Publikováno Březen 24, 201015 r Po přečteni koment k parkovacím,respektive k obrysovym zarovkam usuzuji,ze na to jeste nikdo nepřišel(jak to prepsat v jednotce) a co takhle u mlhovek? nevedel by nekdo? O moznosti rezistoru vím...
Březen 25, 201015 r Pro mlhovky u O2 jsou k dispozici perfektni extremne zlute zarovky (H8-Nokya Hyper Yellow) s vybornou intezitou a dobrou zivotnosti, takze zde si myslim, ze na rozdil od potkavacich (obrysovych) svetel by to bylo samoucelne, az nefunkcni reseni, i vzhledem k pozadovane berevne teplote svetelnych zdroju do mlhovych svetel... Tak jedovate žluté a intenzivně svítící LED zdroje (a cenově dostupné) jsem zatím neviděl. Takze zakladni otazka pro "LED do mlhovek" zni PROČ ?
Březen 25, 201015 r pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni Ale ja napr. mam sdruzene svitilny, ve kterych mlhova zarovka, a zarovka pro denni sviceni, mel jsi na mysli tuto zarovku pro denni sviceni ? Pokud ano, to se zde resilo (a resi v jinem threadu) jiz mnohokrat. Pokud mas na mysli (pouze) mlhovky u predFL verzi O2, ktere jsou skutecne jen mlhovky, tak ty jako denni svetla asi pouzivat nemuzes... Mlhove svetlo (reflektor) slouzi skutecne k osvetleni prostoru pred autem, svetla pro denni sviceni naopak VUBEC neslouzi k osvetleni.
Duben 27, 201114 r Ahoj všem, prosím o radu. Mám denní svícení LED diodama na OII v mlhovkách a na přístrojovce to hlásí chybu že jsou mlhovky vadné. Nemáte někdo zkušenost jak toto oblbnout? Díky Martin
Duben 29, 201114 r Zpočítej, kolik Wattů maj LED a kolik žárovky, pak proud a napětí a z toho určíš-zpočítáš odpor žárovek a LEDek. Odpor žárovek - odpor LED = odpor kterej tam musíš dát.
Květen 1, 201114 r no ale to si vubec nepomuže elektřinu kterou ušetři že ma led tak protopí na odporu a odpor bude hřat to snad nechat tam žarovku
Květen 2, 201114 r ono taky tady nejde o nějaké šetření.. ale o to, že LED ti tam vydrží prakticky nafurt a navíc to vypadá hezky.. Palubní PC je proste naprogramovaný na určitou zátěž, leda bys chtěl přeprogramovat software v autě
Květen 2, 201114 r Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím. Díky Martin
Květen 5, 201114 r A nejde někde v BCM odkódovat hlídání žárovek deního svícění. Slyšel jsem, že to někdo dělal.
Květen 5, 201114 r pár vzorečků a dej se do počítání...el. výkon P=U x I (U-napětí, I-proud - Ampéry/volty), pak ohmův zákon...tzn. R=U/I (R-odpor - ohmy, zbytek znáš)
Květen 5, 201114 r Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím. Díky Martin Protopit 35W je dost problem , zkus tam několik žarovek ruznej wataži kolik ti bude stačit , při 35W máš proud cca 3A , Nezdá se mě že by led 1.4W měla stejnou svitivost jako 35W žarovka Upraveno Květen 5, 201114 r od zbek
Květen 5, 201114 r Tak ted jsem z toho jelen. Toto svícení tam bylo když jsem to koupil a ta chyba na přistrojovce mě štve. Kdyby to šlo odkodoavt tak řekněte, přijedu a zapltaím.
Květen 11, 201114 r V toms e právě nevyznám tak nevím jak to udělat. Diagnostiku má kámoš ale taky neví.
Červen 4, 201114 r Máte zkušenost, jakou LED žárovku umístnit místo standardní do denního svícení OII facelift? Moje pokusy vždy selhaly na kontrolce žárovky na přístrojové desce...
Červen 4, 201114 r http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks- Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal
Červen 6, 201114 r http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks- Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal Akože si mám kupit LED (driahšiu ako žiarovka) ktorá má v sebe Rezistor, aby RJ nehlásila chybu žiarovky. Takže keď odíde LED a Rezistor bude dobrý, tak je všetko OK. Toto mi nejako nejde do hlavy! Veď od 2011/02 je povinnosťou nových vozidiel mať denné svietenie so zníženou spotrebou ... to riešia tiež takto (Odporom) alebo rozumne konfiguráiou riadiacej jednotky?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.