Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Po přečteni koment k parkovacím,respektive k obrysovym zarovkam usuzuji,ze na to jeste nikdo nepřišel(jak to prepsat v jednotce) a co takhle u mlhovek? nevedel by nekdo? O moznosti rezistoru vím...

Pro mlhovky u O2 jsou k dispozici perfektni extremne zlute zarovky (H8-Nokya Hyper Yellow) s vybornou intezitou a dobrou zivotnosti, takze zde si myslim, ze na rozdil od potkavacich (obrysovych) svetel by to bylo samoucelne, az nefunkcni reseni, i vzhledem k pozadovane berevne teplote svetelnych zdroju do mlhovych svetel... Tak jedovate žluté a intenzivně svítící LED zdroje (a cenově dostupné) jsem zatím neviděl.

Takze zakladni otazka pro "LED do mlhovek" zni PROČ ?

• Autor

pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni

pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni

Ale ja napr. mam sdruzene svitilny, ve kterych mlhova zarovka, a zarovka pro denni sviceni, mel jsi na mysli tuto zarovku pro denni sviceni ? Pokud ano, to se zde resilo (a resi v jinem threadu) jiz mnohokrat.

Pokud mas na mysli (pouze) mlhovky u predFL verzi O2, ktere jsou skutecne jen mlhovky, tak ty jako denni svetla asi pouzivat nemuzes... Mlhove svetlo (reflektor) slouzi skutecne k osvetleni prostoru pred autem, svetla pro denni sviceni naopak VUBEC neslouzi k osvetleni.

• 1 rok později...

Ahoj všem,

prosím o radu. Mám denní svícení LED diodama na OII v mlhovkách a na přístrojovce to hlásí chybu že jsou mlhovky vadné.

Nemáte někdo zkušenost jak toto oblbnout?

Díky

Martin

dodělat odporem odpovídající zátěž

Určitě to stačí? A jak to změřím?

Zpočítej, kolik Wattů maj LED a kolik žárovky, pak proud a napětí a z toho určíš-zpočítáš odpor žárovek a LEDek.

Odpor žárovek - odpor LED = odpor kterej tam musíš dát.

no ale to si vubec nepomuže elektřinu kterou ušetři že ma led tak protopí na odporu a odpor bude hřat :feve: to snad nechat tam žarovku

ono taky tady nejde o nějaké šetření.. ale o to, že LED ti tam vydrží prakticky nafurt a navíc to vypadá hezky..

Palubní PC je proste naprogramovaný na určitou zátěž, leda bys chtěl přeprogramovat software v autě:)

Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím.

Díky

Martin

Takže nikdo nic neví? Jak to mám spočítat?

A nejde někde v BCM odkódovat hlídání žárovek deního svícění. Slyšel jsem, že to někdo dělal.

pár vzorečků a dej se do počítání...el. výkon P=U x I (U-napětí, I-proud - Ampéry/volty), pak ohmův zákon...tzn. R=U/I (R-odpor - ohmy, zbytek znáš)

Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím.

Díky

Martin

Protopit 35W je dost problem , zkus tam několik žarovek ruznej wataži kolik ti bude stačit , při 35W máš proud cca 3A , Nezdá se mě že by led 1.4W měla stejnou svitivost jako 35W žarovka

Upraveno od zbek

Tak ted jsem z toho jelen. Toto svícení tam bylo když jsem to koupil a ta chyba na přistrojovce mě štve. Kdyby to šlo odkodoavt tak řekněte, přijedu a zapltaím.

Nikdo nic? Jak říkám, za opravu zaplatím :)

a co to zkusit prekodovat na led denni svetla jako ma RS?

V toms e právě nevyznám tak nevím jak to udělat. Diagnostiku má kámoš ale taky neví.

• 4 týdny později...

Máte zkušenost, jakou LED žárovku umístnit místo standardní do denního svícení OII facelift? Moje pokusy vždy selhaly na kontrolce žárovky na přístrojové desce...

http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks-

Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal :palec2:

Akože si mám kupit LED (driahšiu ako žiarovka) ktorá má v sebe Rezistor, aby RJ nehlásila chybu žiarovky. Takže keď odíde LED a Rezistor bude dobrý, tak je všetko OK. Toto mi nejako nejde do hlavy! Veď od 2011/02 je povinnosťou nových vozidiel mať denné svietenie so zníženou spotrebou ... to riešia tiež takto (Odporom) alebo rozumne konfiguráiou riadiacej jednotky?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.