davcatuma Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Zdravím.... mám menší, nebo spíš větší problém... při rozjezdu a jakémkoli řazení je po sundání nohy ze spojky a šlápnutí na plyn slyšet divné zvuky. Jako by cvaknutí či jak to nazvat. Dělá to i při brždění motorem. Napadla mě vůle v diferenciálu, ale nevím protože mám fabii chvilku a nikdy jsem takový problém na jiném autě neměl. Kamarád mi říkal že možná spojka, nebo silenblok motoru atd... ale já myslím, že když to dělá při řazení tak převodovka. Když jsem opravdu hodně opatrný a pouštím opatrně pozvolna spojku a opatrně sešlápnu plyn tak to není slyšet, ale na křižovatce v plným provozu to nejde a tam to rachtá... děkuji za radu jinak zajedu do škodovky a tam snad budou vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 21. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 Co polosy, jsou Ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 21. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 Ty vypadají že jsou o.k. jde to jako že opravdu při zařazení jakékoli rychlosti a šlápnutí na plyn tam něco zašramotí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 21. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 (editace) To by odpovídalo homokinetickému kloubu na poloose Editováno: 21. Listopad 2011, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 21. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 nebo převodovka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 21. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 homo klouby jsou nové... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 21. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 tak převodovka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 21. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 díky, ale co? diferák? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 Tak dnes jsem spozoroval, že v noci bylo -3 auto stálo venku a dokud se motor neohřál tak bylo vše v pořádku. Jakmile se ohřál začalo to zase dělat.. napadá mě zda to není olejem v převodovce, ale to jest asi blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 (editace) Skus zahybat motorem, jestli nemáš utrhly silenblok. Dopředu a dozadu, nesmí mít vůbec vůli, mrknul bych také na silenbloky na ramenach. Jo dneska tady dovezli Fabku, ma utrhly ten silenblok na převodovce a klepne to při přidání a ubrání plynu. Myslím že má Kibi pravdu. Editováno: 23. Listopad 2011, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 často u tdi odchází tzv "vařečka" silentblok převodovky....je mezi nápravou a převodovkou, při přidání plynu to klepne, nebo rachtá, když už je silentblok úplně KO, čověk se až diví co to dělá, když je načatej, tak se v chladu tolik neozývá....mrkni na něj výměna na 15 minut, cena cca 500,- když to rachtá a sešlápneš spojku, utichne to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 hele rozjíždím se a pokud pomalu decentně pustím spojku a opatrně přidám plyn tak pohoda, ale když to udělám nehlídaně tak to zarachtá... a docela to rachtá i když brzdím motorem. Dnes jak bylo auto v noci venku to nedělalo až asi po 5 km to začalo. Zase pokud by to bylo diferenciálem, poznal bych to na řazení? řadit jde krásně. zítra se podívám na silenblok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 24. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 tak dnes to bylo zvedlé, silenbloky jsou o.k. náprava také, tudíš to opravdu vypadá na tu převodovku .... ještě by byla úvaha o spojce, ale to si myslím, že by byl větší rachot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 24. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 Nebo i ložisko spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 24. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 ložisko spojky by i hučelo to znám, tohle dělá jen při řazení a následném šlápnutí na plyn, dnes poznatek že při brždění motorem to tam rachtá a dokonce trochu je to cítit v šajtr páce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Kolega říká že to bude v převodovce, pokud je ten silentblok na ni v pohodě, že na ty TD sem tam někdo shání převodovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Tak nový poznatek. Dnes jsem byl v jiném servise a po zvednutí a šáhnutí na poloosy bylo zjištěno, že: pravá u spolujezdce byla úplně volná u kola a na vnitřní straně k převodovce je dost velká vůle... Matka na kole otažená a rachtání přestalo. Teď je cítit jen trochu a to jest to u té převodovky, ale ten velký rachot je pryč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Hm, to jsem se ptal jako první!!!:-):-):-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 26. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2011 jo zda jsou o.k. což jsou ale nebyla dotažená.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 26. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2011 (editace) To znamenalo že nebyly OK, Něco jako, máš perfektní kola na autě, akorát zapoměli dotahnout šrouby:-) Editováno: 26. Listopad 2011, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javorr Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 Mam dotaz, mohl by vylítanej silentblok převodů na tomto motoru po nějakém čase vytahat lanovody řazení a způsobit vůle v řazení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 těžko těžko...vůle v řazení je myšleno jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javorr Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 Když je třeba zařazenej kvalt, tak páka řadičky má docela podstatnej výkyv, řazení jde na koncern docela ztuha. Docela špatně se vyřazuje zpátečka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 osobně bych vyměnil olej v převodovce (dát origo náplň) a seřídil lanovody...taky může být unavená pružinka u řadičky - hůř se potom vrací do své polohy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 24. Únor 2012 Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 Zajímavý téma. Chci se zeptat Davcatuma - máš to vyřešený? Já mám to samý, akorát bych to nazval spíš cvakáním než boucháním, ale naprosto ve stejným režimu jako to máš ty. Je tady ještě jedno téma, kde jsem to taky zmínil. U mě ale velký rozdíl - děje se to jen u studenýho auta, u teplýho není slyšet ani prd. Zvuk bych přirovnal ke cvakání jako kdybys tužkou jemně klepnul třeba do kapoty:) nevím jak jinak to popsat:) šahali jsme na poloosu pravou a ta má lehoučkou vůli. nechám to asi taky prohlídnout ať zkusí dotáhnout matku. problém je taky ten že mám 1,4 TDI 59 kw a ten 3válec je studenej hlučnější, tak se to těžko v tom hledá. Jo auta to sou záhadný skříňky, nemít auto tak se budu nudit jakoprase:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.