Slámič Vloženo 30. Červenec 2011 Vloženo 30. Červenec 2011 Zdravím. Poslední dobou se mi občas stane - Fabia Combi, 1,2 - 47 KW, rok výroby 2003, že ihned po nastartování motor zhasne. Při opakovaném startu se to již nestane. Tato situace se děje již asi čtvrt roku, frekvence výskytu jevů se nezvyšuje. Je to vždy asi jeden z pěti startů. Myslel jsem, že to souvisí se svíčkami, měnil jsem je až v 78 000km, ale problém - zatím problémek přetrvává. Díky, M. P.S. Ještě jeden dotaz - chtěl jsem měnit palivový filtr a nejsem schopen ze starého sundat hadičky. Mačkám co nejvíc ony "západky" na konektorech a nejdou ven. Nemáte na to nějakou vychytávku? Nerad bych to vyrval...... EDIT: Stačí ti jedno téma. Pokud chceš něco doplnit máš tlačítko EDIT - Editovat a nemusíš zakládat nový téma!!!!! Citovat
HnedTěPředjedu Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 Tak to máme stejný problém. Máme taky Fabku r.v. 2004 1.2 12v 47 kw a problém je starý asi půl roku. Na nějakou dobu se to o dost zlepšilo, když jsme vyčistili škrtící klapku.(Potřebuješ na to 2 osoby) Nejdřív sundej ten dekl z motoru, pak otoč klíčkem, ať se zapne elektrika a sešlápni plný plyn. Klapka se zcela otevře a ty máš prostor pro čištění, akorát musíš dávat sakra pozor!! I když držíš ten plný plyn, tak se může stát, že se ta klapka sama zavře a to zatraceně bolí, když ti to skřípne prst!! Nejlépe vyčistit nečím neagresivním a nanést na hadr a asi tak třikrát to vyčistit. Pak to dej zase dohromady a natoč motor. Nějakou dobu, asi 5-10 km bude svítit kontrolka motoru a ŘJ si to upraví. Nelekej se toho, že to může zvyšovat otáčky, to je "normal" :-) Pak by mělo vše šlapat jako hodinky. Citovat
libero Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 načo cituješ tvoj predchádzajúci príspevok?? Citovat
HnedTěPředjedu Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 Omlouvám se, že jsem to tam dal dvakrát, nevěděl jsem, jak se tam dává příloha :-) Citovat
Malta Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 příspěvek bez obrázku smazán ... pro příště můžeš svůj příspěvek zeditovat a přílohu tam dodatečně vložit Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.