Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Po přečteni koment k parkovacím,respektive k obrysovym zarovkam usuzuji,ze na to jeste nikdo nepřišel(jak to prepsat v jednotce) a co takhle u mlhovek? nevedel by nekdo? O moznosti rezistoru vím...

Pro mlhovky u O2 jsou k dispozici perfektni extremne zlute zarovky (H8-Nokya Hyper Yellow) s vybornou intezitou a dobrou zivotnosti, takze zde si myslim, ze na rozdil od potkavacich (obrysovych) svetel by to bylo samoucelne, az nefunkcni reseni, i vzhledem k pozadovane berevne teplote svetelnych zdroju do mlhovych svetel... Tak jedovate žluté a intenzivně svítící LED zdroje (a cenově dostupné) jsem zatím neviděl.

Takze zakladni otazka pro "LED do mlhovek" zni PROČ ?

• Autor

pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni

pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni

Ale ja napr. mam sdruzene svitilny, ve kterych mlhova zarovka, a zarovka pro denni sviceni, mel jsi na mysli tuto zarovku pro denni sviceni ? Pokud ano, to se zde resilo (a resi v jinem threadu) jiz mnohokrat.

Pokud mas na mysli (pouze) mlhovky u predFL verzi O2, ktere jsou skutecne jen mlhovky, tak ty jako denni svetla asi pouzivat nemuzes... Mlhove svetlo (reflektor) slouzi skutecne k osvetleni prostoru pred autem, svetla pro denni sviceni naopak VUBEC neslouzi k osvetleni.

• 1 rok později...

Ahoj všem,

prosím o radu. Mám denní svícení LED diodama na OII v mlhovkách a na přístrojovce to hlásí chybu že jsou mlhovky vadné.

Nemáte někdo zkušenost jak toto oblbnout?

Díky

Martin

dodělat odporem odpovídající zátěž

Určitě to stačí? A jak to změřím?

Zpočítej, kolik Wattů maj LED a kolik žárovky, pak proud a napětí a z toho určíš-zpočítáš odpor žárovek a LEDek.

Odpor žárovek - odpor LED = odpor kterej tam musíš dát.

no ale to si vubec nepomuže elektřinu kterou ušetři že ma led tak protopí na odporu a odpor bude hřat :feve: to snad nechat tam žarovku

ono taky tady nejde o nějaké šetření.. ale o to, že LED ti tam vydrží prakticky nafurt a navíc to vypadá hezky..

Palubní PC je proste naprogramovaný na určitou zátěž, leda bys chtěl přeprogramovat software v autě:)

Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím.

Díky

Martin

Takže nikdo nic neví? Jak to mám spočítat?

A nejde někde v BCM odkódovat hlídání žárovek deního svícění. Slyšel jsem, že to někdo dělal.

pár vzorečků a dej se do počítání...el. výkon P=U x I (U-napětí, I-proud - Ampéry/volty), pak ohmův zákon...tzn. R=U/I (R-odpor - ohmy, zbytek znáš)

Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím.

Díky

Martin

Protopit 35W je dost problem , zkus tam několik žarovek ruznej wataži kolik ti bude stačit , při 35W máš proud cca 3A , Nezdá se mě že by led 1.4W měla stejnou svitivost jako 35W žarovka

Upraveno od zbek

Tak ted jsem z toho jelen. Toto svícení tam bylo když jsem to koupil a ta chyba na přistrojovce mě štve. Kdyby to šlo odkodoavt tak řekněte, přijedu a zapltaím.

Nikdo nic? Jak říkám, za opravu zaplatím :)

a co to zkusit prekodovat na led denni svetla jako ma RS?

V toms e právě nevyznám tak nevím jak to udělat. Diagnostiku má kámoš ale taky neví.

• 4 týdny později...

Máte zkušenost, jakou LED žárovku umístnit místo standardní do denního svícení OII facelift? Moje pokusy vždy selhaly na kontrolce žárovky na přístrojové desce...

http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks-

Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal :palec2:

Akože si mám kupit LED (driahšiu ako žiarovka) ktorá má v sebe Rezistor, aby RJ nehlásila chybu žiarovky. Takže keď odíde LED a Rezistor bude dobrý, tak je všetko OK. Toto mi nejako nejde do hlavy! Veď od 2011/02 je povinnosťou nových vozidiel mať denné svietenie so zníženou spotrebou ... to riešia tiež takto (Odporom) alebo rozumne konfiguráiou riadiacej jednotky?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.