Prosinec 18, 201311 r Jen tak pro zajimavost,zde je na prodej Octa s tovární zástavbou na lpg a ma jiny filtr plynne fáze než Octavky prodaváne u nás.Tato je totiž dovoz a vypada to právě na rozebiratelny filtr možna s nějakou lepši vložkou.Škoda Octavia, 1.6 MPI - LPG, XENONY, KŮŽE, TEMPOMAT, VYHŘ.SEDADL
Prosinec 18, 201311 r Ahoj , jsem tu novej a podělím se o své zkušenosti. Octavia II koupeno loni 7/2012, tovární zástavba.Najeto 22 296 Do června letošniho roku vše OK ,spotřeba 7,5.V 18000 po 3000 od garančky, začalo auto hlásit problém diagnostiku motoru v oranžové barvě a motor neběžel tak hladce jako předtím.V servisu po první rychlé diagnostice (protože jsem byl na moravě na dovolené a stalo se to v sobotu) jsem se dozvěděl ,že je to údajně plovák v nádrži.Po přijezdu domů do Budějic jsem se zastavil v servisu a tam jsem se dozvěděl, že to není plovák ale dva plynové střiky.Výměna dvou střiků a náhrada papírového filtru za ten plastový ,jak píše bitttpower ve svém příspěvku.Podle mě ve Škodovce moc dobře ví ,že ty papíráky jsou na prd a automaticky to mění za plasťák.Nicméně jsem tam za týden byl znova ,protože ten nekultivovaný chod motoru nezmizel .Následovala výměna zbývajících dvou střiků,poté motor běží jak hodinky. Co je, ale jinak je protřeba ,protože jsem si hned všimnul,že se zvedla o 0,5 litru.Po rozhovoru s mechanikem ,který opravu prováděl a mém dotazu zda nebyla upravována data , že je spotřeba jiná ,jsem se dozvěděl že data upravena nebyla,ale střiky jsou objednány pod jiným číslem a pravděpodobně mají i větší průměr a to souvisí se spotřebou. V současné době bez problémů a spokojenost. Upraveno Prosinec 18, 201311 r od Nekki
Prosinec 18, 201311 r Ahoj Nekki,pokud budeš mit čas a budeš ochotny ten filtr fotnout tak ho sem klidně dej.Myslim že by to zajimalo víc lidi jak to vypada.Jinak je blbe že ty vstřiky jsou extemně citlive na ten naš "sajrajt" .Jinak přeji at Octavka slouži bez problemu. Upraveno Prosinec 18, 201311 r od bitttpower
Prosinec 19, 201311 r Tento typ filtru se používal u BRC od r.1999,vypadal přesně jako olejový filtr, ale měl propustnost řádově v mikronech, pak byl nahrazen takovými válečkovými,kdo má BRC, tak ho po otevření kapoty uvidí...uvnitř je bavlněná vložka....třeba co jsem viděl od Tartarini, má podobný co je na obrázku, uvnitř je vyměnitelná vložka,..bohužel papírová jako u většiny filtrů...takže u papírových filtrů doporučená výměna max 15 tisíc km......a navíc, aby fitr zachycoval co má, měl by být níž než vstřikovače, ne jak na tom obrázku...
Prosinec 19, 201311 r Pro připomenutí můj filtr po 15 000 km tankování Eurooil, Benzina, Shell a Agip, nikde jinde neberu ten zelený sliz je práce Orlenu, který vlastní "české" výrobce paliv, u nás nekoupíte kvalitní palivo mimo výběrových benzínů Když jsem kupoval octavii, nechtěl jsem diesel, že se prodává hnusná nafta, dnes vím, že se prodává hnusné LPG i benzín. Byl jsem se dívat na Touran CNG, to bude naše další auto, na octavii nebudu čekat, bude horší, menší dojezd, menší výkon, před barákem 2x ukradli xenony všem octaviím ( já mám halogenky) atd Upraveno Prosinec 19, 201311 r od treo
Prosinec 19, 201311 r Ja bych ještě s tim CNG chvili počkal,přece jen neni ještě moc čerpaček a kdovi jak to bude s cenou cng.Navíc autorizovane servisy a alternativni palivo nejde moc dohromady.Ale samozřejmně pokud jsi rozhodnuty tak přeji aby ti Touran na CNG sloužil lip než Octa na Lpg
Prosinec 19, 201311 r Pro připomenutí můj filtr po 15 000 km tankování Eurooil, Benzina, Shell a Agip, nikde jinde neberu Tento filtr se dával "někdy do sad" Landi Renza. Byl to jednorázový, kdysi sem ho taky jednou rozřezával. Jinak používají rozdělávací v papíru, ale lze ho sehnat i v polyesteru. Nyní lze sehnat jednorázový i v "bulprenu" ale nevím co to znamená . Co se týče vstřiků, je to průser. Nicméně já osobně udělal jednom dvě auta s Landi Renzo. Jeden má najeto cca 115000km a druhý má 60 000km. Co se týče vstřiků, tak zatím v pohodě. Akorát jeden měl podpálené ventily před 2 lety. Nyní auto mám o5 na dílně. Tentokráte váha vzduchu.
Prosinec 19, 201311 r Ahoj bitttpower, dík ,jak to jen půjde a bude trochu čas, pokusím se to blejsknout. Jinak namontovaný to mám stejně jak na tom obrázku,jak se zmínil ,karel lpg.
