DonnJarda Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 (editace) Lidi mám takové dilema Když přijedu večer domu tak od příjezdové cesty ke garáži musím dlouho couvat a manévrovat a když je tma je prd vidět a ty "bludičky" ve zpátečce mi toho moc neosvětlí. Předtím jsem měl ASTRU G a tam jsem měl vzadu čiré světla a to byla paráda stím za tmy couvat teď u Octule to je v prdeli. Takže řeším že tam naperu LED žárovku ale Teď ta otázka že newím jakou?! Hlavně potřebuju aby to svítilo líp než ty origo Muj favorit je zatím tahle http://www.obautodil...la_sada-1003039 ale nevím jak to bude svítit tak se obracím na vás jestli to už někdo neřešil taky !! Editováno: 12. Prosinec 2011, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 (editace) No urcite se ti svetlo nebude od odrazove plochy paraboly odrazet, takze opravdu bude zalezet jake vykonne diody to budou a zda dobre prosviti ten neciry plast v zadnim svetle. Ja bych jako jedinou a originalni a urcite legalni cestu provedl vymenu svetel za faceliftove klidne pokud ti nezalezi na detailech od DEPA - Taiwan. Vse sedne vcetne konektoru, jen zadni listy jsou vetsi, takze seriznout presne treba lupenkovou pilkou Editováno: 18. Prosinec 2011, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Octavka má pravdu, pokud máš předface světla, tak je vyměň za face a uvidíš, jaký to je rozdíl, taky jsem nic neviděl, po výměně je to o 100% lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 No urcite se ti svetlo nebude od odrazove plochy paraboly odrazet,... ... a pak jsou taky LED žárovky, kterých světlo se od paraboly odrážet bude: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 18. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Octávku mám po face tže čiré světla tam jsou! Ale to co tu psal Wojnar nemusí být špatné. Jediné co u nich vidím za velké mínus je jejich cena 490,- Kč/ks Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Tak to je jiná, tady ti už jedině pomůžou ty led žárovky, ale takové jak sem dal Wojnar, ty už se budou v parabole odrážet a tím pádem i dobře svítit, ale je to vykoupeno vyšší cenou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Pokud koupíš levný "šmejdy", tak to bude jen bíle svítit, ale vidět vod toho moc nebude. Sice mám FI, ale obyč žárovka svítí víc než LED co tam mám. Kdysi se tady řešilo téma vo silnější Watáži žárovek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 (editace) pozor na to, diody co jsou na boku rozhodne sviti jen do stran, ale ne na zadni cast paraboly, klasicka zarovka ma hlavu ve ktere je umisteno vlakno co nejdale od patice, tudis ma velkej rozptyl, tyhle diodove zarovky vrhaji stin na zadni cast paraboly diky limecku na patici musis pocitat stim, ze to nenahradi v zadnem pripade 21 W zarovku Editováno: 18. Prosinec 2011, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 18. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 Teda nevím ještě jsem žárovky moc nekoumal ale co kdybych tam narval stejnou žárovku jaká je v mlhovce páč ta svití celkem dost nato že je ješte za červeným krytem? Co vy na to? Mluvím jen tak z cesty ale teď mě to tak napadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 19. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 (editace) Co tak vyndat obě žárovky a zjistit jaký mají výkon? Nebo se podívat do manuálu jaké kde jsou žárovky osazené? Zjistil bys totíž, že jak ve spátečce tak v mlhovce je 21W (ale dost možná, že Ti tam někdo dal 15-ti wattové). Nicméně Ty ji z mlhovky nepoužiješ, páč lift mají mlhovku s pozičkou dvouvláknovku 21/5 W. pozor na to, diody co jsou na boku rozhodne sviti jen do stran, ale ne na zadni cast paraboly,... Tak to už vypadá líp, ne? Jen tam kde jsem ji našel mají v tomhle tvaru pouze červenou "dvouvláknovku" nahrazující 21/5W. Editováno: 19. Prosinec 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 19. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 nemyslim si, ze takovyhle led zarovky budou svitit nejak pouzitelne v parabole vyrobene pro normalni zarovky normalni vlaknova zarovka ma vlakno (zdroj svetla) umisteny v ohnisku paraboly led zarovka by musela mit segmenty rozmisteny tak, aby simulovaly, ze svetlo vychazi z ohniska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 19. