Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Pokoušel se někdo o opravu bezpečnostních pásu? Mám konkrétně na mysli navíjení ,je tam asi slabá pružina jde to opravit??
dík hned zítra to testnu
  • o 1 rok později...
Vloženo

zdravim hladal som nieco pas alebo pasy nic som nenasej zalozil temu-ak uz je o tom pisane poprosim to vymazat.potom aj link.dakujem.

mam take problem ze na zadna sedacka co je ten stredny pas je zaseknuty ako to viem opravit?dal som len kryt dole dalej co mam robit.stalo sa aj vam?

dakujem.

Vloženo

Prostredny 3bodovy pas je isteny, pokial nemas sedacku zaklapnutu, tak je zablokovany.

Ak Ti nejde ani ked ju zaklapnes, tak si pozri, ci normalne beha ta "zapadka", ktora je paralelne popri zapadke zaistujucej sedadlo v spravnej polohe. Od nej ide bowden do navijaku.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ak nezabudnem, tak Ti to odfotim.

Musis skusit zaklapnut sedadlo (alebo podvihnut tu zaistovaciu zapadku paralelnu so zaistenim sedadla) a potom stlacit molitan, aby sa pas trochu uvolnil. Nasledne by Ti mal ist trochu dovnutra a potom pojde vytiahnut. Este to ale nerob, az ked Ti dam foto, ako je to spravene vnutri sedacky. ;)

Vloženo
Ak nezabudnem, tak Ti to odfotim.

Musis skusit zaklapnut sedadlo (alebo podvihnut tu zaistovaciu zapadku paralelnu so zaistenim sedadla) a potom stlacit molitan, aby sa pas trochu uvolnil. Nasledne by Ti mal ist trochu dovnutra a potom pojde vytiahnut. Este to ale nerob, az ked Ti dam foto, ako je to spravene vnutri sedacky. ;)

no skusal som podvihnut tu zaistovacie zapadku a potom molina-to ako a kde?

post-19877-1248107778_thumb.jpg

Vloženo

Nie tak, zle som sa asi vyjadril.

Musis podvihnut zapadku, ktora je na jednom konci bowdenu (z druhej strany ako je ten cerveny kruzok), aby si odblokoval navijak a potom pritlacit molitan, aby si uvolnil pas (ako je ten modru kruzok), skratka uvolnit pas, aby nebol taky napnuty a dal sa povytiahnut.

sedacka_vnutro_01.jpg

zapadka je paralelne s tou, ktora zaistuje sedacku, na pas je ta tensia na lavej strane

zapadka_01.JPG

a podvihnes ju jednoducho prstom. ;)

zapadka_02.JPG

• o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj chlapy, chtěl jsem se vás zeptat mám oct 1 rok 1997 a chtěl jsem se zeptat jestly tadyten model má už kontrolku bezpečnostních pásu na přístrojové desce? že se my tam kontrolka rozsvítí jednou blikne a potom svítí ale nevím co to je jestli to je že se musí zapnout pásy a nebo to je airbag a když zapnu všechny pásy tak to pořád svítí. viz. příloha :help:

Vloženo (editace)

To už jsem skoušel to napojit na diagnostiku a akorát co mi to píše tak je kod:

65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00--

00532 - Shareware Version. To Decode all DTCs

Tak nevím co to je moc anglicky neumím :aggressive:

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Vloženo

65535 je vadná řídící jednotka (dle VIS) - kontrola nebo výměna

00532 je napájecí napětí nesmysliný signál

příčina: řídící jednotak byla zapojena při zapnutém zapalování, přerušené vedení nebo zkrat, při zapnutém zapalování žádné napětí na svorce 15, vadná ŘJ motoru, relé napětí na svorce 30 vadné

popis chyb dle VIS

• o 6 měsíců později...
Vloženo

kupil som octaviu 1 rv1999 a su tam len 4 bezp. pasy, ale spodnych uchytov v sedadlach je 5. videl som ze stredny pas byva niekde vnutri v sedadle hore, len ja tam nemam ani ziadnu dieru ze by tam niekedy bol nejaky pas namotany. boli aj Octavie so 4 bezp. pasmi ?

Vloženo

jak už tu napsali, podívej se pod sedačku, tam bude schovaný bederní pás, jinak jsou i zadní sedačky se 3mi plnohodnotnými pásy, ale to bylo asi až od určitého roku a výbavy :)

• o 3 roky později...
Vloženo

Zdravím,

víte někdo, co znamená ten dopínač pásů, mám octavii 97 a na mechanismu pásů mám napsáno s dopínačem, ale nikdy jsem nepochopil co to vlastně znamená nebo jaká je funkce dopínače. Dik :-D

Vloženo

Nechápu, proč se na to ptáš v sekci FI, když tady u jedničkových Octavií jsem našel minimálně čtyři témata o bezpečnostních pásech (všechny jsem je sloučil).  :kol-32: Takže tvůj příspěvek jsem přesunul. Vysvětlení je zde (bohužel to mám jen v němčině):

post-32075-0-01188700-1432391643_thumb.j

• o 3 roky později...
Vloženo

Sice je to 7 let, ale stejně...

Koupil jsem Fábii 1, facelift, krátká a vzadu samozřejmě tříbodový pás. Po koupi normálně fungoval, ale bylo rozbité sklápění dvojsedačky. To jsem opravil výměnou táhla (klasika, ulomené pacičky na konci), ale od té doby nejde odvíjet prostřední pás. Zkoušel jsem hledat tu pacičku, co je na fotce výše, ale vůbec tam nebyla :-o . Svítil jsem si do toho baterkou a kde nic tu nic.

Nějaký nápad čím by to mohlo být?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...