Prosinec 19, 201311 r PauLofWoCC:A nahodou polyesterovy jednorazovy asi neni že?Bulpren:to by mne taky zajimalo co to vlastně je Nekki:Jasně však jak ti to vyjde tak to vyfot,chtělo by to krapet z blízky,protože na tom obrázku je to pro mne moc daleko .By mne zajimalo jaka tam je vložka co tam dala Škodovka,protože jestli dali do toho rozebiratelneho filtru zas papírovy a ne polyester tak by tim moc nevyřešili co se tyče zanašeni vstřiku. Upraveno Prosinec 19, 201311 r od bitttpower
Prosinec 20, 201311 r Bulpren SVšeobecný popis Bulpren S je retikulovaná PU pěna na polyesterové bázi.Buněčná struktura je plně otevřená, tzn. neobsahuje žádné uzavřené buňky. Toho se dosahuje při tepelném retikulačním procesu, při kterém se všechny buněčné membrány, které zůstaly po vypěnění rozbijí a splynou s buněčnými žebry.Bulpren S je standardní filtrační pěna s objemovou hmotností cca 30 kg/m3.Použití při filtraci: Díky kalibrované velikosti buněk, stejnorodé buněčné struktuře a trojrozměrné síti je tato pěna ideálním materiálem k filtrování a předfiltrování v automobilovém průmyslu, stejně jako ve větracích a klimatizačních zařízeních.Kalibrovaná velikost a otevřenost buněk zajišťuje stálou účinnost při filtrování, přičemž trojrozměrná síť dovoluje použití při vysokém stupni prašnosti, aniž by se podstatně projevila tlaková ztráta. Pěnu je možno vytřepávat, prát. Pak je ji možno použít opakovaně.Všeobecné znalosti a možnosti použití: Skutečný objem pěnových žeber činí pouze 3% objemu pěny. Voda, benzín, žíraviny a detergenty, minerální oleje, tuky, atd., nezapříčiňují u této pěny bobtnání. Většina organických látek (benzol, etanol, chloroform..) nabobtnává pěnu, přičemž míra poškození je závislá na typu pěny.Pěna se může řezat, frézovat, lepit, nastavovat a vysekávat. Bulpren S může být tepelně komprimován.Lze je napouštět speciálními látkami, čímž pak získává zvláštní vlastnosti (keramické filtry apod.) P.S. navíc si takhle z hlavy nepamatuji, ale když budete potřebovat vědět nějaké další podrobnosti tak se ptejte Upraveno Prosinec 20, 201311 r od Sudetak
Prosinec 21, 201311 r Sudetaku, tak tomu říkám přednáška ...hned mám lepší pocit, že mi auto jede líp...až dost informací, ale ok...
Prosinec 23, 201311 r Multiventil vyměněn, do úplně prázdné nádrže natankováno 40,3 litru LPG, žádný pokrok, takže tomu dávám tak 22 000 km........ asi mám starý model a nový model multiventilu si koupím za své, protože auto za 10 000 km vypadne ze záruky
Prosinec 23, 201311 r Tak to je špatne .Jsem myslel že už bude aspon někdo komu se tam podaři dat těch 44 l a ono nic.
Únor 21, 201411 r Tak jsem našel test Octavie továrni zastavby lpg ještě s "kostičkou" na přepnuti lpg. 3:31 Škoda Octavia LPG 1,6 MPi z kanálu superautosalon 42 407 zhlédnutí
Březen 6, 201411 r Mám nové vstřikovače a přidaný jeden filtr na LPG. Ujeto cca 52 000 km. Mluvil jsem s taxikářem a ten měnil v 60 000 km vstřiky, auto bylo v záruce. Já jsem to zvládl také v záruce. Myslel jsem si, že to do 60 000 km zvládnou odladit, dnes si to již nemyslím. Kdybych bral LPG na západě, určitě bych měl méně problémů..... Toto auto není pro východní trhy :-(
Březen 6, 201411 r Tak je to dane tou sračkou co tady tankujeme do nadrži .A ten filtr ti přidali ve škodovce?Nevim proč už tam nedali rovnou nějaky polyesterovy.Jestli budeš mit čas tak to zkus fotnout,celkem by mne zajimalo jak to vypada s dvěma filtry.Diky Upraveno Březen 6, 201411 r od bitttpower
Březen 6, 201411 r Já včera řešil Fabii 1,2 s Omegasem. Vstřiky na sračku, ale taky za 220 000km. Což myslím, je slušné.
Březen 7, 201411 r Ty jo tak to je hodně pěkny najezd,to kdyby ujela origo zastavba v Octavce bez vyměny vstřiku, tak by se asi nikdo nezlobil.A co tam měl za filtr?Nějaky lepši?
Březen 7, 201411 r Já včera řešil Fabii 1,2 s Omegasem. Vstřiky na sračku, ale taky za 220 000km. Což myslím, je slušné. na kolik vyjde oprava a co tam bylo za vsriky..
Březen 7, 201411 r Vstřiky MEDy. To samé co je v Octaviích, akorát jiný rozměr dávky. Cena dle Fedora á - 2435 Kč (cena pro běžného uživatele) Kupodivu filtr alá Certools - no qualitet. Jenže ten člověk dost jezdí - jestli to má na to vliv???
Březen 7, 201411 r nová úprava od škody takže výměna filtru za jiný model, ale je umístěn nad vstřiky, tak tomu moc nevěřím. Aspoň ten filtr vypadá jako odkalovací nádržka :-) Upraveno Březen 7, 201411 r od treo
Březen 8, 201411 r Důležité je, jestli je tam vyměnitelná a jaká vložka tam je. Kdo je výrobcem asi nevíš co? Na Valtek to nevypadá.
Březen 8, 201411 r Na filtru je napsáno Made in Italy :-) UF5 PA66 GR35 67R-010292 Class 2 110R-000238-C Type97 nemám brýle a tak některá čísla nemusí být ta správná Upraveno Březen 8, 201411 r od treo
Březen 9, 201411 r Tak snad tam dali ve škodovce polyester,pač dat tam zas papir by nemělo moc smysl...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.