Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Po přečteni koment k parkovacím,respektive k obrysovym zarovkam usuzuji,ze na to jeste nikdo nepřišel(jak to prepsat v jednotce) a co takhle u mlhovek? nevedel by nekdo? O moznosti rezistoru vím...

Vloženo

Pro mlhovky u O2 jsou k dispozici perfektni extremne zlute zarovky (H8-Nokya Hyper Yellow) s vybornou intezitou a dobrou zivotnosti, takze zde si myslim, ze na rozdil od potkavacich (obrysovych) svetel by to bylo samoucelne, az nefunkcni reseni, i vzhledem k pozadovane berevne teplote svetelnych zdroju do mlhovych svetel... Tak jedovate žluté a intenzivně svítící LED zdroje (a cenově dostupné) jsem zatím neviděl.

Takze zakladni otazka pro "LED do mlhovek" zni PROČ ?

Vloženo

pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni

Ale ja napr. mam sdruzene svitilny, ve kterych mlhova zarovka, a zarovka pro denni sviceni, mel jsi na mysli tuto zarovku pro denni sviceni ? Pokud ano, to se zde resilo (a resi v jinem threadu) jiz mnohokrat.

Pokud mas na mysli (pouze) mlhovky u predFL verzi O2, ktere jsou skutecne jen mlhovky, tak ty jako denni svetla asi pouzivat nemuzes... Mlhove svetlo (reflektor) slouzi skutecne k osvetleni prostoru pred autem, svetla pro denni sviceni naopak VUBEC neslouzi k osvetleni.

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj všem,

prosím o radu. Mám denní svícení LED diodama na OII v mlhovkách a na přístrojovce to hlásí chybu že jsou mlhovky vadné.

Nemáte někdo zkušenost jak toto oblbnout?

Díky

Martin

Vloženo

Zpočítej, kolik Wattů maj LED a kolik žárovky, pak proud a napětí a z toho určíš-zpočítáš odpor žárovek a LEDek.

Odpor žárovek - odpor LED = odpor kterej tam musíš dát.

Vloženo (editace)

Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím.

Díky

Martin

Protopit 35W je dost problem , zkus tam několik žarovek ruznej wataži kolik ti bude stačit , při 35W máš proud cca 3A , Nezdá se mě že by led 1.4W měla stejnou svitivost jako 35W žarovka

Editováno: , autor: zbek
  • o 4 týdny později...
Vloženo

http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks-

Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal :palec2:

Akože si mám kupit LED (driahšiu ako žiarovka) ktorá má v sebe Rezistor, aby RJ nehlásila chybu žiarovky. Takže keď odíde LED a Rezistor bude dobrý, tak je všetko OK. Toto mi nejako nejde do hlavy! Veď od 2011/02 je povinnosťou nových vozidiel mať denné svietenie so zníženou spotrebou ... to riešia tiež takto (Odporom) alebo rozumne konfiguráiou riadiacej jednotky?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...