schneefall Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 Dobrý den.Mám jako záložní vozidlo fabii sedan 2002 50 Kw najeto k dnešnímu dni pouze 43 000 km.Ročně se stím autem nalítá kolem 4000 km a každý rok stím jezdím do aut. servisu, kde si za výměny filtrů oleje a dalších ptákovin účtujou kolem 4000 Kč.Chtěl bych se zeptat, zda by vadilo, kdybych servis navštěvoval jen 1x za 2 roky? To, že ztratím záruku mobility je mi jasné, ale nikdy jsem ji dosud nevyužil a kvůli velmi malému najezdu km se mi zdá zbytečné v tom autě každý rok měnit olej..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 (editace) Mozes aj 1x za 3 roky . 4000 Kc za vymenu oleja.??? Editováno: 2. Listopad 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 Tak oni si tam zapocitaji i nejake to jakoze prevzeti,prohlidnuti auta, kontrola kde ceho ale vecinou niceho Kdyz najedes opravdu tak malo, tak by se asi tolik nestalo,kdyz bys tam sel za 2roky. Ale jednodusi by mozna bylo, sehnat si nejakeho normalniho mechanika, ktery ten olej vymeni rekneme za 1000,-kc i s praci a muzes olej menit kazdy rok vesele dal a byt klidny ze motoru nijak neuskodis. Klidne bych volil nejakou levnejsi znacku oleje, protoze pri najezdu kolem 4tis je skoda pak vylivat olej v 1/3 zivotnosti. Nebo auto prodat, kdyz se takrka nevyuziva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 přečti si v manuálu, jaký interval výměny oleje máš pro své auto. neplatí totiž to, že když najedu 15tkm za 15let, stačí vyměnit olej po těch 15tkm (a 15letech). kromě kilometrů je dán totiž i časový interval. osobně bych 10let staré auto nedával do zn. servisu. ročně ušetříš 3t a vzhledem ke kilometrům, který s tím najedeš, není záruka mobility takové terno. záleží ale samozřejmě na tobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 4. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2011 olej bych měnil každý rok, i pokud najedeš tak málo km. Do autorizáku bych ale rozhodně nechodil, nic tím nezískáš. Kdejaký servisák v garáži tu práci odvede stejně (řekl bych dokonce i lépe) a za podstatně míň peněz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.