Přejít na obsah

Fabia TDi 121kw výměna oleje

Doporučené příspěvky

Zdar, nechal jsem vyměnit na mojí fabii I rs nachipované 121kw plnou syntetiku + filtry. A chci se zeptat na kolik ujetých km je tento olej? Na 15 tis a nebo je to na těch 30 tis. Mám Castrol 5W 40.Mimochodem jsem ho našel až ted na netu za super cenu.

http://www.top-oleje.cz/olej-castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-1-l-p1181

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každej poradí asi něco jinýho.. ale já konkrétně u načipovanýho diesla měním olej po 10-12tis. km... ;) a to tam mám longlife.

Přece jen olej ztácí své vlastnosti a u načipovaných aut se doporučuje po 8-10tis., je to sice opruz, ale ber to jako dobrou investici, přece jen je to důležitá součást motoru a odrbávat se taky nemusí vyplatit. ;)

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři

To že to není Longlife, :p to vím, uváděl jsem to, že mi ho tam dávaj (byl za dobrou cenu) :) a stejně měním po 10tis. . On přece jen čip s olejem je spojenej, ten kdo si nechá dělat čip, tak tomu auto taky někdy naloží a to vše dostává zabrat, olej kterej postupně ztrácí své vlastnosti je lepší vyměnit dřve, on ti to ten motor oplatí poté třeba delší výdržíí. :);) Ale je to každému na zvážení.. Samozřejmě základní servisní itervaly tady umí na zpaměť asi každej. :)

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři

není to long life = jak je tu psáno rok nebo 15000km a pryč....pokud se jezdí krátké trasy a couračky, je dobrý ho vyměnit dřív, stejně tak když je chip, je dobrý stejně jako rozvody dřív měnit i olej - osobně měním co 10tkm.....namáhání částí otoru (vyšší tlaky a teploty) a naše "kvalitní" nafta ten olej celkem rychle degraduje a ušetřit pár stovek ročně je oproti možným výdajům za opravu pakatel :)

jinak bych se tou plnou syntetikou tolik neoháněl...tady něco k rozšíření obzorů ;)http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...