Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdar, nechal jsem vyměnit na mojí fabii I rs nachipované 121kw plnou syntetiku + filtry. A chci se zeptat na kolik ujetých km je tento olej? Na 15 tis a nebo je to na těch 30 tis. Mám Castrol 5W 40.Mimochodem jsem ho našel až ted na netu za super cenu.

http://www.top-oleje.cz/olej-castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-1-l-p1181

Každej poradí asi něco jinýho.. ale já konkrétně u načipovanýho diesla měním olej po 10-12tis. km... ;) a to tam mám longlife.

Přece jen olej ztácí své vlastnosti a u načipovaných aut se doporučuje po 8-10tis., je to sice opruz, ale ber to jako dobrou investici, přece jen je to důležitá součást motoru a odrbávat se taky nemusí vyplatit. ;)

Upraveno od Jarys

Toto je obyč olej - ne Long Life takže výměna 1 rok,nebo 15 tis km. Čip dle mýho názoru a zkušeností nemá vliv na olej,ale spíš nekvalitní nafta a způsob jízdy - krátké dlouhé trasy.

To že to není Longlife, :p to vím, uváděl jsem to, že mi ho tam dávaj (byl za dobrou cenu) :) a stejně měním po 10tis. . On přece jen čip s olejem je spojenej, ten kdo si nechá dělat čip, tak tomu auto taky někdy naloží a to vše dostává zabrat, olej kterej postupně ztrácí své vlastnosti je lepší vyměnit dřve, on ti to ten motor oplatí poté třeba delší výdržíí. :);) Ale je to každému na zvážení.. Samozřejmě základní servisní itervaly tady umí na zpaměť asi každej. :)

Upraveno od Jarys

není to long life = jak je tu psáno rok nebo 15000km a pryč....pokud se jezdí krátké trasy a couračky, je dobrý ho vyměnit dřív, stejně tak když je chip, je dobrý stejně jako rozvody dřív měnit i olej - osobně měním co 10tkm.....namáhání částí otoru (vyšší tlaky a teploty) a naše "kvalitní" nafta ten olej celkem rychle degraduje a ušetřit pár stovek ročně je oproti možným výdajům za opravu pakatel :)

jinak bych se tou plnou syntetikou tolik neoháněl...tady něco k rozšíření obzorů ;)http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.