Publikováno Červenec 12, 201114 r Zdravim Mám Škoda Octavia 1,9 tdi 66 Kw 4x4, r.v. 2001 Trochu mě trápí sjíždění zadních pneu. Letní mám rozměr 205/50 R17 a zimní klasika 195/65 R15. Zatímco přední mi vydrží cca 2 sezony tak zadní stěží jednu. Sjíždění je rovnoměrné (možná vnitřky nepatrně víc), ale na celkovém opotřebení je to neznatelné, navíc mi už v autorizovaném sevisu seřizovali geometrii i na zadní nápravě. Levé kolo je v normě a pravé trochu rozbíhavé, ale nepatrně. Nemáte někdo zkušenosti, co s tím??? Chápal bych trochu zimní pneu, kdy se haldex spíná mnohem častěji, ale proč letní? Díky za všechny poznatky a názory. Upraveno Srpen 1, 201114 r od noonman
Listopad 11, 201113 r Já to měl rozhozené z výroby. V NH to v záruce rozhodili ještě víc. Až na zásah z MB to dali do kupy na Jarově. Přední se sjížděj víc Haldex nehaldex. Tahaj a prokluzujou nejdřív přední než se připojí zadek...
Listopad 12, 201113 r Zdravim mě to děla to same sazel sem na geometrii dost velka zbihavost po opravě mam najeto malo km tak uvidim
Listopad 12, 201113 r Ja sem hybal s rozvorem a zbihavosti na šroubech na ramenu mam větši diry je to jen par milimetru ale geometrii to moc pomohlo .Odklon kol nastavit nejde.
Leden 6, 201213 r Poradi někdo jak je to stou sbihavosti.Dnes sem to zkoušel u kamoše a ma zadek vic zavřeny.Oba na geometrii v poho.Nema nikdo stupně nastaveni 4*4
Leden 18, 201213 r Nenajde se někdo kdovi jaka je ta hodnota našel sem akorat škoda 120 max 2mm poradi nekdo jak octavka 4*4
Leden 27, 201213 r No řešil jsem to 2 roky, až se to v servisu naučili, nešteluje se to nějak šroubama, ale musí se náprava povolit a pak to trochu jde, ale na jedné straně mám jinak odklon a nedá se to napravit. Pokud udělám geometrii min. 2x za rok tak je vše OK, a gumy se sjíždí stejně.
Leden 31, 201213 r na geometrii jsem byl před týdnem a byla OK, zadní pneu se sjíždí normálně a hodnoty jaké tam mám ti napíšu ráno jak to najdu
Únor 1, 201213 r tak tady tohle mi dali v servise CharaSport - na zadní nápravě jsem měl hodnoty OK, s tím mi nic nedělali, pouze seřizovali předek. Tam jsem totiž měnil čepy řízení. Jak jsem už psal, zadní pneu se mi sjíždí normálně, bez problémů.
Únor 3, 201213 r Dik moc tak se me to potvrdilo ja sem mel zbihavost 4mm a 6mm a kamoš ma 4mm na obouch mechanik řek ,že je to v normě ale zdalo se me to velka zbihavost pak veř odbornikum.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.