tielk Vloženo 18. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 (editace) Zdravím, při výměně pneu jsem zjistil sjíždění vnitřních stran pneumatik,v servisu mně řekli že je špatný odklon kol a zadní náprava je tuhá takže je nutná výměna celé nápravy. Nějak se mi to nezdá že by se tak bytelná náprava ohnula,někde jsem četl že stačí vyměnit nábojky.Sjetí pneu je stejné na obou kolech,poraďte prosím co dělat. Editováno: 18. Listopad 2011, autor: tielk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 18. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 Pakliže byla hodně přetěžovaná mohla se ohnout.Nábojům se nic nestane ty jsou pevné.Pokud není vůle v ložiskách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 18. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 Nech si změřit geometrii,tam je jasně vidět co je blbě a pokud je mechoš schopnej tak dokáže vysvětlit která hodnota má vliv na sjíždění pneu!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tielk Vloženo 19. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2011 (editace) Mechoš mi řekl že je zbytečné dělat geometrii,že je to nápravou a poptal jsem se i jinde a stejná odpověď. Před třemi lety jsem už tuhle nápravu měnil za starší kus z toho samého důvodu,ujel jsem asi 40 000 km sem tam s přívěsným vozíkem nikdy ne těžším než je dovoleno.Ptal jsem se i ve značkovém servisu,poradili mi tu nejdražší variantu (jak taky jinak) výměna nápravy,před třemi lety to stálo celkem kolem 30 000kč,což bylo neunosné. to 67Jitka58 píšu o nábojkách ne o nábojích Editováno: 19. Listopad 2011, autor: tielk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 19. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2011 Tak vyměň mechanika,tomu říkám přístup k zákazníkovi,geometrie stojí podstatně míň než cokoliv spojené s výměnou nápravy a změřené to má za 20minut,jestli pozná pouhým okem že to je na výměnu a že to žere pneu a obě současně tak to je frajer,dělal jsem nespočet měření a seřizování a většinou to sjíždí sbíhavost vpředu pak se prohodí kola na zadek tam se to dodrbe a hned dáme nápravu,nemá on náhodou jednu zrovna plonkovou doma??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2011 behom 3 rokov meniť 2x nápravu,tak to som ešte nezažil...čo s tým preboha robíš??...daj si to zmerať ako píše stk a potom sa uvidí..prípadne sem hoď potom ten protokol... to auto máš od nova,alebo si ju kúpil??..len,aby to nebola nejaká skladačka!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tielk Vloženo 20. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Po výměně podvozku jsem samozřejmě nechal udělat geometrii,byla OK.Jinak podle slov mechaniků je zadní náprava tuhá a nelze nic nastavovat-pouze měřit!!! takže podle jejich slov je zbytečné to měřit.Já nejsem v tomhle odborník pouze zjišťuju možnosti,pokud znáte někoho kdo to podle měření zjistí dejte mi na něj kontakt ať je odkudkoli.Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 ak to je "zbytočné",tak to nemeraj,veď aj načo ... bez merania nezistíš čo tam vlastne máš zle..či rozbiehavosť,zbiehavosť,špatný odklon,záklon...len jedna rada na záver..ak sa to rozhodneš zmerať,hoď sem protokol z merania (už som ti to tu písal) a môžeme sa pozrieť na tie hodnoty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza N. Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Taky jsem tento problém řešil a po dlouhém laborování jsem přišel na utrhaný silentbloky v okách zadní nápravy. Doporučuji kontrolu případně výměnu cca 450kč kus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tielk Vloženo 22. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Díky všem za rady. Výměna silentbloků by mohla být reálná i když z venku není nic vidět(zkoušeno pajsrem),děkuju i za rady typu "nech si udělat zbíhavost" i když zbíhavost se dělá jen u přední nápravy, alespoň jsem nastudoval jak to vlastně s podvozkem je.Budu muset zkoušet,nejdřív asi vyměním silentbloky potom nápravnici a nakonec nábojky,bude to sice hodně peněz ale tohle auto bych nevyměnil bez boje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 děkuju i za rady typu "nech si udělat zbíhavost" kde si videl,že by ti to tu niekto písal???....ja osobne som len napísal,aby si si to nechal premerať a následne sa zistia dané hodnoty...aj zbiehavosť (i keď to je zadná náprava) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 (editace) Dávám k dispozici protokol geometrie z mého auta po výměně serioveho podvozku z normálni oktávky za originální RS co tam patří. Předchozímu majiteli se nelíbilo že je auto tak nízko kvůli cestování na chalupu. Kdyžtak napiště co si o tom protokolu myslíte. Na jaře bude GO obou naprav, všechno je ještě původní. Editováno: 22. Listopad 2011, autor: LUCAS.89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Co víc si přát,považuju to jako OK i přes některé drobné odchylky,hlavně by to nemělo sjíždet pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzafi Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 Silentbloky na zadní nápravě se lisují, že? Jaké jsou na to potřeba přípravky? Kdyžtak jestli je nějaká dílenská příručka, kde bych to našel, byl bych rád. Sice nemám příklon tak markantní jako u Opela, ale časem bych o výměně silentbloků uvažoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 Je to s nimi lepší ale dá se to relativně na koleně udělat s použitím delšího šroubu a dvou velkých podložek ze silného plechu cca 5mm,ale náprava ven což není zas takový problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 16. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2011 honzafi Ten příklon ale neodstraníš když dáš nové sylentbloky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tielk Vloženo 19. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 Zkusím vyměnit nábojky,je to největší pravděpodobnost že jsou ohnuté,zatím to odkládám ,není čas auto potřebuju každý den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shared Vloženo 21. Únor 2012 Sdílet Vloženo 21. Únor 2012 Mám stejný problém,ale prý je ohnutá zadní náprava.Sháním jinou z bazaru - chci se optat - dá se nějak zjistit ,že není taky jako šavle ještě než ji tam namontuju?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ave já Vloženo 21. Únor 2012 Sdílet Vloženo 21. Únor 2012 Když chci vyměnit silenbloky v těch okách musí zadní náprava celá dolů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 22. Únor 2012 Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 Ano,líp se to dělá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tielk Vloženo 12. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2012 Takže pánové, nechal jsem vyměnit nábojky (ne náboje)a je to OK, výměna cca 7500 kč v neautorizovaném servisu. Vše originál škoda díly , nábojky,ložiska atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose.sv Vloženo 27. Červen 2013 Sdílet Vloženo 27. Červen 2013 (editace) Zdravím, přikládám výpis z diagnostiky, pomohlo by výměna silentbloků či něčeho jiného zadní nápravě? Sjíždí se mi ibě vnitřní strany kol, podle servisu je levé kolo mírně vzadu nebo nová náprava? Nemůžu na netu najít jedinou cenu, kolik by nová stála Octvia Combi 2002, 1.9 TDI 81 kW díky za info Diagnostika.pdf Editováno: 21. Říjen 2013, autor: chose.sv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R.jakubco Vloženo 26. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 Nazdar. Moja fábia ťahá jemne do prava. Može to spôsobovať zadná náprava? Na pravom zadnom mám odklom mimo toleranciu. Mechanik my odporúčil meniť zadnú nápravu ale mne sa nezdá tých 0,61 nejak extremne veľa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 Toto je ovšem sekce Octavia I. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R.jakubco Vloženo 27. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2018 Ospravedlňujem sa. Nevšimol som si. Ale snáď by ste my vedeli poradiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.