Weitr Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Zdar, nechal jsem vyměnit na mojí fabii I rs nachipované 121kw plnou syntetiku + filtry. A chci se zeptat na kolik ujetých km je tento olej? Na 15 tis a nebo je to na těch 30 tis. Mám Castrol 5W 40.Mimochodem jsem ho našel až ted na netu za super cenu. http://www.top-oleje.cz/olej-castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-1-l-p1181 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 (editace) Každej poradí asi něco jinýho.. ale já konkrétně u načipovanýho diesla měním olej po 10-12tis. km... a to tam mám longlife. Přece jen olej ztácí své vlastnosti a u načipovaných aut se doporučuje po 8-10tis., je to sice opruz, ale ber to jako dobrou investici, přece jen je to důležitá součást motoru a odrbávat se taky nemusí vyplatit. Editováno: 27. Únor 2011, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Toto je obyč olej - ne Long Life takže výměna 1 rok,nebo 15 tis km. Čip dle mýho názoru a zkušeností nemá vliv na olej,ale spíš nekvalitní nafta a způsob jízdy - krátké dlouhé trasy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 (editace) To že to není Longlife, to vím, uváděl jsem to, že mi ho tam dávaj (byl za dobrou cenu) a stejně měním po 10tis. . On přece jen čip s olejem je spojenej, ten kdo si nechá dělat čip, tak tomu auto taky někdy naloží a to vše dostává zabrat, olej kterej postupně ztrácí své vlastnosti je lepší vyměnit dřve, on ti to ten motor oplatí poté třeba delší výdržíí. Ale je to každému na zvážení.. Samozřejmě základní servisní itervaly tady umí na zpaměť asi každej. Editováno: 28. Únor 2011, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 není to long life = jak je tu psáno rok nebo 15000km a pryč....pokud se jezdí krátké trasy a couračky, je dobrý ho vyměnit dřív, stejně tak když je chip, je dobrý stejně jako rozvody dřív měnit i olej - osobně měním co 10tkm.....namáhání částí otoru (vyšší tlaky a teploty) a naše "kvalitní" nafta ten olej celkem rychle degraduje a ušetřit pár stovek ročně je oproti možným výdajům za opravu pakatel jinak bych se tou plnou syntetikou tolik neoháněl...tady něco k rozšíření obzorů http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.