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 Co tak vyndat obě žárovky a zjistit jaký mají výkon? Nebo se podívat do manuálu jaké kde jsou žárovky osazené? Jóóó tak to bych nesměl být zdechlej, ale ted budu na autě přes vikend měnit ložiska tak se na to mrknu! Ale jak to tak vidím tak budu mít asik smulu pač ty dobré ledky sou kurevsky drahé. Hold budu muset počkat až napadne sníh to zas bude všude bílo a bude to krásně odrážet světlo a jak sleze snih tak zas bude dýl světlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danc66 Vloženo 23. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 Když se tu řeší ledky mohly by ste mi někdo poradit jestli budou fungovat ledky v blinkrech nebo to bude dělat problémy tomu přerušovacímu relé jako když je prasklá žárovka? Chci právě celé auto předělat do LED osvětlení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 23. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 Kontrolka bude blikat rychlejc, venku normálně a bude to hlásit chybu (pokud máš hlídání) Jedině že bys měl-dal k LED odpor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 23. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 Nějak se mi nechce věřit, že kontrolka bude blikat jiným rytmem než žárovky venku. Jinak souhlasím, že rychlejí, ale myslím si, že všechno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 23. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 U Fabule mi to tak dělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 Jóóó tak to bych nesměl být zdechlej, ale ted budu na autě přes vikend měnit ložiska tak se na to mrknu! Ale jak to tak vidím tak budu mít asik smulu pač ty dobré ledky sou kurevsky drahé. Hold budu muset počkat až napadne sníh to zas bude všude bílo a bude to krásně odrážet světlo a jak sleze snih tak zas bude dýl světlo Tak si dorob dalsie pridavne svetla na cuvanie L+P strana.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 23. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2011 PROCHY to by zas vypadalo hodně divně nemyslíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonChuanes Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 Jen chci dodat, že tu led žárovku, v úvodu, nekupuj.. Stojí za prd. Koupil jsem si jí asi před půl rokem v sapě za stovku obě a svítivost podstatně horší než klasická žárovka. A ostatní prodejci to prodávají za 300, přitom vše je z jednoho dodavatele .. čína .. Pokud chceš kurňa svit, namontuj si tam třeba H8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 U Fabule mi to tak dělalo. Ať nevařím z vody. Jsem si to právě byl vyzkoušet, vytáhl jsem jednu žárovku a bliká rychleji všechno. Kontrolka i venek. Už z principu na jakém to u OI funguje, to ani jinak nemůže být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 Já mám třeba přidano další žárovku na blikač a pomalejc to nebliká. Nevím. Nechce se mi vyndávat 2 žárovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 Stejně jak když připojíš přívěs. Taky to pomalejc nebilká. Ne, jiná instalece v tom není. Mám dodělávané tažné, tudíž jen "přicvaknuté" na stávající instalaci. Po připojení přívěsu pomaleji nebliká, po vyndání jedné žárovky (bez připojeného přívěsu) rychleji ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 6. leden 2012 Sdílet Vloženo 6. leden 2012 Já si chci koupit taky do spátečky ale ještě nevim jakou http://aukro.cz/3w-led-zarovka-ba15s-zpatecka-apod-bila-12v-i2019869799.html?source=oo http://aukro.cz/6w-led-zarovka-ba15s-zpatecka-apod-bila-12v-i2033035212.html?source=oo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 6. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2012 Já bych šel do té první, protože tam má rozptylovou čočkou Jinak pokud nějakou koupíš hoď foto jak to svítí Před a Potom. Fakt by mě zajímalo jak velký bude rozdíl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. leden 2012 Sdílet Vloženo 7. leden 2012 Otázka zní jestli raději nevyužít parabolu, takže něco co svítí i dozadu. Pár příspěvků výš je příklad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.