Upraveno Září 3, 20169 r od karel.lpg
Září 4, 20169 r Autor Fyzikální princip všichni chápeme. Nicméně je potvrzený fakt, že moje černá Octavie LPG a na druhé straně republiky stříbrná Treova Octavie LPG si nějak nerozuměla s plynem jenž byl veden jako Kralupol. Sice na něj jezdila,ale ukazatel paliva nefungoval dlouhé tisíce km. Po změně zaměstnání a možnosti tankovat při cestě jinde, konkrétně právě Tomegas, ručička ožila a vše funguje včetně dané ručičky jak má. Desítky tisíc km. To je ověřitelný fakt. Netuším co za tím vězí, pro mně je důležité se danému palivu vyhýbat a mít vše funkční. Kromě toho aktuální čerpací stanice Tomegasu jsou zaváženy plynem z rafinerie v Ingolstadtu. Ve vlakových cisternách jsou dováženy do skladu v Branicích u Milevska a Olomouci s dostatečnou kapacitou pro jejich počet čerpacích stanic, odkud jsou pak zaváženy vlastními autocisternami Tomegas. Podnikatelký model pana Tomečka, jenž se vymezil proti místním rafineriim v ČR. Maximálně se mohlo stát, že malý soukromník mohl brát plyn od Tomegasu a pak začal brát od někoho jiného. Tomegas nemá nic společného s českými rafineriemi.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.